• görüp görebileceğimiz en kötü milli eğitim bakanı olacaktır. umarım beni yanıltır. müsteşarlık dönemini biliyoruz o yüzden hiç umudum yok.
  • müsteşarlığı döneminde bir sürü garabet karara imza atmıştı. gittiğinde eğitim camiası çok mutlu olmuştu. şimdi bakan olarak döndü ki allah yardım etsin öğretmenlere. ne gibi saçmalıklara imza atacak merakla bekliyorum.

    kötü giden eğitimi daha da kötüye götürecek yeni meb bakanı.
  • türkiye cumhuriyetinde koskoca milli eğitim bakanlığı için maalesef dön dolaş hep aynı isimler. zaten yusuf tekin 5 senelik meb müsteşarlığı döneminde bakanlığı tek başına yöneten kişiydi. ülkenin eğitimi ne kadar ilerledi? şimdi tekrar bakan olursa ne değişek? ülkemiz için hayırlısı olsun.
  • kötü bir insandır.
    sadece bu sıfat kendisini tanımlamaya yeter. yusuf tekin bütün kötülüklerin kesişme noktasındadır. "kifayetsiz muhteris" ifadesinin ete kemiğe bürünmüş hâlidir. bulunduğu hiçbir makama hak ederek gelmediği gibi hiçbir pozisyonda da olumlu yönde bir çalışma yapmamıştır. bırakın olumlu yönde yapmayı, yapabileceğinin en kötüsünü yapmıştır daima. evet, başta da belirttiğimiz gibi. bu adamın tek bir yeteneği varsa o da katıksız "kötü" olmasıdır.

    biyografisinin milli eğitim bakanlığı müsteşarlığına kadar olan kısmını okuyunca "bu işte bir bit yeniği var" diyorsunuz zaten. niteliksiz bir adamın, hiçbir liyakat ilkesine dayanmayan bu yükselişi karşısında şaşırıyorsunuz.

    akademik çalışmaları var mı diye bakıyorsunuz pek az ve sığ çalışmalarla karşılaşıyorsunuz. makam kapmaktan başka akademide yaptığı hiçbir şey yok.
    tezlerine bakıyorum ve danışman hocası kim çıkıyor: mümtazer türköne. hani kendisi de liyakatsız bir şekilde hızla yükselen, fetö ayrışmasından sonra da hızla çakılan mümtazer, atatürk'le dalga geçercesine atatürk araştırmaları merkezinin başına atanan mümtazer, ergenekon kumpasçısı, fetö tetikçisi, türk düşmanı mümtazer, apo'yu paşa yapalım diye alçakça yazı yazan mümtazer. zaten malum doktora tezinde de hoca ile öğrencisi ulus devlete, türk milliyetçiliğine, devletin kurucu kadrosuna ve atatürk'e öfke kusmak için fırsat kollayıp durmuş.
    polis akademisinde de muhtemelen dönemin hâkim olan hizbinden yana kayırmalarda bulunmuştur. gençlik ve spor bakanlığı kısmıyla ilgilenmedim ama orada da hak yemiş ve saçma sapan icraatlarda bulunmuştur.

    gelelim milli eğitim bakanlığı müsteşarlığına... beceriksiz ekürisi ismet yılmaz'la çok canlar yakmış, çok âh almıştır. 2016 kpss'den sonra öğretmen atamalarına mülakat sınavını getirmişler, kpss puanlarıyla oynayarak kimine 20-30 puan yüksek mülakat puanı verip atamış, kimine 20-30 puan düşük puan verip elemişlerdir. bu dönemin mutlaka bir gün soruşturulması, suçluların cezalandırılması gerekir. görev yaptığı 2013-2018 yılları milli eğitimin dibe vurduğu yıllardır.

    ardından kişiye özel bir kayırmayla aniden profesör olmuş, kendisi için değiştirilen kanun maddesiyle rektör olarak kendisi için açılan hacı bayram veli üniversitesine atanmıştır.bu üniversitenin açılması da başlı başına bir zâlimliktir. gazi üniversitesinin kimyası bozulmuş, bir zorlamayla bazı bölümler koparılıp saçma sapan bir idari yapıyla hacı bayram veli üniversitesi meydana getirilmiştir. bu girişim gazi üniversitesine ve cumhuriyetin akademik birikimine ihanet niteliği taşımaktadır.

    ne diyelim, allah müstahakını versin.
  • güle güle yusuf tekin
    -sözleşmeli öğretmenliğin mimarı
    -mülakatla alımların öncüsü
    - performans sistemi savunucusu ve mimarı
    ...........
    ne kadar olumsuz şey varsa eğitim ile ilgili hepsi senin eserin.
    güle güle
    hakkımızı mı?
    -helal etmiyoruz!

    edit: adam müsteşar olarak gitti. bakan olarak geri geldi. öğretmen camiasında sevilmeyen eğitim bir senli idareci tayfasında çok sevilen bir isim.
  • "şeriat" isimli kitabı olan yeni milli eğitim bakanı. geçmiş olsun.*hayırlı olsun.
  • "yusuf tekin’in, sadece rektörlüğe değil, profesörlüğe atanması dahi kişiye özel bir uygulama örneği olabilir. şöyle: doç. dr. yusuf tekin’in millî eğitim bakanlığı müsteşarlığı görevi 24 temmuz 2018 tarihinde sona ermiştir. üç gün sonra, 27 temmuz 2018 tarihli resmî gazete'de, kendisi için ankara yıldırım beyazıt üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi'nde profesörlük kadrosu ilânı yapılmıştır. ilâna son başvuru tarihi 13 ağustos 2018’dir. yusuf tekin’in rektörlüğe atanma tarihi ise 14 eylül 2018’dir.

    dolayısıyla yusuf tekin, 13 ağustos 2018 tarihinden itibaren bir ay içinde, 14 eylül 2019 tarihine kadar, profesörlüğe atanmış olmalıdır. bu nedenle ankara yıldırım beyazıt üniversitesi rektörlüğü muhtemelen bir iki gün içinde beş jüri üyesi seçmiş, beş jüri üyesi de muhtemelen bir iki hafta veya belki sadece birkaç gün içinde raporlarını vermiş, olumlu gelen raporlar üzerine ankara yıldırım beyazıt üniversitesi yönetim kurulu, bir iki gün içinde toplanıp yusuf tekin’in profesör olarak atanmasını teklif etmiş, ankara yıldırım beyazıt üniversitesi rektörü de yine bir iki gün içinde yusuf tekin’i profesör olarak atamış olmalıdır.

    ne var ki sayın yusuf tekin’in rektörlük yolunda aşması gereken bir engel daha vardır. zira 3 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 3’üncü maddesinin beşinci fıkrası, rektörlük için en az üç yıl profesör olma şartını aramaktadır ve bu şarta da yusuf tekin sahip değildir. mesele değil. 13 eylül 2018 tarih ve 30534 sayılı resmî gazetede yayımlanan 17 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 3 üncü maddesinin b bendiyle bu şart kaldırılmış ve böylece yusuf tekin rektörlüğe bir adım daha yaklaşmıştır. söz konusu şartın kaldırılmasını izleyen gün, cumhurbaşkanı, 14 eylül 2018 tarih ve 2018/181 sayılı kararıyla prof. dr. yusuf tekin’i ankara hacı bayram üniversitesi rektörlüğüne atamıştır.

    sayın yusuf tekin’in müsteşarlık görevinin sona ermesi, kendisi için profesörlük kadrosu ilân edilmesi, kadroya başvurması, jüri üyelerinin seçimi, jüri üyelerinin raporlarını vermesi, üniversite yönetim kurulunun teklif etmesi, rektörün yusuf tekin’i profesörlüğe ataması, rektörlük için üç yıl profesörlük şartının kaldırılması ve yusuf tekin’in rektörlüğe atanması, bunların hepsi, ama hepsi, bir buçuk ayda tamamlanmıştır!"
  • özel okullarda taban ücret uygulaması gündemimizde yok! bizim böyle yetkimiz yok.

    demiş bakan efendi... madem öyle niye milli eğitim bakanlığına bağlı bu okullar? ne demeye tözok etkinliklerinde boy gösteriyorsunuz? ne demeye özel okullar sendikasına 3 ayrı formülümüz var diyorsunuz??

    ne patron çanağıymış kardeşim, bütün hortum bunlara akıyor yine dolmuyor dediğim durum.
  • eğitimci kökenli birini bulamadılar mı acaba da dönüp dolaşıp müsteşar eskisi bu adamı bakan yapıyorlar. bir gün, bir saat sınıfa girip ders anlatmamış bir adamı değil bakan yapmak bakanlığın herhangi bir biriminde çalıştırmamak lazım.

    özellikle bu dönemde mesleki ve teknik eğitimi ileriye götürecek bu işlerden anlayacak birini bakanlığa getirmekte fayda vardı. ancak kendisi bu iş içinde ayrıca olabilecek en kötü aday oldu maalesef.
  • türk eğitim sistemini 80li yıllara taşıyacak efsane müsteşar. dersler 50 dk olur artık. çarpım tablosu gibi şeyleri ezberletmeye başlayın derim.

    ezberin türk eğitim sisteminin bir parçası olduğunu söyleyen bir kişidir kendisi.
hesabın var mı? giriş yap