• terbiyesizliktir.
    çoluk çocuk izledi bu filmleri yau.
    bunca yıldır yüzükler, büyücüler, elfler, yaratıklar, savaşlar, konuşan ağaçlar gibi masum öğelerin arkasına bir gay hikayesi sakladıklarını nasıl fark edememiş ulan benim gibi 142 iq'lu adam? bu işin derinine ineyim, biraz araştırayım dedim, üstüm başım süblümünal oldu.

    - hikaye 1 yüzük ve onun etrafındaki 9 ''erkek'' karakterin 13 aylık yolculuğunu anlatıyor. (burada uyanmalıydık mevzuya)
    - hikayedeki yüzük taşıyıcıları, zorunda kalmadıkça yüzüğü takmıyorlar. bu da sembolik olarak evliliğin riskli ve insanın canından can götüren bir şey olduğunu betimliyor. (düpedüz ibnelik)
    - karakterler efendi gibi kot pantolon üzerine düz t-shirt giymek yerine bir modacının elinden çıktığı belli olan kıyafetleri tercih ediyorlar. (ılıman)
    - üçlemenin sonunda sam ifşa olmamak için sahte evlilik yapıyor. fakat frodo bu duruma bozulup ''üff ben zaten sıkıldım senle alakası yok'' diye trip atıp beyaz kıyılara doğru yol alıyor. (sol ele dikkat yüzük hala yok)
    - arwen'in bir erkekle birlikte olması durumunda ölümlü olacağını söyleyip korkutmaya çalışan, onu eşcinsel ilişkiye teşvik eden gavat bir babaya sahip olduğunu görüyoruz. (aha)
    - cüce kadınların sakallı bıyıklı olduğunu ve cüce erkeklerden görünüş olarak farklı olmadığını söyleyen, biz cüceler tuttuğumuzu götürüyoruz minvalinde açıklamalar yapan gimli isimli bir karakter var. (kör göze parmak)
    - sauron, yani bu 9 adamın en büyük düşmanı dev bir vajina. (çocuklar okuyor buraları)

    özetle bu yüzüklerin efendisi dedikleri film insanları evlilik gibi güzide bir kurumdan uzaklaştırıp, anı yaşamak, dibini dövdürmek gibi alt metinleri olan, ve bunları insanların bilinçaltına enjekte eden bir silah.
    bir başka film çözümlemesinde görüşmek üzere.

    1
    2
    3
    4
    5
    6

    bonus

    not: homofobik değilim, benim de gay arkadaşlarım var.
  • düşününce ilk başta saçma geliyor da, cüce kadınların bıyık sakal olayını düşününce bende de bi uyanma oldu.
    ("uyanma" derken öyle değil)
  • "götünüzden element uydurmayın lan!" diyerek katılmadığım tespittir.
    "- hikaye 1 yüzük ve onun etrafındaki 9 ''erkek'' karakterin 13 aylık yolculuğunu anlatıyor. (burada uyanmalıydık mevzuya)" denmiş. hacı abi öğrenci evinde 9 erkek 4 yıl boyunca aynı evde kalıyor. e o zaman hepsi ipne mi? lan acaba?! bak şimdi...
  • dildo baggins,

    sen misin ?
  • frodo'nun; sam'e, gollum'a sürekli bu tarz hareketler yaptığından gerçek olabilecek önermedir.
  • bence yanlış okumadır. zira bu güzel üçleme aslında başlı başına bir evlilik eleştirisidir. ve boşanma sürecindeki bir adamı anlatır. yaşlı kurt tolkien metaforlarla öyle güzel bir hikaye anlatmıştır ki hem hanımına durumu çaktırmamış hem de evlilik tuzağına henüz düşmemiş gençlere çok güzel bir ikaz yapmıştır. şimdi film okumamıza geçelim.
    güzel bir köy neşeli insanlar mutlu mesut bekar bir genç frodo. shire kasabası bekarlığı temsil eder. adeta bekarlık sultanlıktır demektedir. ne zaman ki frodo yüzüğü takar yani evlenir, hayatı kabusa döner. bi anda ortadan yok olur. o artık görünmez bir adamdır varlığı ile yokluğu aynıdır. evlilik onu bu hale getiren şeydir. hani şu çok popüler insanların bile evlendikten sonra arkadaş çevrelerinde pek gözükmemesini çok güzel anlatmıştır. yüzüğü taktıktan sonra her zaman gözü üzerinde olan souron yani karısı sürekli eve çağırır onu.
    buradan sonra hikayeye yüzük takmış yedi kral girer. nazgulları ile hep beraber gezerler. bunlar frodo’nun bacanaklarıdır. hep beraber gezerler çünkü başka arkadaşları yoktur. hanımları sadece evlilerle gezmesine izin verdiği için beraberdirler. ancak burada dikkat edilmesi gereken şey bunların bir yüzü yoktur. bir karakteri yoktur. yüzük yani evlilik onları ele geçirmiştir. nazgullara da dikkat ederseniz geniş çok kişi kapasiteli, pikniğe filan giderken rahat edebileceğiniz ferah bir aile canavarıdır. orta dünyanın doblosu diyebiliriz. frodo’yu ayrık vadiye kadar kovaladıkları kısımda suya giremezler. façaları yemez. üstleri başları kirlenirse evde hanımdan zılgıt yiyeceklerini bilirler. “sanki elinde mi yıkıyorsun makine var makine yıkıyor!” demeye yüreği kalmamış bu adamları at üstünde heybetli çizmesi ne ironiktir. aynı sivas cirit festivalindeki kamil amcam canlanır gözümde. zavallı adam üstü kirlenir diye gerilip cirit oynamaktan vazgeçmişti. “kirlenmek güzeldir” sloganını bulan adam ya hiç evlenmedi ya da hiç dayak yemedi diyebiliriz.
    buradan sonra hikaye bir boşanma mücadelesine dönüşüyor. hüküm dağı anladığınız üzere bir mahkeme. fakat boşanma sürecinde dirayetli kalması için bekar arkadaşları frodo’ya destek oluyorlar. onu ortamlara sokuyorlar. gerçi malı arogorn götürüyor ama olsun. film mutlu sonla bitiyor. tabi daha bir çok metafor var onları da vaktim olunca yazarım.
  • ulan arwen'e kalıplı erkek dedin ya allah seni bildiği gibi yapsın.
  • en azından biraz uğraşılmış bir iddiadır. yoksa kafadan "gandalfı oynayan adam top oğlum bilmiyonuz mu" diye kafadan da girebilirdi *
hesabın var mı? giriş yap