• mart ayında kredi kartımdan çekilen 104 tl kart aidatı için iade talep ettim ancak banka iademi kabul etmedi ve kartımı iptal etsem de iade etmeyeceklerini söylediler.

    iki hafta önce tüketici haklarına iade için şikayette bulundum ve işleme alındı. şu an işlem "bankadan savunma istendi bekleniyor" olarak görünüyor.

    az önce bankadan bana bir mail geldi. iki adet dosya var içerisinde.

    birincisi ; https://eksiup.com/37b8692a9727
    ikincisi ; https://eksiup.com/60037463f705

    yorum sizin.

    edit; bir avukat'ın tavsiyesiyle rezaleti editliyorum. yapı kredi bankasına herhangi bir itham, hakaret ve karalayıcı bir kampanya yürütmediğimi buradan belirtiyorum. 104 tl için evimden ocağımdan olacağım şimdi.

    edit;2 başlığı uçurabilirsiniz. bu ülke'de doğru ne hakediyoruz ki bu doğru olsun.
  • ortadaki tek rezalet, rezalet olmayan bir konuda rezalet başlığı açılmış olmasıdır.
  • klasik yapı kredi zihniyeti.
  • tehdit içermeyen rezalet. birine gidip "öde paramı yoksa mahkemede hesaplasiriz" demek ya da "kardeş bu yasal hakkım gitme mahkemeye haybeye uğraşırız bir de haksız çıkarsın" demek tehdit değil. hakem heyeti de zaten bir orta yol bulmaya çalışacaktır. sadece iki taraf da gereksiz cosmus burada.
  • çözüm:
    (bkz: world eko kart)
  • rezaleti yazarda olan rezalettir.

    oğlum manyak mısın deli misin? koskoca yapı kredi bankası bu. senin neyin hakem heyetine felan (haşa) vermek. sen kimle uğraştığını zannediyorsun(!).
  • banka kart aidatı alabilir yasal olarak. kart aidatı ödemek istemiyorsanız aidatsız kartlar da var. parayı alırsanız yani hakem heyeti sizin lehinize karar verirse banka tüketici mahkemesine başvurup kararıniptal ettirir. kesinlik sınırının altında kaldığından mahkeme kararı kesindir. kazanmanızın tek yolu bankanın her yıl aidat alıp iade ettiği yani sizin bu sene de aidat alınıp iade alınacağı hususunda haklı bir beklentinizin oluştuğu durumda banka keyfi olarak bu sene iade etmiyorum derse o zaman siz haklı çıkabilirsiniz.mahkemeye belgeli olarak bu hususu cevap dilekçesinde belirtmenizi öneririm yoksa kaybedersiniz
  • ali koçun bankası. adam fenerli zaten diyerek normal karşıladığım rezalettir
  • (bkz: 16 ekim 2018)
    (bkz: başlık açarken dikkat edilecek hususlar)

    okumadım ama geçmiş olsun dediğim rezalet.
  • yine kendi kafasındaki hayaller ile gerçekler uyuşmayınca saçmalayan ve mantığın m'sini barındırmayan, sebep-sonuç gözetmeksizin sadece kendisine fayda/zarar gözüyle bakan, yurdum insanı saçmalaması.

    siz bankayı şikayet ederek diyorsunuz ki, "yasal hakkım neyse sonuna kadar ararım".. banka da diyor ki "şikayetinizin yasal zemini yoktur, ben de yasal hakkım neyse sonuna kadar ararım"... eğer biri tehditse öbürü de tehdit.. ki ikisi de tehdit değil.. bunları birer birey olarak düşünsek "inatlaşma" denilebilirdi.. o bile değil..

    yasal olarak gerekli bilgilendirmelerin yapılmasından ibarettir bu.

    sizin insanların aptal söylemlerine bakarak, haklarınızı yanlış algılamanız, bankayı kolay sıkıştıracağınız hayallerine sahip olmanız size ait bir yanlıştır. banka pes eder ya da etmez, etmek zorunda değil siz öyle "inanıyorsunuz" diye.

    mantığınız çalışıyor olsaydı yapacağınız iş de bir avukata danışıp, yasal hakkınızın nereye kadar olduğunu öğrenmek.. sonra da ya hakkınızı savunmak ya da son aidatınızı ödeyip kartı kapattırmak olmalı değil mi?.
hesabın var mı? giriş yap