• nba eşliğinde sabahlamalı sıradan bir gecede canlı yayında gördüklerime inanamadığım maç.

    amerikada asla olmayan işler oldu ve bu maçta tribünlerin de karıştığı büyük olaylar çıktı. maçı indiana önde götürüyordu, herşey ben wallece'ın yaptığı faul sonrası ron artest'i sert biçimde itmesiyle başladı. nba'in en kırık oyuncularından ron artest ilginç şekilde ben wallece'a en ufak bir tepki vermedi ve saha kenarında yatmaya başladı. akabinde bir taraftar artest'in üstüne bira atınca adam çığrından çıktı ve tribünlere cantona kuvvetinde saldırdı, bir ara indiana'nın beşini tribünde gördüm.. nba tarihinde çıkan en büyük olay olduğu söyleniyor.
  • indianalı oyuncuların başına sandalye de atılmış ve gayet de isabet etmiştir. dehşet kavga çıkmıştır tekrar tekrar izlenesi bir maçtır. olayın ayrıntıları yeni yeni ortaya çıkıyor ve izliyoruz...

    edit :son aldığmız bilgilere göre hakemin yuzunde de dolu bir kahve bardağı patlamış.indianalı oyuncuların detroit'den ayrılmasına şu an için izin verilmiyor. sarımtrak ceketli şişko zencinin akıbeti is belirsiz...
  • indianalı oyuncular maçtan sonra hayatımızı korumak için dövüştük şeklinde akıllara ziyan bir savunma yapmışlardır. bilenler bilir ki self-defense amerika'da adaletin bittiği noktadır.
  • ron artest'in yaptigi faul'u ben kardesime, babama yaparim da ses cikmaz. ama ben wallace denilen insan bozmasi yaratik artes'tin ustune yurumus, boynuna dogru inanilmaz sert bir yumruk atmistir.

    ardindan ron artest kenarda dinlenirken, densiz seyircinin biri, yatan adamin kafasina ici dolu bir bardak birayi firlatmistir (ne kadar yukseklikten atildigina gore siddetini kestirmek mumkun), bunun ustune cosan artest seyircilerin arasina dalmis, o birayi atan adamin tabiri caizse agzina sicmistir. ordan hic sebebi yokken stephen jackson da seyirciye dalmistir.

    ancak bunlarin hepsini gectim, ulan indiana'li oyuncular sahadan cikarken ustlerine halen sivi + kati ellerine ne gecerse atmanin manasi nedir. nba tarihinin gordugu en rezalet taraftar bu olsa gerek. herhangi bir aciklamasi yok, stern'in detroit'e inanilmaz bir para cezasinin yani sira, ev maclarinin bence bu sezon icin tumunu disarda oynatmasi gerekir.

    edit: tum sezon cezasi geldi, geldi ama artest'e geldi. cok agir bir ceza gibi duruyor. ayrica ben wallace'ye de 6 mac az olmus, hos bir wallace yokken bile charlotte bobcats'e yenilen detroit'in sonu ne olacak bakalim.
  • 2 kusur metrelik hayvani zencilere "bu nasisa buraya gelip bana bi sey yapamaz" mantigiyla dolu bardak, sise firlatan detroitli mal taraftarlarin saglam bi sopa yedigi mactir.

    bardagi artest'e atan eleman, herif kalkip ustune gelmeye baslayinca gozlerine inanamadi.

    ama sahaya giren ve artest'e saldiran taraftarlardan biri jermaine o'neal'den oyle bir yumruk yemistir ki, tek yapabildigi yere yatip ellerini kaldirarak "aman abi" demek olmustur.

    detroit'in takim ve taraftarlar olarak sampiyonluk sonunda gotunun cok saglam kalktigi da ortaya cikmistir boylece. detroit'e cok saglam bir ceza gelmelidir.
  • izlerken"oha oha oha oha" nidaları attığım çok çirkin ve mide bulandırıcı olayların geçtiği maç.
    olayın başında artest sert bir faul yaptı ama kötü niyetli değildi, nba de olan şeyler bunlar ama ben wallace denen neandertalin tepkisi her şeyi başlattı. artest de suratına gelen bardaktan sonra "yeter lan bu kadar mülayimlik" deyip balatayı sıyırdı ve jermaine ve jacksonla voltronu oluşturup allah ne verdiyse seyircilere daldılar ve iş çığırından çıktı. hele artestin dombili bi pistons taraftarına gardını alıp 2 saniye bekleyip bir geçirişi var ki aman allah.

    sonuçta espn indiananın suçu yok gibisinden yaygaraya şimdiden başladı ama bu işin sonu kötü gibi, büyük ihtimalle indiana yı bitirecek nba yönetimi. jermaine ile artestin bu sezon bir daha basketbol oynayabileceklerini sanmıyorum.
  • cikan olaylarda bir numarali suclunun ben wallace oldugunu du$undugum mac. 45 saniye kala yenilmenin verdigi hazimsizlikla gayet normal bir faule yumrukla kar$ilik vererek hem seyirciyi geren hem de ron artest'e hayvanlik yapan ki$i kendisidir. ron artest orada ben wallace'tan yedigi cifteye ragmen korktugundan mi, "la havle" cektiginden mi bilinmez gecip efendi gibi kenara gitmi$tir, ama ustune bir de kafaya bira bardagi yiyince yaradana siginmi$ ve tribune dalmi$tir. onun yerine kendimi koydugum da artest'e cok da kizamiyorum acikcasi. ancak stephen jackson'in gidip alakasiz insanlari dovmesi jermaine o neal'in da rocky balboa yumrugu atmasi ho$gorulecek gibi degil. yine de ben ceza verilecekse ron artest ile ben wallace'a verilen cezanin ayni olcude olmasi gerektigi kanisindayim. ayrica macin ilk yarisini canli izleyip "siradan bir mac i$te" diyerek ilk yari sonunda tv'yi kapatip uyudugum icin kafama sicmak istiyorum mumkunse.
  • nba yönetiminin doğunun lokomotif takımlarından indiana kadrosunu çok ağır şekilde cezalandıramayacağını düşündüğüm maç. sonuçta indiana doğudaki az sayıdaki iyi takımdan biri, ve olayın içindeki üç isimden ikisi takımın en önemli iki yıldızı, geçen senenin all-starları. eğer bu adamlara sezon boyu oynamama cezası verilirse, indiana'nın şampiyonluğa oynamayı bıraktım, play-offlara katılabilmesi bile mucize olur. iddialı bir takımın eksilmesi demek reklam gelirlerinin, bilet satışlarının, nba'e olan ilginin v.s. düşmesi demek. nba yönetimi hiç kimse için olmasa da nba'in büyük sponsorları için bu olayı kapatmak isteyecek. bunun için de olayın için de olan herkese 10-15 maçlık cezalar vererek hem detroit halkının tepkisini çekmeyecek, hem de indiana'nın play-offlara kadar toparlanarak ilk dört sıradan play-offlara katılmasını sağlayacak. modern dünyada artık spora paranın hakim olduğu, ahlakın da para etmediği bir kez daha ortaya çıkacak.
  • ben wallace a gucu yetmeyen ron artestin hıncını taraftar döverek aldıgı mactır. gerçi durup dururken suratına bira bardagı yiyen herkes sinirlenir bunun kişinin ne kadar kazandıgıyla alakası yoktur karakteriyle ilgilidir. dolayısıyla bu hareket tam ron arteste yakısacak cinstendir.
    bence indianalı oyunculara agır bir ceza gelecekse detroitin de sahası kapanmalıdır yada ona yakın bir ceza olmalı, eger sadece indianalı oyunculara ceza gelirse bu bir taktik gibi kullanılmaya baslayıp birkac serseriyle sahadaki rakip oyuncuları kıskırtıp en buyuk rakiplerinize oyuncularının alcakları cezalarla buyuk darbeler vurabilirsiniz (turk mantıgı). yani bu olay ufak tefek cezalarla kapanacaktır.
hesabın var mı? giriş yap