• kaç-ak saray'ın ve devam eden müştemilatının* maliyetinin vatandaştan pompa yoluyla finansmanı gereğidir.

    yoksa devlet başkanı hala 1792 yılında inşa edilen bir binada oturan abd'de benzinin galonu 3 dolarlardan 2 dolarlar seviyesine indi bile!
  • 1 litre benzinden 2,1765 tl ötv ve bu ötv üzerinden de 0,40 tl kdv alınırken mümkün olmayan yansımadır.
  • 1 eylül 2014 tarihinde 105 dolar olan brent petrol varil fiyatının 14 kasım 2014 saat 20:03 itibariyle 77 dolara inmesine rağmen vatandaşa bir türlü yansımamasıdır.
  • petrol 150 dolara tırmandığında benzin galiba 3 liraydı . sonra 50 doların da altını gördü ama türkiyede değişim olmadı . olmaz da . almanyada araba tr nin 1/3 ü fiyatına satılıyor . bir almanın maaşı da nereden baksan bir türkün 3 katı . aradaki fark 9 kat yapıyor . banka kredisiyle alımda faiz oranını ve de yakıt fiyatını da hesaba katınca 5 yıl kullanılan bir aracın iki müşteriye farkı 1/18 oluyor kesin olmayan bir hesapla . böyle olmayan bir ekonomide de insanlar bunu anlamasın diye siyasiler kendilerini putlaştırır türkiyede olduğu gibi . ulaşılamayan adam , adeta ikinci peygamber , beyefendi , reis , başbuğ dedirtmeleri kaçınılmaz haliyle . oysa olay çok basit . bu adamlar standart bir okur yazardan farksız
  • çıkarken görmezden gelinip anında pompa fiyatlarına yansıtılan önceden yapılmış petrol kontratlarının nedense düşüşlerde akıllardan hiç çıkmaması nedeniyle oluşan teamüldür.
  • bi dakka durun önce ben söyleyeceğim:
    ben hep 50 liralık benzin aldığım için beni hiç ilgilendirmeyen olay.
  • hep 50 liralık alan arkadaşlar muhtemelen bir açıklama getirir bu duruma.

    edit: bahsettiğim şey saniyeler önce gerçekleşmiş.
  • devletin zenginleşme sebebidir. ayrıca benzinin yüzde yetmişinin vergi olması farketmez vergi uygulanacak tutar düştüğünde vergi miktarı da düşeceğinden fiyat yüzde yirmibeş civarı düşmelidir, yüzde yedi buçuk değil. dünyada altının onsu yüzde bilmem kaç düştüğünde bankadan altını ucuza alabiliyorum da benzini neden ucuza alamıyorum ?
  • unutulmamalıdır ki dünyada petrol ticareti peşin, hatta avans vermek suretiyle yapılmaktadır. öncelikle parasını ödeyeceksiniz, sonrasında ortadoğu'da bir yerlerden, veya kuzey afrika'dan veya rusya'dan o parasını ödediğiniz ham petrolü gemiye yükleyecekler ve bu gemi bir kaç günlük ağır yolculuğun ardından izmir yada izmit'e yanaşacak. sonra o binlerce ton petrol boşaltılacak, depolanacak, rafine edilecek. rafineri ürettiği benzini akaryakıt dağıtım şirketine satacak, dağıtım şirketi bu yakıtı kendi depolarına nakledecek, sonrasında da bayiye satacak. tabi ham petrol değil de direkt benzin ithal edecekseniz süreç bir kaç gün daha kısa sürebilir. ayrıca ham petrolün fiyatının %25 düşmesi benzinin maliyetini %25 asla düşürmez. nakliye masrafı, rafinaj masrafı, dağıtım masrafını hiç düşündünüz mü? 6 ay normal bir süreçtir; hatta 6 ayda diğer maliyet unsurlarındaki artış, ham petrol fiyatındaki düşüşü hissettirmeyebilir.
  • bir üstümde fena entry nick uyumu var beyler ....

    tanım: ancak türkiyede yaşanacak durumdur.
hesabın var mı? giriş yap