• başlığının açılmamasına şaşırdığım, mehmet ali birand tarafından yapılan belgesellerin yüklendiği youtube kanalı .
    türkiyenin yakın tarihine ışık tutan kesitler yüklenerek ,benim gibi kendini bildi bileli tek iktidar görmüş gençler için özellikle yararlı bir iş yapılıyor.bazı yorumlar taraflı olsa bile objektifliği bozmayacak kadar dengeli işler yapmışlar zamanında.
    28 şubat belgeselini şiddetle öneriyorum.
  • demirkırat'tan başlayarak 28 şubat son darbe'ye kadar türkiye demokrasi tarihini anlatan serilerin bulunduğu harikulade arşiv.
  • sozlukte [(bkz: yemek yerken izlemelik video veritabani)]basliginda gordugum, neler varmis bir bakayim diye girdigim ve son 2 haftadir sabah aksam her bos animda (hatta sirkette ogle aralarinda bile) beni kendine gecen, kanimca yakin turkiye tarihine en objektif en dogru isik tutan arsivdir.

    mehmet ali birand, muthis bir arastirmaci gazeteciymis bu bir gercek, degindigi bir cok konu var 32. gun'de, ancaaak bir serisi var ki :

    1- [(bkz: demir kirat)] , 10 bolum (1930-1960 arasi, menderes'in asilmasi ile son bulan ilk demokrasi hareketi)
    2 - [(bkz: 12 mart ihtilalin pencesinde demokrasi)] , 10 bolum (1960-1970 arasi, deniz gezmis ve arkadaslarinin asilmasi ile son bulan 2. 10 yil)
    3- [(bkz: 12 eylul belgeseli)] , 9 bolum (1970-1980 arasi, turkiye tarihinin en kanli 10 yili)
    4-(bkz: ozalli yillar). 10 bolum (1983-1993 arasi ozal ve anap'in yonetimindeki 10 yil)
    5- (bkz: son darbe 28 subat), 12 bolum (ozal'in olumunden sonra 2000'li yillara kadar)

    bakin iddaa ediyorum, 1. bolumden baslayin , ne oldugunu anlamadan 51 bolumu bitirmis olacaksaniz. bu serilerin bu kadar etkileyici olmasinda mehmet ali birand'in ekibi de en az kendisi kadar iyiymis ki boyle isler cikmis, can dundar - bulent capli - fahir atakoglu gibi. (atakoglu'na ayri bir parantez acmak istiyorum, inanilmaz muziklerle suslemis belgeselleri)

    izleyin, izletin, hatta belki silinir diye arsivleyin. su an bu ulkede boyle degerli eserli yaratacak, miras birakacak arastirmaci gazetecilik yapilmiyor maalesef, mekani cennet olsun mehmet ali birand'in.
  • muazzam iş gerçekten. 3-4 gündür boş vakitlerimde başka bir şey izlemiyorum desem abartmış olmam. sağ olsunlar sayelerinde türkiye'de akp hükümeti ile birlikte gazeteciliğin düştüğü hali de bu şekilde bir kez daha görmüş olduk. bugün böyle gazetecilik yapabilmenin imkanı yok ve bu yüzden asla yeri dolmayan, dolamayacak olan programların, belgesellerin bu kanala yüklenmesi harika iş.
  • twitterda ara ara denk gelmeye başladım. içimden bir ses geç de olsa sonunda gençlik bu videolar ile tanışacak diyor. sırf bü yüzden hepsini indirdim kanalın başına bir şey gelir diye.

    kesinlikle lise çağından itibaren ders olarak izletilmesi gereken bir belgeselleri içeren bir arşiv.
  • ''son darbe 28 şubat'' isimli belgeseli izleyebileceğiniz youtube kanalı. hem çok akıcı hem de çok güzel özetlenmiş. benim gibi 90larda doğmuş veya çocukluğunu yaşamış bir çok insanın duyduğu ama ayrıntısını bilmediği olaylar anlatılmış. mehmet ali birand çok büyük gazeteci.
  • mehmet ali birandın belgesel serüveni ile ilk kez 12 eylül belgeseli ile tanıştım ve aşık oldum ve daha sonra tekrar tekrar izledim ve en sonunda bu kanal ile tanıştım ve başta yine 12 eylül belgeselini izledim sonra demir kırat, 12 mart, özallı yıllar, kıbrıs çıkartması ve 28 şubat belgeselleri bence harikulade bir kanal ve harikulade bir belgesel serisi kesinlikle tavsiye ederim özallı yıllar belgeselinin jenerik müziğide bence ayrı efsanedir.
  • videolardan birinin altina soyle huzunlu bir yorum yazilmis.

    cok yazik gercekten. ayrismanin kimseye bir faydasi olmayacaginin aci bir ornegi.
  • bugün baştan sona izlemeye başlayacağım arşivdir. aşırı kaliteli içerikleri var. benim gibi gençler türkiye siyasetine iyice hakim olmak ve türkiye siyasetinde fikir sahibi olmak için izlemeli. hele ki benim gibi tek iktidar görmüşseniz.
  • yakın türkiye tarihi ile ilgili muazzam belgeseller var. duayen gazeteci abimiz birand zamanında yapmış.
hesabın var mı? giriş yap