• bu yıl 23 mayıs - 12 haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivalin programı açıklanmıştır. genel satış 24 şubat cumartesi 10:30’da başlayacaktır.

    çizelge

    program
  • bu sene ilk defa katılacağım ve dün itibari ile sarı lale kartımla dört adet biletimi aldığım festival.

    daha önceden iksv'nin düzenlediği film ve tiyatro festivallerine katılmış biri olarak müzik festivali benim için bir ilk olacak. lale kart'ımı da yeni almış biri olarak indirimden yararlanmak adına dün iksv'nin ana gişesinden biletlerimi bütçem elverdiğince aldım ama öyle bile hayvan gibi para ödedim resmen. öğrenci biletleri belki biraz daha uygun bir fiyatta olabilirdi açıkçası. bir de yapılan açıklamaya göre öğrenci biletleri sınırlı sayıdaymış ama ben bile bu kadar sınırlı olacağını tahmin etmiyordum. koskoca süreyya operası'nda sadece 11 adet öğrenci bileti ayrılmış ve onlar da 2. kattaki localarda maalesef. öğrenci bileti ucuz diye öğrencileri salonun en düşük kategorisine atmaları ayıp resmen. altı üstü kaç tane öğrenci var ki zaten? onları da serpiştir salonun güzel yerlerine birer ikişer de öğrenciler orada ezilmiş olmasın en azından.

    daha haziran ayına çok var ama sayılı gün çabuk geçermiş. gideceğim etkinlikler de şu şekilde.

    - maisky kesişmeleri (4 haziran 2018) => süreyya operası
    - istanbul şarkıları (6 haziran 2018) => sirkeci garı
    - festival buluşması (8 haziran 2018) => st. antuan alt kilise
    - yolda (11 haziran 2018) => süreyya operası

    şimdiden festivale katılacak tüm müzikseverlere keyifli festivaller dilerim.
  • ben hep elli liralık dinlediğim için hiçbir etkinliğe bilet alamayacağım programdır. öğrenciyken bir festivalde yirmi konsere gittiğimi bilirim. baba parası bir başka oluyormuş.

    bana yine rai radio classica kaldı, bahçede yıldızlara bakarak veya gözlerimi kapatarak dinlerim herhalde.
    şu mesela
  • festival, genç kadın müzisyenlerin başvurularını bekliyor. sanıyorum ki hem sözlük yazarları/çaylakları içerisinde, hem de sözlüğü okuyan grup içerisinde bu sıfata uygun genç kadınlarımız vardır.

    her anlamda desteklenmesi gereken bir etkinlik ve bir destek fonu efendim. bu arada öğrenciler için belirtmeliyim ki biletler çok da pahalı değil, güzel ve sanat dolu vakit geçirmek için ideal olabilir.

    yukarıda belirttiğim destek fonu için link

    ayrıca program ve detaylı bilgileri hem iksv'nin sitesine ve/veya ilk entry'de @rebelsea'nın verdiği linklere girerek elde edebilirsiniz.

    sanat dolu günler!
  • yine harika bir programa sahip bir etkinlik olmuş. şurada da detaylar var: https://www.filgezi.com/…-istanbul-muzik-festivali/
  • 25 mayıs'taki tekfen filarmoni orkestrası & charlie siem konseri ve 27 mayıs'taki filarmonica della scala & daniil trifonov konserine aldığım biletleri o tarihlerde çıkan iş seyahatim nedeniyle gişe fiyatının yarısına satmak istediğim festivaldir, ilgilenenler yeşillendirebilir.
hesabın var mı? giriş yap