• öncelikle başlıktaki anlam düşüklüğü için özür dilerim. malum karakter kısıtlaması.

    haftada 6 günden fazla çalışılmasını yasaklayan kanun kaldırıldı. artık işveren 7/24 ecdat bızıklayabilir

    aslında etrafında dolaşmaktansa direkt olarak toplama kampına geçiş yapsak, kimse üzülmese

    haberin link

    edit: bir kaç yazardan gelen düzeltme itirazı üzerine;

    hafta sonu tatilinin hem iş hukukunda hem de anayasada güvence altına alınmış olduğu, değiştirilen kanunun farklı bir yapı ihtiva ettiği söylenmiştir.

    iş kanunu madde 46/1: bu kanun kapsamına giren işyerlerinde, işçilere tatil gününden önce 63 üncü maddeye göre belirlenen iş günlerinde çalışmış olmaları koşulu ile yedi günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz en az yirmidört saat dinlenme (hafta tatili) verilir.

    anayasa madde 50/4: ücretli hafta ve bayram tatili ile ücretli yıllık izin hakları ve şartları kanunla düzenlenir.

    diğer yandan farklı bir amaç uğruna yapıldığını düşünenlerden gelsin;

    özet: bu yapılan hafta sonu tatil gününü pazar gününden çıkartıp, işverenin inisiyatifine bırakmaktır. uzun zamandır cuma namazı kılmayı teşvik için çoğu işveren cuma saatini tatil gibi benimsemektedir. yeni durumla birlikte, işveren işçisi ile anlaşmaya vardığını ve hafta tatilini cumaya aldığını belirtebilir.
  • 1924 yılında çıkarılan ve insan hayatına saygı içeren 1 günlük tatilin kaldırılmasıdır. yani 1924 öncesine dönüş yapılmış oluyor. işte geriye gitmek diye buna derim. bu gidişle 1299 yılına geri döneceğiz inşaallah.

    zaman makinesine gerek bırakmayan süper olay.
  • suriyelilere daha fazla istihdam için atılmış bir adım. zaten adamlar düşük maaşlar her türlü çalışıyor, şimdi bizimkilere 7 gün çalış dediğinde burun kıvırırsa işveren gidip suriyelileri kapacak. güzel kombo yapmışsın meclis kardeş.
  • işin garibi bunlara oy verenlerin en az %80'i işçi.
    swihs. para vermeseler de olur. işyerinde kalacak ranzalı bir oda, bir de günde 2 öğün yemeğe çalışırız lan.
  • tam mehter vermelik olay. gorsunler comarlar ecdadlarinin orekelerini.

    oyle dirilis ertugrul izlemeye benzemez osmanli dedigin. osmanli yeniden dirilince padisah, vezir olacaklarini zannediyorlar. padisahin kulu olacaklar haberleri yok. gerci got kili olmak yaninda kul olmak daha bir medeni gelmiyor degil kulaga.

    dipnot: hükümet, beni duyuyorsan asgari ücreti de kaldır. rekabet özgürlüğüne aykırı bir uygulama çünkü. kim daha rekabetçi fiyatla çalışmayı kabul ederse o çalışsın. oylar konusunda da bir sıkıntı yaratmaz. hatta +5 puan garanti.
  • ''kapitalist üretimin en büyük engeli, sermayenin ta kendisidir.'' karl marx
  • 6 günden fazla çalışma yasağı deyince insan güzel bi' düzenleme sanıyor. halbuki haftada zaten 7 gün var, istesen de 7 günden fazla çalışamazsın. gerçi şimdi bu da kaldırılmış. en azından biliyoruz ki 7 günden fazla çalışma yasağını teorik olarak kaldıramazlar artık. bunlar tuhaf şeyler.
  • akp'nin yeni bir pisligi. guzel olan, insani dusunen ne varsa akp ona dusman.

    80 milyonluk kole ulkesi yaratmak icin elinden geleni yapiyorlar.
hesabın var mı? giriş yap