• michael lennox'un çektiği 2015 filmi. sosyopat güvenlik görevlisi rolünde stephen graham, conleth hill ve de irene adler'imiz lara pulver rol alıyor.
  • avrupa usulü kaliteli bir gerilim filmi. filmin sonunun nereye varacağını az çok tahmin ediyorsunuz ama arada gelişen bazı olaylar şaşırtıyor.
    --- spoiler ---

    filmin sonunda yazar ya da güvenlikçiden en az birisi ölecek diyorsunuz. diğer yandan bir twist bekleyip adamın hırsızlığı ile ilgili bir gizem arıyorsunuz. filmde en akıllıca hareket sandynin derste öğrencilere videoyu izletmesi ve robertın şantajını suya düşürmesiydi.
    robert fibiye (phoebe) zarar verecek sandım, neyse ki fibi ucuz kurtuldu.
    --- spoiler ---

    bugün gazetede bir haber vardı, bir adam taylor swiftin belası olmuş, evine girermiş, saatlerce zilini çalarmış, sonunda polisler yakalamış. robertlar gerçek ve aramızda dolaşıyor.
  • on numara psikolojik gerilim filmi.

    --- spoiler ---

    en sevdiğim aktörlerden ingiliz stephen graham ve conleth hill adlı oyuncunun neredeyse filmin tamamını beraber sırtladıkları çok iyi bir kurgu içeren çalışma olmuş.
    arada seyirciyi tokatlayan ters köşeler var, takıntılı insanların ne kadar tehlikeli olabileceklerini açıkça izleyebiliyoruz her şeyden önemlisi dramatik kronik bir yalnızlıkla cebelleşen bir insanın ve diğer yanda kleptomani hastasının zayıflıklarını da yönetmen çok iyi ve net şekilde vermiş seyirciye.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap