• herkesin kitaba ulaşması ve okuması açısından bence oldukça güzel bir promosyon olmuş ama twitter’da yazılanları görünce neye kızıldığını anlamış da değilim.

    https://twitter.com/…tatus/1089105376858046464?s=21

    https://www.instagram.com/…1iletisim/p/btd11a0hfug/
  • kitabın değerinin para ile ölçüldüğü bir toplum olduğumuz için eleştirilendir.
  • millet beynini yemiş arkadaş. bir tanesi de yazmış sabahattin ali'yi markete düşürmeseydiniz iyiydi diye. ulan asıl milyonlara ulaşan markete girmesi güzel değil mi? sadece sen ve senin gibiler okusun diye mi yazdı adam bunları elin oğlu gelir lan 3.95 bir şey değilmiş deyip alacak kendisi okumasa bile en azından evde gören birisi okuyacak.

    bu insanlardaki bende olan kimsede olmasınları, benim okuduğumu sadece parası olan okusun durumu olmayanla aynı şeyi okuyamam ya da ucuzlayan şeyin kalitesinin düştüğünü düşünmeleri beni öldürüyor.

    bu kampanyayı a101 değil de migros ya da amazon yapsa her yerde paylaşılıyordu.

    edit : conturupontuk'tan mesaj geldi migros'ta da 6.99’a platon, dostoyevski kitapları satılıyormuş.
  • sabahattin ali eserleri üzerindeki telif bu sene kalktı. şimdi her yayın dilediği gibi basabiliyor. önüne gelen sabahattin ali basmaya başladı zaten. içeriğinin orijinalliği tartışılır durumda. fiyat üzerinden değil de bu sebeble bir eleştiri var sanırım.

    açıklama: orijinallikten kastım; sayfa sayısını daha az tutmak adına , kendilerince(!) zararlı(!) gördükleri ifadeleri normalleştirme adına ya da sadeleştirme adına içerikle ve sözcüklerle oynayabiliyor olmalarıdır.
  • 2500 tl'ye kitap alanların eleştirmesi gayet normal aslında. ne de olsa onlar kitabın değerinin parayla ölçüldüğünü sanıyor.
  • telif haklarının sona ermesi sonucu gördüğüm ilk sabahattin ali kitabı satışı.

    yky baskılarını iyi ki edinmişim. yky olmayan ali kitapları çakma hissi veriyor.
  • sabahattin ali'nin kitapları artık telifsiz

    bu nedenle tüm kitapevleri kitapları basmak için yarış halinde ve fakat bu durum çok yakın zamanda kitapların içeriğinin bozulmasına neden olacaktır.

    sırça köşk sonu dahi yakında değiştirilir, o kelleler sırça köşk'ü sonsuza kadar yaşatmak için verilmişti denilebilir.

    dipnot: yıllardır basımları gerçekleştiren yky tüm sabahattin ali kitaplarında indirime gitmiş.
  • bunu dahi eleştiren insanları görünce pes dedim. bu olayı eleştirenler farkında değil mi, çoğu ilçede doğru düzgün kitap bulabileceğiniz bir yer yok (şanslıysanız kırtasiyelerde olur). ama bu çoğu ilçede a101, bim marketleri mevcut. yani yok sucuk yanında sabahattin ali kitabı mı satılırmış şeklinde bir elitizm sergilemeden önce bunu da düşünmek gerekiyor, kitaba ulaşmak o kadar kolay değil türkiye'de pek çok yerleşim yerinde bu ona küçücük dahi bir yardım sağlayacaksa bundan mutlu olmak gerekirken eleştirmek saçmalık.
  • yky telif süresini bildiğinden yakın bir süre önce üç büyük eserini tek kitapta topladı. tavsiyem bu halini almanız. ancak kitapların vatandaşa ucuza ulaşmasına karşı olan gerzek bir güruh peyda olmuş.

    https://www.dr.com.tr/…e-roman/urunno=0001761688001
  • kitaplar herkesin ulaşabilmesi gerekenlerdir. anormal bir durum sezemedim ben. aksine hoşuma gitti sabahattin ali'nin herkes tarafından ulaşabilir olması, onun yazdıklarını herkesin okumasının mümkün olması çok güzel bir şey.

    önemli olan değerleri yazarların herkes tarafından okunması, kendine bir şeyler katmasıdır.

    kitabın nerede ya da ne kadar ucuza satıltığı bu açıdan önemsizdir.

    değerli yazarlarımız satırlarındaki kıymetli değerleri herkes okusa eminim kitabın ücretine bakmadan memnun olurlardı.
hesabın var mı? giriş yap