• association internationale des etudiants en sciences economiques et commerciales...turkce meali ile, turkiye iktisadi ve ticari ilimler talebeleri staj komisyonu...en iyi isleyen uluslararasi ogrenci orgutu...
  • her erkeğin sınavlarını geçemediği, sınavlarını geçmek için erkeklik aranmayan kuruluş..
  • mülakat dedikleri şey de şuymuş: 10 kişiyi bi odaya topluyolar.. bikaç soru soruyolar.. sonra hadi tartışın diyolar.. senden kendini göstermeni bekliyolar.. e zaten sazan gibi atlayan bi tip diilsen sıra sana gelene kadar herşey söylenmiş oluyo.. 3,5 saat milletin sürekli aynı yerde dolanıp durmasını dinliyosun.. ingilizce mülakatının da saatlerine baktım, 10 dakikalık bişey.. heralde bi "naber nasılsın" muhabbeti yapacaklar. gıcık oldum gıcık!
  • lakin stajı güzeldir hostur.
    nice insan bu sayede yurtdisina staja gider, hele eger uzun dönemse (5+ ay) sirket tarafindan begenilip ise alinme ihtimali vardir.
    bu tip tanidiklarimdan biri amerika'da ibm'deydi..
    ama bir de en bi alakasiz insanlarin silicon valley'de staja gönderilmesi olayina sahid oldum ki kaderime yanarim..
  • ingilizcede de sinemaya gidermisin, hobilerin neler, ne okursun falan gibi seyler soruyo biri... bu arada ulke seciminizi yaparken cok dikkatli olun, tanimladiginiz gruptan herhangi bir ulkeye yollanma ihtimaliniz var ve reddederseniz o senelik hakkinizi kaybediyorsunuz.
  • gelisim staji adi altinda, sosyal bilimcilere yonelik bir staj programi baslatan, turkce mulakati uzun ve bayici olan (ingilizce'yi bugun tecrube edecegim) kurum. kendilerine (bkz: stk) diyorlar.
  • genc kizlarimizin "aisec e gidiyorum staj seysine" diyerek annelerini uyutup nice sevgilimlesmelere dogru yelken actiklari (edit) arabulucu (edit) gorevi goren muessese.
  • e peki ciddi amaclar pesinde kosan yok mu bu muessesede?
    vardir elbette lakin ben baskasini kendi gibi bilenlerdenim.benim yakin cevre cv sine eklemek icun degil de, tabancanin kabzasina cizik atmak icin o kurumdaydi(aydinlanma devriminden once ben de dahil olmak uzere)
  • buna benzer ayni islevi goren bi de aegee var idi.
  • genclerin biraraya geldigi diger bir suru ortamda oldugu gibi icine tam olarak giremeyenlerin disaridan hakkinda atip tuttugu, toplumlarin gelisimi icin genclerin staj vasitasiyla degisimini dolayisiyla gelisimini saglamayi amaclayan, 10 stajyer gonderip 10 yabanci stajyer getirebilmek icin 40 gonullu gencin kendini parcalamasina yol acan, turkiye'de kendini cok iyi tanitamayan koklu ama hantal ogrenci organizasyonu.
hesabın var mı? giriş yap