• saçmalamada sınır ötesine geçmek
  • hdp'nin yeni politikası aleviler üzerinde algı oluşturup yanlarına çekmek galiba. son bir kaç gündür de demirtaş ve şürekası sürekli benzer açıklamalar yapıyorlardı. şimdi de böyle kışkırtıcı başlıklar açılıyor.

    şunu unutmayın ki pkk sadece öldürürken din, dil, ırk mezhep ayrımı yapmıyor.
  • vaay, devlet laik he mi? ulan bu kadar da ikiyüzlü olunmaz! ne yanarlı dönerli insanlarsınız!

    öncelikle;
    devlet vatandaşından vergi alır, bu vergiyi vatandaşı için kullanır. türkiye'de yaşayan hristiyan vatandaşlardan vergi alınıp yine onlar için çalışmalar yapılıyorsa pek ala aleviler için de yapılmalıdır. ya da şöyle söyleyeyim;

    bir sunni ve bir alevi vatandaştan 1 tl vergi alınıyor ve bu para hem yola, hem çevre temizliğine hem de camiye harcanıyorsa; evet yolu da birlikte kullanıyorlar, çevreyi de beraber kullanıyorlar ama camiye beraber gitmiyorlar. böylece sunni vatandaş alevinin vergisi sayesinde yapılan camiye gidiyor, hocasının maaşı da bu vergiden karşılanıyor ama alevinin dedesi maaş almadğı gibi cemevine de katkı yapılmıyor. bu durumda başlık haklı bir başlık olup aksini iddia eden dansözlere bok yemek düşer.

    devlet laikmiş, devletin dini yokmuş. ahahahahahahahahahah! biraz omurgalı olun lan!
  • aleviler neden sosyal devlet anlayışından kendini soyutlar anlamıyorum. ben aleviyim diyen sünniler bizi dışlıyor diyor. kime göre neye göre? kardeşim dışlayan kesim yobazlar, yobaz adam zaten kendi gibi olmayan herkesi dışlıyor. onun gibi düşünmeyen herkes onun gözünde gavur. kimsenin alevileri yok saydığı falan yok. ben sokakta mezhep savaşı görmedim hiç, sizler nerede yaşıyorsunuz?

    isteyen memur olur, isteyen öğretmen isteyen polis, hakim, savcı. bırakın şu soyutlama safsatalarını.
  • "dovlot zoton look" diyen tiplerin kabul etmediği durum.

    mesela bir tane sünniyet işleri başkanlığı diye bir kurum var devletten sadece sünnilik yapmak için vergi alıyor. bu kuruma bağlı ve %100'ü sünnilerden oluşan bir imamlar birliği var maaşları da yine vergilerden veriliyor. bu kurumun başındaki adam ise "cemevleri bizim kırmızı çizgimizdir" diyebiliyor.
  • sünnilerden vergi alınıp o sünni kızlar başörtüleriyle okullara giremiyor, devlet kurumlarında ve büyük şirketler alevilerle dolduruluyor, oğlunun yemin törenine annesi alınmıyor, en çok seküler eğitim veren okullar kuruluyor, sünnilerin partileri kapatılıyor, kuran kursları kapatılıyordu. örnekleri artırmak mümkün. o vakitler alevilerin hiç aklına gelmiyordu nedense sünnilerden vergi alıp onları yok saymak ( 90 sene filan .s ). aleviler diyor ki benim de bu bu sorunlarım vardı ama sekülerlik şemsiyesi altında eşittik. e sen özünde islami bir yol olan aleviliği sekülerliğe sattıysan ve sav olarak bunu önüme getiriyorsan, bu benim kabul edebileceğim bir şey değil kusura bakma. esasen bu kadar sünni-alevi ayrımı yapmak doğru değil ama alevilerin kendini her konuda çok haklı sanması komik olmaya başladı artık. bir kendine bak istersen.
  • görülen o ki sunni kesim yine mağdur. mağduriyetten mağduriyet yaratmak büyük başarı, bravo! tamam lan, yok sayılan kimse yok. herkes alevilere anlayışla yaklaşıyor. ayrım filan hiç yok. hele devlet kurumlarına girmek, hakim olmak filan desen önünü alamıyorlar. hsyk alevilerden oluşuyor zaten.

    bazıları pembe bulutlarda geziyor.
  • beynim yandı yeminle. akla ziyan tespitler. sünni lerin partisi kapatılıyormuş birde. haha bu arada laik bu devlet laik ( olmaya çalışıyoruz en azından) sünni partisi olamaz. devlet vergi alıp sunnileri yok sayıp alevilere mi destek oluyo dedin ne dedin tam anlamadım ama yok öyle bişey yavrum yok öyle bişey canım.nasıl kafalar lan bunlar nerde yaşıyorsunuz
  • vaktinde ismini hatirlayamadigim biri için 'biliyorsunuz kendisi alevi' şeklinde bi ithamla otekilestirilen bir örnek varken laik devlet anlayışından bahsetmek mümkün değil.
  • dikkatimi çeken şey şu; bilinçli bir şekilde son 2-3 gündür alevilik, azerilerin türkleri sevmemesi, türklerin azerileri sevmemesi, yavuz sultan selim'in alevileri katletmesi vs. bir algı yönetimi oluşturulmaya çalışılıyor. ben bunun bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum.
    hayırdır bu sefer de alevi sunnilikle mi vuracaksınız?
    bunu denemeyin bile alevilerden beklediğiniz tepkiyi alamazsınız.
    bahar geliyor artık nereden vuracağınız belli değil.
hesabın var mı? giriş yap