• zemzem içtikten sonra ölen bir insana üzülmemek kadar mantık dışı olan durumdur. insanı insan olduğu için değil, yaptığı eylemlere, yaşadığı hayata, savunduğu görüşlere ve mensubu olduğu dine göre sınıflandırmış zihniyetin, götünden uydurma fikriyatıdır.

    (bkz: defne joy foster'ın ölümünden prim yapan dinciler)
  • gayet normaldir.

    keşke alkol almasaydı da hayatta ve aramızda olsaydı diye düşünmek ne kadar normalse, bu da o kadar normaldir.

    ayrıca bu tür bir üzüntünün "mümkün olmayacağı" gibi hastalıklı bir fikre kapılabilen insan, acaba yarın bir gün kendi evladı veya bir yakını bir "günah" sonrasında ölse, üzüntü duymayacak mıdır? hissiyat sahibi bir ademoğlu değil de, günah ve sevap kodlu bir algoritmayla çalışan çelik bünyeye sahip robot mudur bu şahıs?

    neyse.
  • çok normal lan. her alkol aldığımda george harrison için üzülüyorum.
  • defne joy foster'ı kastettiğini nedense açık açık yazamayan, troll entrilerini bile editleyip duran zavallı bir organizmanın adam öldürtecek tahrikteki sözleri. kafasından sıçan bu tür insanların kafasını patlatıp bok şov disko! yapmak gibi fantezilerim var.
  • baskasini alkol icti diye gunah isledigi icin (kimi ne ilgilendiriyorsa artik) elestirme kudretini kendinde bulup asil gunahi islediginin farkinda olmayan bir bireyin kabullenemeyecegi bir durumdur. oyleyse alti milyar sutten cikmis ak kasigin hic birinin olumune uzulmemen lazim arkadas.
  • (bkz: atın ölümü arpadan olsun)

    herkesi kendi ahlak anlayışında davranmaya mecbur bırakmaya çalışan insanların anlayamayacağı olgu. illa herkes sizin gibi olsun değil mi? mesele alkol değil kardeşim. mesele sizin kalıbınıza girmeyen insanlara zulmetmeniz. sığamıyorum sizin kalıbınıza. sizin değerlerinize.

    böyle insanları görünce aklıma gelen ise:
    (bkz: akbaba)
    (bkz: #2516112)
  • temel olarak ölen insana üzülmek mantıkdışı olduğu için; alkol aldıktan sonra ölen bir insana üzülmek de mantıkdışı olacaktır.

    organlarımızı yenileyebildiğimiz, bilincimizi transfer edebildiğimiz * teknolojilere erdiğimiz zaman ölen birine üzülmek mantıklı olacaktır.

    zamansız ölüm desek, ölümün zamanı mı var ? sorusu yine işbu duyguyu bertaraf eder.

    geriye kalan doğru tercih, "beklenmedik şekilde ölen bir insana üzülmek" olabilir. nitekim ortada beklenmedik bir ölüm varsa, sebebi işbu ölümü kabul edilebilir hale getirmeyecektir; çünkü en başından beri beklenmedik bir olaydır. ek olarak alkol tek başına öldürmez, ölmek için alkolün yanına;

    1- hayati tehlike oluşturacak miktarda tüketim, (hayvan gibi içip alkol komasına girmek)
    2- alkol ile etkileşime geçerek hayati tehlike oluşturacak maddelerin tüketimi, (ilaçlarla etkileşim)
    3- dikkat gerektiren ekipman kullanımı, (trafik kazası vs)

    eklenmesi gerekmektedir.

    zoe: bunu kotuleyen herifler de galiba olumsuz arkadaslar, yuzyillardir yasayan vampirler, kurtadamlar falan galiba ?
  • defne joy foster ölümü üstüne açılan başlık olması nedeni ile;

    alkol aldı da, alkolden mi öldü hayır astım ilacı ile olan etkileşiminden öldü. (sadece akolden ölseydi de üzülmeyecek miydik??)

    bu durumda, alkol kadar astım ilacı da suçlu değil midir?

    üzüntü alkol alması veya ilaç kullanması değil, genç yaşta ölmesidir.

    bu cümle ayrton senna veya roland ratzenbergerin ölümü için "saatte 308 km/s hız ile giden bir insanın ölümüne üzülmek" ile aynı kapıya çıkar.
hesabın var mı? giriş yap