hesabın var mı? giriş yap

  • delikanli los ortamda kiza iyice yaklasir ve sorar . izin verdigin ilk erkek miyim?
    kiz biraz cekilip dikkatle bakar "olabilir , yuzun hic yabanci gelmedi"

  • en yakın arkadaşım 2 sene önce evlendi. öncesinde 4 sene devam eden ilişki ve nişan süreci vardı. toplamda 6 sene. ben nikah şahidi oldum, o derece yakınız. evlerine gidip gelirdim, ilişki başından beri eşini de çok iyi tanıma imkanım oldu. ev istediler, arsalarını vs satıp sıfır ev aldı benim arkadaş. kır düğünü istediler en güzeli yapıldı. eşya şu marka 10 tane bilezik bilmem kaç tane ondan dediler hepsi yapıldı. gerçekten sevdiği için arkadaşımın tüm ailesi seferber oldu maddi ve manevi. her şey istedikleri gibi yapıldı. sonra 2 sene evlilik süreci sonunda, arkadaşımın bu virüs yüzünden işsiz kalması ile kız değişmeye başladı. ki o süreçte aldığı işsizlik maaşı ile geçimini devam ettirdi. ama daha ilk zorlukta kız sen bana bakamıyorsun, istediğim gibi gezip tozamıyorum demeye başladı. boşanmak istedi. biz şaşırdık. evin içinde tartışmalar olmuş tabii bize de anlattılar. ama sonra ailesi gelip kızlarını aldı. sonra biraz beklediler ama babası arayıp kızım boşanacak, altınların hepsi bizim olacak, eşyaların yarısını istiyoruz demiş. niyetleri para olduğu belli oldu, bizim arkadaş biraz saf ve yuvasını kurtarma derdinde baktığından olaylara diğer yüzünü görememiş, işsizlik üstüne eşinden darbe yemesi onu bunalıma soktu. o da istemiyorum artık, bu zor durumda en ufak sorunda bu hale geldiyse daha olmaz dedi. ki 2 hafta sonra dava açmışlar. mahkeme celbini okudum, 100 milyar talep edip, tüm altınları, eşyaların yarısını ve 1000 tl nafaka istemişler işsiz adamdan. yazdıkları iftiralara okudukça ben güldüm ama kendimi onun yerine koyup düşününce, bu kadar emek sonrası karşılığında yazanları okuyunca, inanılmaz ağır. kızın avukatı zaten boşuna uğraşmayın, altınları ne yaparsanız yapın mahkeme bize verecek, kanun böyle demiş. neden yazdım bunu derseniz. genellemelerinizden nefret ediyorum. her erkek aynı değil! köpek gibi çalışıp, evden dışarı bile adım atmayan, akşam eve gelip eşine yemek yaparken bile yardım eden bir adamı bile bu şekilde terk edebilen kadınlar var! demem o ki, herkes aynı değil, herkesin hikayesi de aynı değil!

  • suikastı yapacak katilin istanbul'a geldiğini, spor gazetesi jargonuyla veren haberin başlığı.

    "katil istanbul'a geldi." bu ne lan?
    havaalanında taraftarın yoğun ilgisiyle karşılaşan katil, istanbul'u çok sevdiğini söyledi. kötü bir sezon geçirdiğini belirten katil, buradaki performansıyla tekrar adından söz ettirmek istediğini de ekledi. sakatlığı konusundaki spekülasyonlara ise sahada yanıt vereceğini söyleyen katil; sözlerini, en buyuk paralelspor, diyerek noktaladı.

    debe edit: bu debe editi daha önceki debelenmelerde aklıma gelmemişti. ben de modaya uydum. son bi espri daha yapayım, gidiyorum. katil kiralıkmış, sezon sonu satın alma opsiyonuyla kiralanmış.

  • robert sternberg gelistirilmis bir ask teorisidir. 1985 yilinda tanitilmistir. bu teoriye gore askin uc ogesi vardir. bunlar:

    1. yakinlik: ictenlik, samimiyet, yakin olma, birbirini tanima, hisler arasindaki ortaklik. rahatlikla acilabilme, duygularini ifade etme.
    2. tutku: seni daima heyecanlandiran, aklindan cikmayan guclu ve yogun istek. fiziksel ve duygusal anlamda cok guclu hisler. gozukara hisler.
    3. baglilik: iliskiye bagli olma durumu. sadakat, guven, taahhutler, verilen sozler, beklentiler, sorumluluklar ve karsi tarafi desteklemeleri icerir. bu bilesende bilinc daha baskindir.

    robert sternberg bu uc bilesenden hareket ederek sekiz degisik ask turunu tanimlamistir:

    1. aşksızlık: bu uc ogeden hic birisinin olmamasi durumudur. bos kumedir.
    2. hoşlanma: sadece yakinlik ogesinin bulundugu durumdur. tutku ve baglilik yoktur.
    3. kara sevda: yogun bir sekilde tutkuyu iceren ask. yakinlik ve baglilik yoktur.
    delice sevme, sırılsıklam asik olma. akil bastan gidecek kadar sevme. hormonlarin zirve yaptigi ask turu. dunyanin onsuz donmeyecegine inanilir.
    4. boş aşk: sadece baglilik vardir. sorumluluklar yerine getirilir. heyecan, duygu, tutku, samimiyet yoktur. iliskinin, aliskanlik halidir. genellikle, mantik evliliginde gorulur. kariyer, statusu icin veya sadece maddi beklentili evlenmelerde gorulur.
    5. romantik aşk: yakinlik ve tutkunun oldugu, sorumlulugun, bagliligin olmadigi ask turu. genellikle gecici ask turudur. ornegin, lise asklari, yaz asklari.
    6. arkadasca aşk: yakinlik ve baglilik ogelerini icerir. uzun sureli iliski veya evliligin ilerleyen donemlerinde gorulur. tutku kalmamistir.
    7. aptalca aşk: yakinligin, ictenligin olmadigi, tutku ve bagliligin oldugu ask turu.
    8. mükemmel aşk: askin uc ogesi olan yakinlik, tutku ve baglililigin oldugu ask turu. istenen arzu edilen ask turu. kusursuz ask.

    sonuc olarak, herkes mukemmel aski ister. askin turleri zamana gore hoslanma veya kara sevdayla baslanir. mukemmel aska dogru gidilebilir. ote yandan, surekli ayni ask turunde kalmak aski bitirebilir. tutku bitebilir. onemli olan askin oge veya ogelerinin bittigi anda yeni kararlar alarak farkli ask turune gecilebilir.
    aski yasayanlar vites degisitirir gibi askin turunu degistirerek (zaman ve kosullari goz onunde bulundurarak) kendilerine uygun aski yasayabilirler. boylece iliski veya evlilik bitmez. son olarak, her ogenin yuzdesi kendi icinde olusursa teori daha anlamli olur gibi geliyor. %80 yakinlik, %100 tutku, %70 baglilik gibi.

    askin ucgen teorisi (ozet gorsel)

  • şaşırtmamıştır.

    dünyada kedi köpek gibi birbiriyle sürekli dalaşan iki ülke var:
    1- rusya
    2- amerika birleşik devletleri

    hükümetimizin ise nasıl bir dış politika stratejisi varsa artık, bu iki ülke ile de vize sorunu yaşamayı başardık.

    bu çok eşsiz bir başarı lan bence. abd ve rusya tarihte belki de ilk defa bir konuda ortak fikirde olabilir.

  • ateistlerin bu gaza gelisi, bu yeniden dogusumuz, ne yazik ki chainardin madimak olayinin failini bulmasiyla golgede kalmistir.

    evet, fail aziz nesin

    "korkup otelden cikamadigi icin, otel komple atese verildi. aziz nesin otelden çıksa idi, aziz nesin ölecekti, otel ateşe verilmeyecekti".

    yillarca hakaret ettigi muslumanlarin ne mal oldugunu bilmiyormus gibi, otele siginmasi tam bir sorumsuzluk ornegi. hangi delikanli linc kalabaligindan kacar?

    oteli atese verenlerin kendisine manevi tazminat davasi acmalari lazim. elleri mahkum yakacaklar oteli, agir tahrik var sonucta -hadi gelin durust olalim, hangimiz inancimiza hakaret sonucu agustos ayinda tatilci dolu otelleri, hic olmadi mesai sonu mecidiyekoy metrobuslerini atese vermedik ki?- ve onca masum insanin canli canli yanarken attigi cigliklar psikolojilerini etkiledi. hem katil, hem sadist aziz nesin! seni oldurmek icin illa bu kadar zahmete mi girmek lazim?

    bence chainard, benjamin netanyahunun hesabi. buraya yazmadigi zamanlar, "tek hedef bize fuze atan teroristler" diye gazzeyi dumduz ediyor kendisi. ah nerde eskinin binalara saklanmayan teroristleri, hic okul bombalamadigimiz zamanlar olmustu.

  • tavsiye gibi tavsiyeler beklediğimiz başlıktır.

    "ömrümde hiç olmadığım kadar dinamiğim. hiç olmadığım kadar enerjiğim, ultra sosyalim, özgüvenim nirvana seviyesinde, mesleğime ilave şeyler kattım donanımıma, çok az uyku ile enerjik kalabiliyor ertesi ertesi güne bile yetecek şekilde bitmeyen enerjim olarak kullanabiliyorum."

    arkadaş bu cümleyle "artık çocuğun tüm bakım, ilgi ve alakası annesinde ve ben zihnim ve bedenim kesintiye uğramadan maksimum verimle dinlenebiliyorum." demek istiyor.

    "herhangi bir dişi ile göz temasına girdikten sonra flört aşamasına geçebiliyorum." derken de;

    "çoluktan çocuktan oynaşmaya vakit kaldı neyseki. zaten velayeti de anneye verdim, aman sabahlar olmasın..."

    bu tavsiyeler bana bir avukat virali gibi geldi açıkçası. allayıp pullayıp cahillerin ağzının suyunu akıta akıta kendisine getirme çabası sanki :) bunları yazan kişi belki iyi niyetiyle yazdı ama sorumluluğu anneye iteleyip "hayat çok güzel lan boşanın" demek tam bir ergen kafası.

    şahsen ben daha kullanılabilir, hayata geçirilebilir tavsiyeler beklerdim.

  • çoğu çakma olduğundan ülkenin fakirlik boyutunu anlamanıza ve ne kadar şekilci olduğunu hatırlamanıza yardımcı olur.