hesabın var mı? giriş yap

  • "bu teröristlerin türkiye'ye etkileri olacak ve türkiye bunun bedeli ağır ödeyecektir. terörü bir kart gibi cebininize koymanız mümkün değildir. çünkü terör akrep gibidir, cebininize koyduğunda ilk fırsatta seni ısıracaktır. "

    beşar esad - 4 ekim 2013

  • 3 doz oldum aşı, aşı çıkmadan önce çok ağır covid geçirdim, öleceğimi düşündüm evde karantinadayken,10 kilometre,yi 46 dakikada koşuyorum, yaş 43, yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.görsel

  • babam kızkardeşimin* vurdulu kırdılı, vahşet dolu oyunlar oynadığını görünce kendisine midtown madness'ı uygun görüp almıştı. sonra yayaları öldürmeye programlı bir halde araba kullandığını görmüştük kendisinin de sonunda the sims almıştık gidip beraber ki o sıralarda on yaşının baharında olan kızkardeşimin ruh sağlığı daha fazla hasar görmesin; evde sakin sakin takılsın diye. ama sonradan farkettik ki çocuklarla uğraşamayacağını anladığı vakit, bahçesindeki muazzam havuza bu çocukları sokuyordu. sonra eşya satın alma moduna geçip, havuzun merdivenlerini satıyor ve haliyle çocukların patır patır can cekişerek ölmelerini izliyordu. artık başka çare bulamayıp kendisinin bu bastırılmayan öldürme isteğini en azından oyunlarla tatmin etmesine izin verdik de ailede kimse ölmedi.

  • ihalesi ta 2013'te yapılmış metro hattını yıllardır açamayan, çalışmaları kafalarına göre durduran partinin trolleri gelmiş imamoğlu yapmadı diyor. imamoğlu geldi, yıllardır yapamadığınız, rantlara kurban ettiğiniz metroyu bam bam bam yaptı. sizin partiye kalsaydı iş, önümüzdeki yerel yönetim seçimlerine (2023) 10 gün kala "hayaldi gerçek oldu.", "yaparsa akape yapar." naraları eşliğinde açılırdı bu hat.

  • benzer olayı başka bir petrol ofisinde yaşamıştım. yerler parlak fayansla kaplıydı ve kapılar yere kadar uzamıyordu bir karış yukardaydı. ben pisuvarda işimi hallederken kabinde klozette hacetlenen bir abiyle yerdeki yansımadan göz göze gelmiştik.

  • planck elektromanyetik ışımanın sıcak nesneler tarafından yayılma şeklini açıklamak için uğraşırken karşısındaki en büyük engel ışığın sadece bir dalga biçimi oldugu konusundaki kesin kanıydı. klasik dalga davranışı yasalarına göre yüklü parçacıkların yüksek frekanslarda yani kısa dalga boyunda enerji yayması daha kolay olmalıdır. sıcak bir nesnenin içinde sıcaklıklarına baglı bir hızla saga sola salınan yüklü parçacıklar(elektronlar) vardır. bu yüzden klasik tabloya göre herhangi bir sıcak nesnenin kısa dalga kısmında (morötesi, x-ışınları) yoğun olarak, uzun dalga boylarındaysa(görünen ışık, kızıl ötesi, radyo bandı) çok az ışıma yayması gerekir. ve bildigimiz gibi lambalar yüklü miktarda x-ışını yaymaz.
    planck bu ikilemden kurtulmanın yolunu ararken sıcak nesnelerin istedikleri miktarda elektromanyetik enerji yaymalarının mümkün olmaması halinde kara cisim ışımasının doğasının açıklanabilecegini farketti. elektromanyetik enerji, planck'ın kuanta (enerji paketçikleri) adını verdigi, belli bir büyüklüğe sahip paketçikler halinde yayılır ya da sogurulur. her dalga paketçigi frekansı ile planck sabitinin çarpımı kadar enerjiye sahiptir.
    planck'ın bu keşfi kuantum devriminin başlangıcı olarak görülür. fakat ışıgın küçük ışık parçacıkları olarak sadece küçük paketçikler halinde var olabilecegini planck'ın kendisi söylememiştir. planck'a göre asıl önemli olan yüklü parçacıkların, elektromanyetik ışıma yapan bir özelliğinin iş başında olması ve klasik bir dalga olarak var olsa da, ışığın kendisinin ve başka elektromanyetik ışıma biçimlerinin yüklü parçacıkların özelliklerinin belli miktarlar dışında ışımayı ya da sogurmayı önlemesiydi.
    planck'ın hesapları sıcak nesnelerden gelen elektromanyetik ışımayı tarif ederken dogru cevaplar verse de, planck'ın kendisi de dahil pek çok insan gerçekten neler olup bittigini yorumlamada bunların nasıl kullanılacagı bilinmediginden durumdan pek memnun degildi. planck bu çalışmasından dolayı 18 yıl sonra nobel ödülü alabildi ancak ölene kadar kuantum kuramını kabul etmedi.

  • tekrardan tatile çıktığı şu günlerde eski bölümlerini izleyerek hem hüzünlenebilir hem de kahkaha atabilirsiniz. özellikle çok sıkıcı(!) olduğu ifade edilen ilk iki sezonunun en iyilerine göz atarak -temmuz ortasına kadar- huzur içinde yeni bölümleri bekleyebilirsiniz.

    --- spoiler ---

    s1.e6 - five-o - aynasız - imdb puanı 9.4

    şu ana kadar yayımlanan 63 bölümün en iyisi olabilir. mike, philadelphia'dan torunu ve gelinin yanına yani albuquerque'ye gelir. kendisini yakalamaya gelen polis memurlarını, jimmy mcgill işbirliğiyle savuşturur. arabada birbirlerine takıldıkları sahne efsanedir. * gösterişsiz dostlukları başlar. mike'ı, breaking bad de dahil, ilk kez ağlarken görürüz.

    görsel
    görsel
    görsel

    s1.e9 - pimento - imdb puanı 9.4

    mike, ilk işini alır ve ignacio varga ile de tanışmış olur, o'nun kartele çalışan tuco salamanca'nın adamı olduğunu öğrenir. jimmy, vasiyetlerini düzenleyen ağabeyi chuck'ın fark etmediği bir şeyi yakalar. sandpiper davası... akabinde jimmy, ağabeyi tarafından hhm'den bir nevi şutlanır. jimmy'nin en buhranlı zamanları olduğu kadar karakteri, bence, artık iyi adam olmaktan o andan itibaren vazgeçer. hamlin'in avukatlığını yapıyor diye kim wexler'le bile ipler kopma noktasına gelir. doğup büyüdüğü yer olan chicago'ya döner. kaygan jimmy, eski arkadaşı marco'ya uçar. iyi adam olamadık, bari kötü adam olalım, der gibi.

    görsel
    görsel
    görsel

    s1.e10 - marco - imdb 8.4

    jimmy'nin arayışta olduğu bir dönemi anlatır. chicago'da, eski ortağı ve arkadaşı marco'yu, 10 yıl sonra geri döndüğünde bile aynı yerde bulur. bb'de de walter white'a anlattığı kevin costner muhabbeti buradadır. * son bir rolex şakasında marco'yu kalp krizinden kaybeder. her şey ümitsiz görünürken yaşlı müvekkilleri ona mesaj çeker durur ve avukatlığı bırakmayı düşünürken kim wexler tarafından bir telefon alır, arka planda da marco'nun cenaze merasimi yapılmaktadır. davis&main ona iş teklif edecektir. marco'dan yadigar kalan yüzüğü takar 'evet, avukatım ama aynı zamanda kaygan jimmy'im' der gibi. karakter evrimi mükemmel yansıtılır bu bölümde.

    görsel
    görsel
    görsel

    s2.e2. - cobbler - imdb puanı 8.4

    açıkçası burada mike'ın da gustavo fring öncesinde birtakım hatalar yaptığını görüyoruz. veteriner aracılığıyla çıktığı ilk iş, eline yüzüne bulaşmak üzereyken ignacio varga'yu bulur, onu tuco salamanca'dan gizli işler çevirdiği için korkutup girdiği berbat işten sıyrılır. aynı zamanda varga'yı da kurtarmıştır. varga'yı burada henüz, babasının yanında kendi halinde takılırken görürüz. * mike, jimmy'yi de araya katıp yasal olarak da girdiği boktan işten sıyrılır. jimmy de artık kim'den çıkmaz olacaktır fakat sahte delil ile bir dostunu * kurtardığını ağzından kaçırınca kim ile de ilk atışmasını yaşar. bir daha yapmayacağını söyler. *

    görsel
    görsel

    s2.e4 - gloves off - imdb puanı 8.9

    varga, öldürülme endişesiyle mike'ı tutar tuco salamanca'yı öldürmesi için. mike ise tuco için başka planlar yapar. ayrıca mike'ın meşhur sniperını, bu bölümde, bizim silahçıdan alır. bu silahçı aynı zamanda bb'de walter'a silah ayarlıyordu. silahçıyla birlikte tanıdık bir sima daha var bu bölümde. kesinlikle özel.

    görsel *
    görsel *
    görsel *

    --- spoiler ---

    izlemek yerine okumayı tercih edenler için de atıştırmalık birçok kaynak mevcut. afiyet olsun.

    - https://www.scriptreaderpro.com/best-tv-scripts/ senaryoları okuyup pdf olarak indirebilirsiniz.

    - örneğin https://thescriptsavant.com/…saul_1x06_-_five-o.pdf

    - uzun aralardan sonra her şeyi unutanlar için https://breakingbad.fandom.com/…ll_saul_(tv_series)

  • insanın bir süreden sonra çevresindeki insanların saçmalıklarına, ikiyüzlülüklerine, mallıklarına, birbirlerine gözgöre göre söyledikleri yalanlara, kıskançlıklarına, birbirlerinin suratına kardeşim diyip arkalarından binbir türlü şeytanlıklar yapmalarından vb. birçok iğrenç, insanı insanlıktan, hayattan soğutan durumlara seyirci kalmaktan bıkan onlarla muhattap olmaktan nefret eden ve kesinlikle haklı olan insandır.

  • inci-caps'ten seçmeler;

    "parası neyse veriyim de beni de sevin lan!"

    "bazı kızlar beni güldürürken düşündürüyor. mesela hem gülüyorum hem de 'acaba verir mi?' diye düşünüyorum. kalbini..."

    "kızlar; oranızı buranızı açacağınıza mantı açın da yiyelim bari."

    "hoşlandığı kıza yaklaşayım derken yanlışlıkla kanka olan beyler için 1 dakikalık saygı duruşu."

    "+ aşkım ben süt bazlı karamel soslu extra buzlu çikolata parçacıklı frappuccino latte söylüyorum sen ne diyorsun?
    - amin..."

    "geçen gün apartman yöneticisine admin dedim ya la!"

  • erkekli kızlı toplaşılmış içki içilmektedir. kafalar 1500 e yakınsamakta. bu sırada, grupta yan yana oturan bir çiftten dişi olanı, büyük bir şevkle insanlara bir şey anlatıyor. erkeği ise hayran hayran kızın gözlerine-dudaklarına bakıyor. ne anlattığına kulak vermiyor. kız lafının sonuna geliyor.*gülüşmeler*vs.. erkek hala kıza bakıyor. kız da artık elemana dönüyor.*ufak öpücükler*vs.. ve:

    e: aşkım içince çok güzel oluyorsun..
    k: ehi ehe *ayh çok hoşuma gitti tribi*.. ayrıca o kadar çok içmedim be, abartma.
    e: sen değil, ben içince çok güzel oluyorsun.
    k: #^\\#fail^#!!

  • 128.813 puana sahip bir hesabım var. istanbul’un en kalabalık semtlerinden birinin de muhtarıyım.

    geçenlerde tavuk dünyası isimli restorandan sipariş verdim, restoran kapandı, siparişim de gelmedi, iptal de olmadı, bir gün sonra ancak iptal ettik. muhattap bulmakta ciddi zorlanmıştım. yine de eski dostum yemeksepeti’ne küsmemiştim.

    şimdi yine bir sipariş verdim. siparişi verdiğim yer burger king. önce, siparişimi farklı bir şubeye ilettiler. sonra gördüm ki, şube kapalı. iptal etmiyorlar. 1 saati geçti, ses yok. geleceğini sanmıyorum.

    peki yardıma siparişim nerede diye soruyorum, hazırlanıyor diyor. eskiden birine bağlanır sorardık, artık o da yok. otomatik cevap veriyor. kendimi insan yerine konmamış gibi hissettiriyor.

    bugün ciddi ciddi, alternatif programları indireceğim. biraz da onlar kazansın. böyle müşteri ilişkileriyle de, yemeksepeti’ne artık cidden allah kolaylık versin.