hesabın var mı? giriş yap

  • bir abim anlatır. birgün pazarda kıyafet satıyorken koşa koşa bir kız gelip, etek stantının arkasına girer. "abi, peşimdeler burda olduğumu anlarlarsa, nişanlısıyım yada erkek arkadaşıyım gibi bişey de" der, çömelir.
    neyse bir iki dakika içerisinde iki delikanlı gelip burdaymış derler.

    a: abi
    o: onlar

    o: burdaymış burayı gösterdiler.
    a: hop hop n'oluyor.
    o: *
    a:dağalın lan rahat bırakın kızı
    o: sen kimsin
    a: ben onun erkek nişanlısıyım.

  • oncelikle:

    (bkz: akp kurmaylarinin fantastik beyanlari)

    hemen ardindan:

    (bkz: http://www.milliyet.com.tr/…dik yiyin, enerji verir)

    "rusya’nın başkenti moskova’daki gaz krizi zirvesinden dönen enerji bakanı hilmi güler, “kriz aşılamadı, ab gazsızlıktan donuyor. türkiye ise ab’ye gaz satacak konuma geldi. yunanistan, bulgaristan ve diğer balkan ülkeleri bizden gaz talebinde bulundu” dedi"

    buraya kadar normal, ama devami fena.

    “yenilenebilir enerji konusunda kalorisi çok yüksek bir kaynağımız var, o da fındık. kalori hesabı yaparsanız bir gramında 646 kalori var. doğalgazı, kömürü yiyemezsiniz ama bu kaynağımız aynı zamanda bize üstünlük sağlayan bir kaynağımız. yenilenebilir enerji konusunda da eğer bunu yaygın bir şekilde kullanabilirsek, bir kere üşüme derdimiz olmayacak.

    ikincisi bunun dışında başka avantajları olduğunu sizler de benim kadar biliyorsunuz. ama en azından mineralleri, vitaminleriyle yepyeni bir enerji kaynağını da gündeme getirmeyi diliyorum. bu da bizim yine yüzde 70 potansiyelimizin olduğu bir kaynak. o bakımdan yiyemediğimiz doğalgazın, kömürün yerine böyle bir kaynağın da farkındalığına dikkat çekmek istiyorum."

    yenilenebilir yerine yenilebilir demesi, siz kafanizi yormayin enerji islerine fazla diyip konuyu aganigi naganigiye baglamasi falan, nefis.

    zamaninda cok tartisildi ama, hazir bugunlerde akkuyu'daki nukleer santrali konusuyorken, secim yaklasiyorken hatirlamakta fayda var.

    debe editi: parti falan mi kursak ne yapsak gencler, bu oteki partiler tirt cikti bea.

  • ben buna fena halde uyuz oluyorum hacı. bakın başta vurguluyorum "kadına öncelik vermeye değil, kadının öncelik hakkını kendinde sorgusuz sualsiz görüp 'ben bayanım' diyerek öne geçmesidir" uyuz olduğum kısım. yoksa her zaman hanımlara veririm sorun yok bunda. hatta vermezsem kendimi kötü hissederim. burada ben olayın örtülü anayasasından söz ediyorum (ayrıca kadınlar aşağı kadınlar yukarı diye başlık açmayı da hiç sevmem. ben iki cinsin de hakkaniyetli şekilde eleştirilmesinden yanayım).

    örneğin asansöre binmek için kalabalık bir sırada bekliyorsundur ve hemen arkandaki kadın "doğal öncelik reflesiyle" löp diye dalar. yahu bir dakika da sıra benim sıram. yani öncelik hakkı benim. o hakkı ben uygun görürsem "buyrun lütfen" derim zaten ama hanımefendi kişisi "nasılsa ben tırnak içinde bayanım verilecektir zaten o yüzden bakmaya gerek bile yok" diye düşünmesi beni deli ediyor. belki acele işim var? belki vermek istemiyorum? belki o kadar centilmen birisi değilim? olmaya da mecbur muyum? belki odunum?

    bu yalnızca bir örnek. çarşıda pazarda, bir kapıdan girip çıkarken, toplu taşımaya binerken her şart ve her koşulda karşımıza çıkabiliyor.

    ha arkada bekleyip "buyurun lütfen" diye teklif edilince teşekkür ederek öne geçen kadın yok mu? olmaz olur mu var ama ciddi anlamda az sayıda.

    tekrar ediyorum ayar olduğum nokta öncelik vermek değil, öncelik verilmesini beklemeyip o doğal hakkı kendinde görüyor olmasıdır.

  • yumurta neden haşlarken çatlar? işte çözümü.

    1. yumurtaları buzdolabında saklıyorsanız kaynatmadan önce oda sıcaklığına getirin. soğuk yumurtaları haşlamak onları çatlama riskine sokabilir. bunun nedeni, gazların kabukların içinde ısınıp genleşmesi ve büyük bir basınç oluşturmasıdır. böylece gazlar kabuktaki zayıf noktaları kırarak dışarı çıkar. yumurtaları oda sıcaklığına getirmek için daha az zamanınız varsa, pişirmeden önce soğuk yumurtaları sıcak musluk suyunda birkaç dakika bekletmeyi deneyin.

    2. suya bir çay kaşığı tuz eklemek yumurtaların çatlamasını önleyebilir. tencereyi suyla doldurun ve bir çay kaşığı tuz ekleyin. yumurtaları yavaşça suya koyun ve 10 dakika pişirin. mükemmel pişmiş bir yumurta sarısı elde edeceksiniz.

    3. yumurtayı kaynatmadan önce, kabuğun büyük kısmını temiz bir raptiye veya emniyet pimi ile hafifçe delin. bu, haşlama işlemi sırasında çatlamaya neden olan hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlar ve böylece mükemmel pişmiş bir yumurta elde edilir.

    4. yumurtaları kaynatırken bir tencereye aşırı doldurursanız, yumurtaların çatlama olasılığı yüksektir. yumurtaları çok dikkatli bir şekilde tencereye sokun. bir seferde yalnızca bir kat yumurta kaynatmalısınız ve yumurtalar birbirine baskı yapmamalıdır. çok fazla yumurtanın aynı anda haşlanması bazı yumurtaların ağırlıktan dolayı çatlamasına ve diğer yumurtalarla temas etmesine neden olabilir.

    5. yumurtaları asla kaynar suya koymamalısınız. bu, kabukların çatlamasına ve yumurta beyazının akmasına neden olacaktır. soğuk yumurtaları ılık veya sıcak suya maruz bırakarak, onları ani bir sıcaklık değişimiyle "şok" etmiş olursunuz, bu da yumurtaların çatlamasına neden olur. ayrıca soğuk su yumurtaların aşırı pişmesini önlemeye yardımcı olur.

    6. son olarak yumurtaların çatlamasını önlemenin en kolay püf noktalarından biridir bu. bir yumurta için bir çay kaşığı sirke gerektiğini unutmayın. tencereyi suyla doldurun ve yumurta sayısına göre sirke ekleyin. tavayı ateşe koyun ve yumurtaların pişmesine izin verin. suya sirke eklenmesinin yumurta beyazındaki proteinin daha hızlı pıhtılaşmasına yardımcı olduğu ve kabukta oluşabilecek çatlakların önlenmesine yardımcı olduğu söyleniyor.

    kaynak

  • devletin başbakanı*, "kürtaj cinayettir" der.
    devletin polisi*, gözaltına aldığı kadına tecavüz eder.
    belki kadın gebe kalır ve kürtaj yaptırmak zorunda olur.
    devlete göre bu kadın, artık cinayet işlemiştir, dolayısıyla katildir.

    nereden bakarsan bak, işin içinden çıkamazsın.

    böyle bir paradoksun yaşandığı ülke, 2012 yılının türkiye'sidir.

  • talha (söylemesi ne kadar zor ama adam koyuyuor)

    yarra ( bir de bu kız ismi kulaklarımla duydum yarın bi gün sevigilisi olsa sahiplenerek adını söylese sıkıntı hani
    ayşem aslım gibi bir m eki ile)

    tuana (dilimizle aşırı alakasız olduğu için zaten söyleyemiyoruz bile tooana tarzı birşey söyleniyor)

  • muhtesem bir site.

    edit: bu entryi kotuleyenler. evet bugun cumle alem youtube'un muhtesem bir site oldugunu biliyor, google'a muhtesem bir site demek gibi birsey. fakat bu entry girildiginde youtube nedir kimse bilmezdi ulan. biz de dehsete dusmustuk milyon tane klibi gorunce, hayret bisi ya...