hesabın var mı? giriş yap

  • ulen bir de bekara diye not düşmüşler açıklamaya; bekar insanları ikinci sınıf insan, köle gibi gören ev sahiplerinin başı inşallah swinger partileri yapan evlilerle derde girer.

  • doktora gitseler yok karımın saçını gördü yok şöyle oldu böyle oldu diyecek ve arıza çıkaracak, belki de doktora saldıracak tipler bu hocalara hiç seslerini çıkarmıyorlar. adam, kadına başka bir şey yapsa hiç itiraz edecek gibi görünmüyor. cidden şu zihniyeti anlamak mümkün değil.

  • bana mı böyle geliyor? koca medyaya bir ramazan dayağı yansıdı onda da oruç tutmayan tutanı dövdü*

    dindar-muhafazakar sayılabilecek bir semtteyim ve etraf sigara içenden, yemek yiyenden, su içenden vs. geçilmiyor. 19 yıldır bu semtteyim ve hiç böyle bir oruçsuzluğa rastlamadım.

    gelecek yıl da 2022'deki oruçsuzluk rekorunun kırılacağını düşünüyorum.

  • polislerden dayak yemiş bu sözü söyleyen hanımefendi.

    şimdi ben bir noktaya takıldım. olay hiç hoş değil tabii dayak, şiddet falan ama...

    hanımefendi olaydan sonra cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuş. cumhuriyet... savcılık... cumhuriyet...

    hani humeyni süperdi ablacım? hani atatürk'ü sevmiyordun? ne işin var senin cumhuriyetle; savcılık, mahkeme falan gibi hukuk devleti kurumlarıyla he? sevdiğin humeyni'nin ülkesinde aha da aynen böyle davranıyorlar insanlara, özellikle kadınlara. kimsenin de gıkı çıkmıyor, çıkamıyor. ne çabuk mızıktın da cumhuriyete mahkemeye falan sığındın bi onu de hele bakayım. bayılıyorsan humeyni'ye, sen de yediğin dayağı sineye çek otur bir köşede. ha polisten dayak yiyip de hakkını hukuk marifetiyle arama şansına sahipsen bu ülkede, kullanıyorsan bu hakkını, bunun atatürk sayesinde, cumhuriyet sayesinde olduğunu unutma.

    işine gelince sev, işine gelince sevme. olmaz öyle.

  • bu sehri terkedemeyisin asil nedeni "ihtimaller hastaligi" dir.

    6 aydir denize inmemissinizdir ama denizin orda oldugunu bilmek, "gidebilme ihtimali"ne baglanirsiniz.

    evci bi insansinizdir, ama gece hayati, bar vs gibi ortamlarin varligini bilme ve istegidiniz zaman "ulasabilme ihtimaline" baglanirsiniz.

    butun konserler, muzeler, tiyatrolar etkinlikler ordadir ama gitme sikliginiz senede bire donusmustur bile hayat temponuzdan, fakat nasi olsa elinizin altindadir dimi "istediginiz zaman kacabilme" ihtimaline baglanirsiniz.

    iste bu sehirde kaldikca nufuz eder bu hastalik, gittikce kronikleserek.
    ihtimaller hastaligi.

  • yalnız bu adam tam bir yazılımcı ekşici profiline sahip.

    hani deseler ki hem ekşici olacak hem de yazılımcı olacak bir insan çiz böyle birini çizerim net.

    maaş başlıklarında para birimi olarak k kullanan yazılımcılar bunlar işte.

  • yakında günde 5 tl artmaya başlayacak kurdur.

    türk halkı 20 sene boyunca sırf arapça kuran okuyor diye sınırsız yetkiler verdiği eğitimsiz vahabi islamcıların faturasını ö de ye cek.

    o işin kaçarı yok.

  • öncelikle bölüm 1: #47446983

    yukarıdaki entryde de anlattığım gibi başka bir diyar daha var. sanki ben bulmuşum da üstüne yatıyormuşum gibi anlaşılmasını istemediğimden bir açıklama yapmam gerekiyor. geçtiğimiz aylarda bir video da tane tane anlatılmıştı. lakin daha sonra o video kaynağını kaybettim. bulamadım ve halen bir benzerini de bulamıyorum. o yüzden elimden geldiğince 2. bölümü anlatmaya çalışacağım.

    1- öncelikle siminizin handiness yani tamircilik yeteneğinin "10" olması gerekmektedir. eğer yeteneği 10 değilse ve de yükseltmenin zaman alacağını düşünürseniz onun da çaresi var. hile.

    hileyi ise şu şekilde giriyorsunuz: chat konsolonu ctrl+shift+c tuşlarına basararak açıyoruz. açılan pencereye ilk önce testingcheats true yazıp cheats koşullarını sağlıyoruz. bundan sonra stats.set_skill_level major_handiness 10 yazıyoruz. m ve h harfleri büyük yazılmalıdır. ve tamircilik özelliğiniz en yüksek seviyeye ulaşıyor.

    2- şimdi siminize "travel" komutunu vererek "oasis springs" e giderek "desert bloom" adlı parka giriyoruz.

    3- buraya girdiğinizde de testingcheats true komutunu yazmanız gerekiyor.

    4- parkın arka taraflarında bir mağara var. bu mağaranın girişine tahtalar çakılmış. siminize komut vererek bu tahta parçalarını kırıyorsunuz.

    5- ve mağaranız açılıyor. çıkan sekmelerden "take wide path" i seçiyoruz. açılan diğer sekmeden "climb ladder" i seçiyoruz. sonraki sekmeden "step onto the ledge" yi seçiyoruz. ve son olarak "travel to grotto" sekmesini seçerek mağaraya giriyoruz.

    6- burada bizi, patates, mantar gibi sebzeler bekliyor. ve tabi ki ileride bir ölü simi canlandırmaya yarayacak balığı da burada tutabiliyorsunuz. kristaller de çok işinize yarayacak demedi demeyin.

    ee artık gerisi size kalmış.

    edit: yüzlerce mesaj geldi. evet daha bildiğim bir çok şey var bu oyunla ilgili. fırsat buldukça yazacam hepsini.
    şaka lan şaka ne mesajı. önce ki entryimde de aklınıza takılan bir şey olursa yeşillendirin demiştim. demek ki bilal"e anlatır gibi anlattığım için kimsenin aklına bir şey takılmamış. azcık sosyalleşseydik ne var ki canım.

  • genelde takımın en iyi oyuncuları yapar bunu..
    takımı üst üste hatalı goller yiyince "yaa taam bırakın abii ya..çık abi yaa..taam abi yaa!!" diyerek kaleciyi eliyle itekleyerek yeni kaleci olduğunu deklare eder..
    sonra da topu eliyle oyuna sokup kimseyle paslaşmadan, milleti çalımlaya çalımlaya karşı kaleye doğru ilerlemeye başlar..
    genelde üç dört, beş derken sonunda kaptırıverir topu, adamlar da boş kaleye takarlar tabi 30 metreden..

    bu gene bozmaz ama hiç, takım arkadaşlarını işaret edip "ben daha napim abi ya bizim takımın hepsi mal görüyosunuz!" gibisinden ellerini açar karşı takım oyuncularına doğru, karşıdakiler de "haklısın abi sen elinden geleni yaptın adamlar mal elden bişi gelmez" der gibi kafa sallayıp teselli ederler bunu..

    ha bu arada;
    (bkz: o hikayedeki mal benim)