hesabın var mı? giriş yap

  • karakoldaki polislerin 3 yıldır beslediği sokak köpeğinin ,komiser yardımcısı tarafından vurulması.

    agzı dili olmayan zavallı bir sokak köpeğine ateş edebilen biri, eskaza ağzınızı açtıgınıza yada kendinizi savunmaya çalıştıgınızda size neler yapar bir hesap edin.

    kaldı ki bunu sıcaklarla,orucla vs açıklamaya çalışabilecek birinin de ayrıca kafasına sıçayım

  • "geçen hafta enseme allah yazan dövme yaptırdım cumaya gittim arkamdaki adam görmüş doğum lekesi sandı mucize diye bağırdı.. beni omuzladılar beş gündür geziyoruz daha yeni geldim eve."

  • crohn hastalığı bir sporcunun aktif spor yaşantısını bitirmez. düzgün bir diyet programı ile de kilo kaybı yaşanmadan hayatına devam edebilir. bu başka bir şey..tanıma gelirsek, fenerbahçe altyapısından yetişip nba'ye kaçan vefasız basketbolcu

  • 1846'de independence, missouri'den california'ya dogru yola cikan buyuk konvoy...okuz ve at ile cekilen arabalar 2000 millik yola cikarlar...yolun ortasinda 20 arabalik grup sierra daglarini gecmek icin hastings isimli rehberin kestirmesini kullanmaya karar verirler....3 ay sonra diger arabalar california'ya ulasirken donner party denilen (20 arabadan 9'u donner ailesi v tanidiklarina aitmis) konvoy'dan haber yoktur..sonra john reed isimli konvoy'dan bile eleman california'daki kaleye ulasir..soyledigine gore daglarda mahsur kalmistir konvoy...yiyecek almaya gelmistir kalaeye...bi miktar yiyecek alip donus yoluna cikar ama kardan ilerleyemez..bunun uzerine geri doner yaridm ister..ama meksika savasindan dolayi kalede yaridm edecek yeterince asker yoktur...konvoyun yeterli yiyecegi oldugu dusunulerek bekelemeye karar verirler...
    bu arada konvoy alder lake denen yerde kalmistir..yaklasik 60 kisi..kar yuzunden ilerleyemezler..kalan hayvanlari de yemislerdir...aclik ve soguk basgostermistir..20 kisilik bir grup devam etmeye karar verir...ama yolda tipiye yakalaninca kamp kurmak zorunda kalirlar...ates bile yakamazlar tipiden..aclik da vardir..gruptaki cocuklar olur once...sonra da aclikdan dolayi yamyamlik baslar..8 kisi olmustur bu gruptan ve 7'si yenmistir bu olenlerden....bu 7'den de 2 tanesi direk yenmek uzere oldurulmus...camp of death diyolar bu gruba...
    kasim 1846'dan nisan 1847'ye kadar dagda mashur kalanlara ulasilmaya calislir..3 parti gider...2 tanesi bir kismini geri getirebiilr...kalanlar ise yiyecek olarak yamyamlika dvam ederler...sonucta 89 kislik gruptan sadece 41'i ulasabildi california'ya ve bunlarin hepsi de hayatta kalmak icin yamyamlik yapmislar...olenlerin 32'si erkek 9'u ise kadin...

  • 1942 yılından itibaren amerikalılar ikinci dünya savaşında üstünlük sağlamak amacıyla birçok acayip saçma deneyler yaptılar. işte onlardan birisidir philadelphia deneyi. einstein'ın magnetik alan teorisine göre bir cisme yüksek miktarda manyetik rezonans uygulandığı takdirde o cisim mekanda sıfır zaman ile yolculuk edebilir. aslında ışınlamanın deneyidir bu ve bu deneyin uygulandığı atlas okyanusunda bir gemi çoooooook uzak bir yerde kısa zaman sonra görülmüştür, yani aslında ışınlanmıştır. fakat gemi incelendikten sonra görülmüş ki mürettabat falan dümen ile karışmış, geminin demirleri, zincirleri kaptanın falan içine girmiş kısacası acayip bişi olmuş, gemi ile insan birbirine kaynaşmış. yani cisimler moleküllerine ayrılmış başarılı bi şekilde ama tekrar birleşiminde ciddi sorunlar yaşanmış. işte bu deney de ona benzeyebilir. yüksek miktarda yobazlığa maruz kalınınca saç küpe şort sakal kol bacak ayrışabilir. bunu yalnız yozgat ile kısıtlamamak gerekir tabi. yozgat sadece deneyin yapıldığı yerin adı.

  • 32 yaşında olduğum için artık kaçırdığımı düşündüğüm fırsat.. erkek olmamın etkisi de olabilir tabi..

  • neo liberalizmin tabii sonucudur son 20 yılda yaşadığımız şeyler. önemli olan ne vatandaş, ne insan önemli olan tek şey para.

    sayın bakan isterse 80 milyon olarak yaz aylarında ülkeyi terk edelim turistler rahat rahat tatilini yapsın hiç kalabalık yapmayalım. hatta ülkedeki herkesin kafatası ölçülsün vücut ölçüleri alınsın uygun olanları turistler görsün aman sıradan vatandaşları görürler de göz zevkleri bozulur.

    edit: okumadım ama mavi golge adlı yazarın tavsiye ettiği, entry de geçen neoliberal politika pratiğinin sonuçlarını anlatan brown'ın iki kitabını buraya bırakayım.
    1-)halkın çözülüşü
    2-)neoliberalizmin harabelerinde

  • anneniz adına üzüldüm, orada çalışan kasiyerlere daha çok üzüldüm.
    rezalet gibi rezalettir.

  • şu geçmişinde ödeyemediği çeklerle ilgili mevzuda gözden kaçan bir mevzu var.
    üniversitenin 2-3 sene hazırlıkla zor kazanıldığı yıllarda 4 kez üniversite kazanıp (odtü fizik dahil ) parasızlıktan okuyamamış. hem de bunu adana yüreğir gibi on gençten 8'inin suça bulaştığı bir yerde yapmış birisi. o genç yaşında ticarete girip batmış.
    "ağustos 1997'de on yıl öncesine ait 3 milyon liralık karşılıksız çek nedeniyle tutuklandı ve cezaevine girdi. 9 ay 15 gün cezaevinde kaldı."
    on yıl öncesi 1987. haluk levent kaçlı ? 1968. adam 19 yaşında hayatını kazanmak ve okumak için çek veriyor. ödeyemiyor.
    ve siz bugün çıkıp bu olaya kirli bir geçmiş diyorsunuz ya. esas kirli sizsiniz.
    https://www.wikiwand.com/tr/haluk_levent