hesabın var mı? giriş yap

  • bugün eve dönerken takıldı peşime kapıları açtırdı asansöre bile bindi kardan buz kesmiş zavallı sığınacak yer arıyor belli..
    eve girdi hemen odaları kolaçan etti abartısız bi kase su içti az bi şeyler yedi ve bayıldı bi süre misafirim şu karda kışta ..

    görsel
    görsel

  • öncelikle iyi seneler dilerim, yeni bir gt3 pro kullanıcısı olarak soluğu bu başlıkta aldım. ios ile kullanıyorum ve ilk izlenimlerinden bahsedeyim.

    iphone'la uyum konusunda şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım, youtube inceleme videolarında bahsettikleri bir çok sorun güncellemeyle giderilmiş. (bildirim gelmeme, ücretli kadran satın alamama, emoji gözükmeme, ekg sorunu, kamera uygulaması kullanama vs. hepsi tıkır tıkır çalışıyor. )

    saat çok şık, pro dediğimiz ekstra ücretli malzeme kalitesinin hakkını veriyor, ben siyah kauçuk kayışlı modelini aldım. siyah kauçuk kayış fotoğraflarda biraz dandik plastik kayış gibi duruyordu ama yakından hem premium görüntüsü var hem de bilekte oldukça rahat hissettiriyor. hatta yedek kayış almayı bir süre ertelemeyi düşünüyorum çünkü bu kayıştan baya memnun kaldım.

    gt3 ve gt4'ün tasarımını pek beğenmemiştim, kasa üzerindeki sayılar gözüme batıyordu. pro serisinde o sayılar yok, sayıları temsil eden küçük çizgilerle sade ama daha şık bir tasarım elde edilmiş. hem de pro'ların malzeme kalitesi, düz gt'lerin çok ilerisinde... titanyum kasa ve safir cam ile o kaliteyi fazlasıyla hissedebiliyorsunuz. söz olsun diye yazmıyorum, ciddi ciddi kutusunu açınca ilk görüşte önce bir "vaaaay" çekiyorsunuz, sonra da kolunuza takıp bakınca "laaaan çok iyimiş be!" diyorsunuz.

    gelelim her ürünüyle apple eko-sistemi kullanan biri olarak ısrarla apple watch değil de gt3 pro alma sebeplerime, öncelikle ilki tasarımdı -ki- ondan bahsettim, gt3 pro gerçekten her senaryonun saati; ister spor, ister günlük, ister de takım elbiseyle her kombinin aksesuarı olabilecek uyumlulukta. apple watch'un görüntüsü malum, her ne kadar farklı kayışlarda kullansanız da yine de klasik saat görüntüsünden çok uzak kalıyor. ikinci ve en önemli sebebim ise kesinlikle şarj konusu... saatin tüm sensörleri açık bir şekilde, hakkını verip dolu dolu kullanarak günde sadece %10-15'lik bir batarya tüketimi mevcut. yani tam dolu bir şarj ile saati kendinizi kısıtlamadan 10 gün kullanabiliyorsunuz. gerçekten "game changer" dediğimiz bir mevzu bu, müthiş!

    vadettiği şık tasarım ve batarya performansıyla, doğrudan günlük hayatımıza etki eden ve düzgün çalışan akıllı özellikleriyle kesinlikle tercih sebebi! hatta bana kalırsa şu an piyasanın "en mantıklı" akıllı saati diyebilirim. apple watch kadar akıllı değil, uyumlu değil kabul ediyorum ama günlük hayatımızda, illa ki telefon kullanabildiğimiz bir gün içerisinde apple watch'un o akıllı özelliklerine ne kadar ihtiyaç duyuyoruz orası da ayrı bir tartışma konusu. şahsen ben gerek duymadığım ve en temel ihtiyaçlarımı bu saat ile karşılayabildiğim için huawei gt3 pro tercih ettim ve ilk 1 hafta itibariyle inanılmaz memnunum.

    tavsiyedir dostlar :)

  • vardır böyle bir hadise. eğer deftere yeni yeni yazılmaya başlanmışsa sağ taraf diye bahsettiğimiz yer daha çok sayfaya sahip olduğundan daha rahat yazı yazma imkanı verir. her ne kadar öksüz kalan sol tarafı defteri kıvırarak daha yazılabilir bir hale getirmek mümkün olsa da kişi rahat edemez, bir an önce bitsin de diğer tarafa geçeyim diye düşünür. hatta bir çok öğrencinin defterine baktığımızda sağ taraftaki yazıların daha özenli ve daha güzel yazılmış olduğu hemen farkedilebilir.

  • haftalık not yazılabilecek masa takvimleri çok işlevseldir. eşim emekli olduğunda da bu takvimleri çok kullandı. dün kendisini toprağa verdikten sonra kullandığı 2016 yılına ait takvimde bir sayfaya bakmam gerekti. takvimin başına söyle bir not düşmüş : "takvimin umut olduğunu öğrendim. geleceğe bir bilet gibi. okşadım. son yaprağını görmeyi,kullanmayı diledim. bu umudu bana maral (maral erol) getirdi. birlikte görmeği diledim. "

    ve eşim son yaprağını kullanamadı ise de gördü.takvimde yazılandan habersiz ben de ölümünü facebook'tan bildireyim diye söyle yazdım " 2017 yılını gördü. o çok sevdiği kokinaları da gördü.rahat uyu artık yoldaşım"

    takvimler bir anlamda tertip düzen yapma anlamı da taşır.hatta ahsen-i takvim ,
    en güzel tertip ve şekil yani mecazen insan demektir.

    evet takvim umuttur.

    not : eşimin ölümü nedeniyle yazan,mesaj gönderen tüm sözlük arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

  • çünkü herşey bitti artık. bizim stresimiz bunlar yaşanmasın diyeydi. beklenti anksiyetesi, beklenti gerçekleştigi an biter.
    bkz: iskilmiş mabadın davasının olmaması.
    bkz: şemsiyenin bazı durumlarda açılamaması.