hesabın var mı? giriş yap

  • malum twitlerini görünce üşenmedim ve önce keepass'ı açıp, tee nezmandır giriş yapmadığım imdb şifreme baktım, ardından log in olup yeni filmini arattım ve büyük bir keyifle oyladım. (bkz: 1)

    komedyendir.

  • paranla rezil olmaktır istanbul’da yaşamak. taksiye binmek için bile bazen insanlarla kavga etmektir.
    200 tl’ye kahvaltı yapmak için sıra beklemektir.
    haftasonu sahile gidip kalabalıktan havasız kalmaktır.
    trafikte önün doluyken kıçına bir arabanın yapışıp seni selektör manyağı yapmasıdır. 70 m2 komşu bina manzaralı evlere 3000 tl kira vermektir.
    mecbur olmadıkça burada yaşayana allah akıl fikir, mecbur olup burada yaşayana da allah sabır versin.

  • son şınavda genelde takilip her seferinde bastan aliyorum tum döngüyü.
    ise gidemiyorum, cocuklar aç, barfiks kemiriyorlar

  • solipsizmi savunmak, solipsizmi anlatmak için kitap yazmak absürddür, kitlelerin önüne çıkıp siz varsınız çünkü ben sizi algılıyorum demek, bunu diyebilmek için kitap yazma zahmetine girmek garip bir çelişki olsa gerek.

    solipsizm kendi bedenine sıkışmış insanın hastalığıdır bana kalırsa ve saçma oldugundan değil fazladan bilgi sağlamadığından genel kültür havuzuna atılır, geçilir.

  • bugün tanıdık bir a101 çalışanından da duydum, bana yakındı. artık 7:30 da başlamak üzere 13 saat çalıştığını söyledi. bunun için ek ücret de almıyorlarmış. vatandaşın alın teri kutsaldır, işverenleri çalışanlarının seslerine kulak vermeye davet ediyorum.

  • arles'te kırmızı bağ, vincent van gogh'un 1888 yılında tamamladığı ve yaşamı boyunca sattığı tek resim olduğuna inanılan en ikonik eserlerinden biridir.

    vincent van gogh, bu tabloyu, fransa'nın arles kentinde yaşadığı dönemde yapmıştır. tablo, altın rengi bir gökyüzünün altında canlı kırmızı sarmaşıkların yer aldığı bir bağ sahnesini tasvir etmektedir. stil, van gogh'un post-empresyonist tekniğinin karakteristiğidir; van gogh’un bu tekniğe, aslında iki yıl önce tanıştığı ve kendisini ziyaret etmek amacıyla arles’a gelen gauguin ile benimsediği rivayet edilir.

    rivayete göre van gogh, gauguin’in kendisiyle bir sanat sergisi açması için çok dil döker ve en son gauguin’i ikna etmeyi başarır, ancak gauguin sık sık kavga etmeleri ve yaşadıkları bir tartışmanın ardından van gogh'un jiletle kulağını kesmesi üzerine iki ay sonra oradan ayrılır. bu süreçte, van gogh, ‘’arles'te kırmızı bağ’’ tablosunu yaparken, gauguin ‘’ayçiçeklerinin ressamı’’ isimli van gogh’un portre tablosunu yapar. van gogh'un tabloya ilişkin ilk izlenimiyse, gauguin’in kendisini bir deli olarak çizdiği olur, fakat bir zaman sonra ‘’bu gerçekten bendim; tıpkı o zamanlar olduğum gibi aşırı derecede yorgun ve suratsız’’

    arles'te kırmızı bağ, 1890 yılında belçikalı bir sanat koleksiyoncusu ve van gogh'un arkadaşı olan anna boch tarafından 400 frank karşılığında satın alınır. boch'un tabloyu satın alması, van gogh'a o dönem ihtiyaç duyduğu mali desteği sağlar. bugün arles'te kırmızı bağ rusya'nın başkenti moskova'daki puşkin güzel sanatlar müzesi'nde sergilenmekte ve sanat tarihinin ünlü başyapıtlarından biri olmaya devam etmektedir.

    kaynak 1
    kaynak 2