hesabın var mı? giriş yap

  • iğrenç pislikler, saf kötülükler adamlar kalkıp ülkene gelmiş vatandaşını enkazdan çıkartmış yardım etmiş teşekkür edeceğine dediği şeye bak yaratıkların. bunların cenazesine kefen dikeni de su vereni de arkalarından bir gram iyi şey diyeninde , bu tuvalet kağıdıyla kıçını silenin de yüzü gülmesin.

  • haberde soy isimleri kisaltmislar , asagida ise kadinin tam boy fotografini koymuslar.

    sizin ben iki yuzlulugunuzu...

    not: ozel mesaj atip meric diyen oldu, troll diyen oldu, duyarci yavsak diyen oldu. arkadaslar siz kafadan kontak misiniz ? ne istiyorsunuz, sokak ortasinda yaptiklari yanlis diye istiklal caddesinde yurutup "shame shame" diye bagirip taslayalim mi ? ruh hastasi misiniz siz, dogru bir sey mi bu kisilerin her detayiyla afise olmasi ?

  • evlenirken, benim birikmiş param vardı, damat bey de onun yarısı kadar kredi çekti öyle hallettik her işimizi. ailesi düğün üstü yok yere küslük çıkardı, gelmediler, tek kuruşluk katkı da sağlamadılar, düğüne tek akrabalarının gelmesine de izin vermediler. canları sağolsun dedik geçtik, mutluyduk.

    düğünün hemen ertesi günü tüm takıları bozup eşimin çektiği banka kredisini kapattım. hani diyorsunuz ya, "kendi" akrabalarımın taktıklarıyla.

    bir zaman sonra eşimin ailesi bizimle barışmaya karar verdi, öyle yaptık. söz merasiminde bana bir kolye ve küpe takmıştı, küsünce de geri almıştı annesi, onu tekrar verdi. kırmadım kalbini aldım.

    boşanma sırasında ilk o kıytırık iki takı geldi aklına. geri istedi.

    yine de hiç aklıma, bütün erkekleri şeytanlaştırmak gelmedi. tek iyi örnek görmedim çevremde bu konuda, tüm arkadaşlarımın boşanma davalarında altın savaşları yaşandı, iki taraflı, ben hep kendime baktım. elbette bunların lafını bile etmeyecek adamların varlığına da inandım.

    diyeceğim, iyiyi de kötüyü de cinsiyette aramayın hiç. kimseyi de boşanma dilekçesini görmeden tanıdım demeyin. iyi insan seçmeye bakın. becerebilirseniz.

  • sanırım ciddi bir eleştiri vakti. şudur komik olan:
    - kemal sunal, devrinde değinilemeyen birçok konuya değinmiş, birçok tabuyu yıkmıştır. tabi sadece kendi değil; bu işi adile naşit, şener şen, ilyas salman, münir özkul gibi oyuncularla yapmıştır.
    - kemal sunal, dönemin kara mizah anlayışının bir yansımasıdır. biraz bilgi sahibi iseniz, anlarsınız ki o dönemde laf atılamayan her yere ufak ufak göndermeler yapmıştır. o saf ve dünyalar güzeli gülüşünün* altında hep bir hınzır yan vardır. bunu, kemal sunal'ı seven herkes çok iyi bilir. zaten bunun için izlerler.
    - kemal sunal mükemmel aktördür, çünkü kardeşim 4 yaşındaydı gülüyordu, ben 7 yaşındaydım gülüyordum, annem 40 yaşında gülüyor, babaannem 70 yaşında, o da gülüyor.
    - kemal sunal abartılmış ve abartılmalıdır. çünkü o ve onun gibilerin sayısı çok çok azdı ve şimdi bile çok çok azdır.
    - kemal sunal'a laf atmaya çalışan bu kadar dangalak varken, evet kemal sunal abartılmayı sonuna kadar hak etmektedir.

    evet, kemal sunal sinemamızın baş tacıdır. ayrıca bu entry, sinemasını beğenmeyen aşağılık kompleksli suser'lara selam eder. troll bile olsa, yazar yazardır.

  • telefona bakacağım diye önündeki araca dalmış şofördür. birilerinin canını almadan işten çıkarılması isabet olmuş. hem cana hem de devlet malına kasıt var, savunulacak bir tarafı yok, yaptığının bedelini ödemiş.

  • gecmisten ders alan eyalet. bundan yillar once teksas'ta petrol cikartilmaya baslandiginda petrol endustrisine deli gibi para yatirilmis. geri kalan parayla de her yere insaat yapilmis. yani ayni son yillarda gelen sicak parayi tamamen insaat sektorune yatiran turkiye'nin yaptigi hata yapilmis. daha sonra cikartilmasi kolay ve ucuz olan petrol bitince tabi ki teksas ekonomisi de bir daha kolay kolay icinden cikamayacagi bir cokuse girmis. 1970'lerde eyaletin petrolu tukenmemisti ama kalan petrol rezervlerini cikartmak cok zor ve masrafli olacagi icin bunlara dokunulmayacakti.

    2000'li yillarin ortasinda petrolun varil fiyati 100 dolari gecince geri kalan teksas rezervlerini cikartmak icin yeni teknikler gelistirildi. eskiden petrolun varil fiyati 30-40 dolarken bu teknikleri denemek kar getirmeyecekti ama petrol varil fiyati 100 dolara dayaninca sen petrolun varilini 70 dolara bile cikartsan kar edecegin icin daha fazla risk alabiliyorsun. bu yuzden teksas'ta "ikinci petrol patlamasi" yasanmaya basladi. ilk petrol patlamasinda yaptigi hatalari goren teksas bu kez dersini almisti ve ekonomisini petrol bitince de ayakta duracak sekilde sekillendirmeye basladi ve bir cok endustriye yatirim yapildi.

    teksas petrolden dolayi yilda 2 milyar dolarin uzerinde gelir elde ettigi icin vergileri azaltti. ozellikle california ve new york gibi vergi yukunun cok yuksek oldugu yerlerdeki sirketlere "teksas'a tasinin, az vergi odeyin" veya "1,000 teksasliya is verin, 2 sene vergi odemeyin" gibi kampanyalarla yaklasti. bu yuzden fedex, toyota, state farm insurance gibi bir cok buyuk sirket teksas'a tasinma karari aldi. zaten teksas'ta olan at&t gibi sirketler de buradaki nufuzunu arttirmaya basladi. bundan dolayi teksas'in ekonomisinde petrolun oynadigi rol de giderek dusmeye basladi.

    petrolden kazanilan para ile telekomunikasyon, teknoloji, bilisim, ulasim, egitim ve saglik alanlarinda cok buyuk yatirimlar ve atilimlar gerceklestirildi. petrolden gelen para kullanilarak eyaletin petrole olan bagimliligi azaltildi. bugun teksas'in ekonomik hacmi 1.2 trilyon dolara ulasti ve petrol gelirleri bunun ufak bir kismini olusturuyor. teksas'ta hemen hemen her endustri temsil ediliyor. abd'de issizlik oraninin en dusuk oldugu eyaletlerden biri ve abd'de en hizli buyuyen 10 sehrin 4 tanesi teksas'a ait (houston, dallas, san antonio ve austin).

    teksas'ta petrol endustrisi hala para basmaya devam ediyor. petrol kuyularinda calisan bir kamyon soforu hic tecrubesi yoksa aylik 6-7 bin dolarla basliyor ve birkac sene icinde maasi 10 bin dolari geciyor. tabi petrol cikartilan kasabalarda da ev kiralari ve diger masraflar son yillarda cok artmis durumda. genelde petrol kuyularinda 4-5 ay calisip yilin geri kalanini tatille geciren insanlar var.

    teksas abd'de en fazla ic goc alan eyalet konumunda. son yillarda ozellikle chicago, san francisco, los angeles, new york gibi hayat pahaliliginin yuksek oldugu ve vergilerin hayati etkiledigi yerlerden teksas'a dogru goc dalgasi var.

    http://www.bizjournals.com/…ing-on-up-to-texas.html

    teksas'i cazip kilan seyler ucuz ev fiyatlari, ucuz benzin, dusuk vergiler, cazip is olanaklari, havanin daima sicak ve gunesli olmasi ve insanlarin genelde cok guleryuzlu olmasi. bununla birlikte onemli bir kisminin denize uzak olmasi, kuru bir iklime sahip olmasi, insanlarinin cogunun cumhuriyetci olmasi ve bazi bolgelerindeki yuksek suc orani bazi insanlari korkutuyor.

  • sokağa çıkma kısıtlamalarının tümüyle kalktığı bir dönemde getirilmiş enteresan yasak. cumhurbaşkanının gerekçe olacak, “kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok'” demesiyse daha da enteresan. kısacası gece hayatı sizlere ömür.