hesabın var mı? giriş yap

  • babamın bi kez anlattığı, benimse her aklıma geldiğinde içimi dağlayan anıdır.

    dedemi kaybetmişler, babam 6-7 yaşlarındayken. rahmetli babannem 5 erkek çocukla kalakalıyor. bi ara memlekete gidiyor, babam evde yalnız, ilkokul falan. para yok pul yok, aç kalıyor evde. ertesi gün okulda, derste öğretmeni anlıyor, bu çocuk aç. çağırıyor tenefüste, git bana tost yaptır diyor, bi tane de kendine yaptır. babam nasıl koşuyor, nasıl soluğu kantinde alıyor, hatırlamıyor bile. tıpkı 2 tostu birden nasıl yediğini hatırlamadığı gibi. yedikten sonra farkına varıyor, öğretmenin tostunu da yedik. bahçede dolanıyor, utancından geri dönemiyor. bi arkadaşıyla para yolluyor öğretmeni, git bunu halil'e ver diyor. babam bu kez 2 tostla geliyor gönül rahatlığıyla. öğretmeni dönüp, sen ye ben bişeyler atıştırdım deyip o 2 tostu da babama veriyor.

    yıllar sonra babam işi gücü eline aldığında ziyaretine gidiyor öğretmenin. babam hikayeyi hatırlatıyor. ikisinin de gözleri dolup sarılıyorlar.

  • o değil de,

    ben bunu yapan ilk türk insanını duyduğumda ifadenin içinde geçen (bkz: shower) kelimesinden mütevellit

    - bebeğin ilk banyosunu mu kutluyolar ne kutluyolar ?! 5 10 kadın toplanıp bebe mi yıkayacak yoksa?

    dediydim.
    yeminlen çok avamım...

  • ülkemizde uygulanan 70'lerden kalma mtv sistemidir.

    gelişmiş ülkelerde vergilendirme aracın doğaya bıraktığı ize göre yapılıyor. motoru 5000 cc v8 de olabilir 3 silindir 0.9 da. belli standartlara göre yapılan testler sonucu ortaya çıkan emisyon değerleri aracın vergi miktarını belirliyor. bizde ise motor hacmi belirleyici unsur. haliyle downsizing politikası izleyen markalar (sanırım mazda hariç hepsi) avantajlıyken, benzer performans ve tüketimi daha sorunsuz bir sistemle 2.0 sky-x motordan elde eden mazda çok yüksek ötv oranlarıyla fiyatlanıyor. mazda da kendini modernize etmeyen sistem için neden uğraşayım deyip 1000 tane satsam yeter diyor. yeni mazda 3'ü de 1.5 sky-g ile vitrinde bi şeyler olsun olsun diye getirecekler. olur da bir gün sistem değişirse görürsünüz satıyor mu satmıyor mu...

    yıl olmuş 2020 150nm torq nedir mk diyecekler lütfen mazda'ya bok atmayı bıraksın artık.

  • gozlerim dolu izledim, sana helal olsun hocam. diger helallik isteyene haram olsun. "mutasyon mutasyon diyorsun, evrimi koymuyorsun kitaba, ogretmene anlattirmiyorsun" dedi. ben o ogretmenim iste.

  • son 7 haftada ibb ile maçı da olmadığına göre artık rahatlıkla şampiyon diyebiliriz onlar için.