hesabın var mı? giriş yap

  • buradan hepsine seslenmek istiyorum; bütün mavi ve yeşil gözlüler objektife iyice girin tamam mı la.. iyice yapıştırın yüzünüzü makineye aferin. yoksa allah korusun anlayamayız renkli gözlü olduğunuzu..

  • -haftasonu naapıyosun?
    -hiç işte standart sana geliyorum
    -peki ben naapıyorum?
    -bilmiyorum hiç evde olmuyosun

  • polislerden dayak yemiş bu sözü söyleyen hanımefendi.

    şimdi ben bir noktaya takıldım. olay hiç hoş değil tabii dayak, şiddet falan ama...

    hanımefendi olaydan sonra cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuş. cumhuriyet... savcılık... cumhuriyet...

    hani humeyni süperdi ablacım? hani atatürk'ü sevmiyordun? ne işin var senin cumhuriyetle; savcılık, mahkeme falan gibi hukuk devleti kurumlarıyla he? sevdiğin humeyni'nin ülkesinde aha da aynen böyle davranıyorlar insanlara, özellikle kadınlara. kimsenin de gıkı çıkmıyor, çıkamıyor. ne çabuk mızıktın da cumhuriyete mahkemeye falan sığındın bi onu de hele bakayım. bayılıyorsan humeyni'ye, sen de yediğin dayağı sineye çek otur bir köşede. ha polisten dayak yiyip de hakkını hukuk marifetiyle arama şansına sahipsen bu ülkede, kullanıyorsan bu hakkını, bunun atatürk sayesinde, cumhuriyet sayesinde olduğunu unutma.

    işine gelince sev, işine gelince sevme. olmaz öyle.

  • belki blackberry, iphone gibi akıllı telefon kullanmıyorum ama benim telefon da aptal sayılmaz. mesela otomatikman saati geri almış bugün.kafa zehir.

  • tebliğlerini(?) yaptıktan sonra en fazla birkaç sözlü münakaşa yaşayıp evine döneceklerdir

    fakat

    bir cuma namazı çıkışı cami önünde "allah yok, din yalan, yüzyıllardır kandırılıyorsunuz." diye tebliğ(?) yapmak isteyen birinin akıbeti ne olur? en fazla birkaç sözlü münakaşa yaşayıp evine mi döner yoksa kafası vücudundan mı ayrılır?

  • ulan biz musluklarımızdan bok akıyor diyoruz, bırak içmeyi, bırak meyve sebze yıkamayı, elini bile yıkarken lağım gibi kokuyor diyoruz, daşşağına kurban olduğum delikanlı bir dayı elindeki cihazlarla ankara'nın suyunun ne kadar rezil durumda olduğunu gösteriyor, anca işi gücü goygoy olan sözlük ergenleri de çıkmış yok nestle virali, yok dayı rizeli, yok çilek koymuş ehaha diye taşak eğlendiriyorlar.

    musluktan bok akıyor diyorum aloooo. silkin de kendine gel pezevenk. şu videoda görmen gereken adamın şivesi, suyun etiketi, çilek falan değil kafasına sıçtımın beyinsizi. azıcık da ciddi ol. insanlar ishalden kırılıyor bu suyu kullandığı için hıyar.

    sen gerizekalı olduğun için hangi su şişeden, hangi su musluktan onu anla, karıştırma diye çilek koymuş temiz suyun önüne ama onu bile anlamamışsın.

  • threads, twitter’ın ilk gerçek alternatifi olacak. çünkü alternatif olmak için sadece benzer yazılım yapmak değil, benzer deneyim de sunmak gerekiyordu. önceki twitter kopyaları bunu sağlayamadı. en büyük eksikleri de topluluk oluşturmaktı. threads instagram’ın kullanıcı ağını kullanarak hızla bir topluluk oluşturabilir. threads direkt twitter’ı bitirmez belki ama kendine has kullanıcı kitlesini oluşturarak belli bir çapa ulaşabilir. benzer arayüzünün de avantajıyla instagram kullanıp twitter kullanmayan kitleyi hızla çekebilir. sadece bu bile onu bir alternatif yapmaya yeter.

    yazılımı ve tasarımı kopyalamanın yetmeyeceğini ekşisözlük klonlarından biliyoruz. ama en azından onlar bile küçük de olsa bir topluluk sunabilmişti, davetiye gerekmiyordu, yazılımları sorunsuzdu, siteleri çökmüyordu. yine de topluluk çapı yetersizdi.

    bluesky, mastodon ve truth social neden alternatif olamadı? bluesky davetiye istiyor, mastodon ve truth social'ı giriyorsun kimse yok. üçüne de twitter'a attığından farklı gireceğin içerik yok. yetersiz topluluk, çöken sunucular vs. kimse bu deneyimi twitter'a eşdeğer tutmaz.

    bu tarz sosyal medya platformlarının hızla kullanıcı toplayıp büyümesi gerekiyor. bunun için ya viral etki ya da yazılım arkasında sağlam bir güç olması gerekiyordu. bluesky viral etki şansını kaçırdı, threads'in arkasında meta var. + instagram benzeri arayüz büyük avantaj.

  • genelkurmay başkanı mareşal fevzi çakmak, fransızların majino hattı'nı örnek alarak trakya'da bulunacak ve beton ile çelik karması bir savunma merkezi olacak bir hat planı hazırlamıştır. bu savunma hattına kendi soyadını vermek istemiştir. ancak cumhurbaşkanı mustafa kemal atatürk, bu plana karşı çıkmış ve şöyle demiştir:

    "savaş, oldum olası toprak üstünde yapılır ve toprak üstünde kazanılır, yahut kaybedilir. çakmak hattı ne kadar güçlü olursa olsun ömrü, bir muharebeninki kadar kısadır. ben milletimin parasını bir kapris uğruna toprak altına gömdürmem."
    demiş ve ileri görüşlülüğünü ortaya koymuştur. o günkü silahlarımızla alman ordusunun bu hattı geçmesi herhalde 1 günü geçmezdi

  • aynı zamanda bir elektrik terimidir.

    elektrik şebekeleri birbiriyle iletişim halinde bağlanır. şemasını da çizelim;

    [og] ---------[1. trafo]----------(tüketim merkezi)----------[2.trafo]------/ -------[og]

    şemadan da göreceğiniz üzere bir tüketim merkezi iki orta gerilim merkezinden beslenebilecek şekilde bağlantı yapılır. sizin evinizi besleyen trafo ya da aradaki hat arızalanırsa, 1. trafoya giden kesici ve ayrıcılar açılır ve 2. trafoya giden kesici ve ayırıcılar kapatılıp eviniz 2. merkezden beslenmeye başlanır. bu sırada 1. hat üzerinde meydana gelen arıza onarılır. böylece siz arızanın onarılması sırasında elektriksiz beklemezsiniz... işte bu birinci merkezin devreden çıkarılıp ikinci merkezin devreye alınması işlemine manevra denir.