hesabın var mı? giriş yap

  • kedisini seviyordur. ayrıca sırf lüks arabaya binmek ve o aracın yakıtını, tamirini, yedek parçasını vs. karşılamak için dünya kadar para harcayan insanlar var. hem de araba canlı bile değil. buna ne diyeceksin kulak misafiri?

  • ivedilikle tüm belediyelerce örnek alınması gereken aksiyon.

    edit: gelen bir mesajı aynen aktarıyorum:

    (#128169764) ne o yunan mı işgal etti ne bu heves böyle mi seçim kazanacak muhalefet

    edit 2: alkol üzerinden alınan vergi düşünülürse, bu ibb'den hükümete bir kıyaktır.

    edit 3: çok basit bir olguyu unutmamak gerekiyor; bu üretimi, dağıtımı ve satışı serbest bir ürün.

  • 500 diyanet personeli için alanya'da 5 yıldızlı alan xafira deluxe resort hoteli'ni 5 günlüğüne kapatmışlar.

    https://twitter.com/…k33/status/1465695467598057475

    ekonomik çöküşün ortasında vergilerimizle şu anda açık büfe keyfi yapıyorlar. oradan dönüp millete porsiyonlarınızı küçültün, israftan kaçının, 2 kilo yerine 2 adet domates alın diyecekler yüzsüzce.

  • kettle'a bile bu kadar mutlu olan zavallı bir kadına amma iğrenç tepkiler gelmiş.
    bela okuyan olmuş, kocan ölsün diyen olmuş.
    dahi anlamındaki de'yi ayıramayan moronlar vurmuş da vurmuş.
    kötüsünüz lan. geberin.

  • 10,000 days albümünün ardından 13 yıl geçmesine rağmen kaldıkları yerden, çizgiyi hiç bozmayarak masterpiece denilebilecek bir albüm ortaya çıkarmışlar. adam jones'un özgün gitar riffleri, danny carey'in davul ve perküsyon partisyonları, justin chancellor'un kemik bassları ve soloları, ve maynard james keenan'ın depresif ve agresif vokalleri muhteşem bir uyum yakalamış. şarkıların çoğu kallavi uzunlukta olsa da bunu fark etmiş olup aralara minik nefes almalık parçalar yerleştirmişler (litanie contre la peur , legion ınoculant , chocolate chip trip ve albümün sonunda beklenmedik bir sürpriz olarak mockingbeat. benim için albümden öne çıkan parçalar pneuma(lateralus dönemini hatırlatan klasik bir tool parçası), culling voices(yavaş ve sakin başlayıp sonlara doğru sertliğini arttıran bir eser) ve 7empest (bu anlatılmaz iyisi mi dinleyin). 13 sene marine edildikten sonra ortaya böyle ince elenip sık dokunmuş bir masterpiece çıkınca insan "acaba bu iş buraya kadar mıydı?" diye düşünmüyor değil. ancak şu an için yapılması en makul olan umutsuzluğa kapılmayıp bu güzide albümün tadını çıkarmak

  • tabii...

    hükümet her şey için referandum yapıyor ya istanbul belediyesi de öyle yapmalı.

    yatıyoruz kalkıyoruz, ülkede haberimiz yokken hepimizi ilgilendiren zibilyon tane karar alınmış oluyor.

    ama seçimi kazanan cehape olduğu için yasal hakkını bile sorarak kullanmalı.

    ahmet hakan da dediyse tamamdır.

  • - ülke bölünmedi.
    - apo hapisten çıkmadı.
    - hdp verdiği sözlerden dönmedi.
    - selo onu başkan yaptırmadı.
    - küçük enişte ya koalisyon ya muhalefete mecbur kaldı.
    - rte 2 gündür sarayından çıkamadı.
    - selo emanet oylara teşekkür etti.
    - meclis'te kadın milletvekili oranı ilk kez yüzde 18 oldu

    (bkz: ben tatmin oldum)

  • sicilya kökenli geleneksel mafya kültürünü amerikan vari bir tarzda yeniden yapılandırarak mafyayı dünya çapında bir suç örgütü haline getirmiş gelmiş geçmiş en büyük italyan-amerikan mafya babası.
    1930 da bugunki mafya yapılanmasını oluşturmuş new yorku 5 aileye bölerek komisyon adı verilen bir üst kurulla yarı merkezi bir yönetim biçimi uydurmuştur... bu yönetim biçimde her aile bölgesinde serbest davranabilecektirve ancak ortak mevzularda komisyonun ortak kararı uygulanacaktır. komisyonda her aile eşittir.
    luciano nun örgütlenme dehası yanında bir de yenilikçi karakteri vardır ki , daha önce oluşmuş olan yapıda var olan capo di tutti capi yani patronların patronu veya babaların babası diyebileceğimiz makamı lav etmiştir. bu makam bir çeşit kralın herseyi kontrol etmesi her seyin üstünde olması anlamına geliyordu.bu makamını olanca hırsıyla kullanan salvotore maranzo oldukça tepki çekiyor kendini adeta tek adam sayıyordu..işte luciano bu adamı ve makamını ortadan kaldırarak mafya örgütlenmesine bir nevi demokratik bir yapılanma getirdi... capo di tutti capi sadece manevi bir değer olarak kaldı ve zamanla mafya içinde yıllarını vermiş eski yaşlı etkili patronlar bu sıfatla anılır oldu...
    lucianonun getirdiği bir diğer yenilik de eski moda mafya usüllerini tamamen yıkmasıydı.bunlardan en önemlisi yabancı çetelerle de iş birliği yapmak ve mafyanın içine yabancıları alabilmekti...meyer lansy ve buggsy siegel bunun en önemli 2 örneğidir. luciano ve yakın arkadaşları tüm bu yenilikleri yaparken eski dönem mafya büyükleri kendilerini "young turks" olarak isimlendirdi. luciano ve ekibide amerikan kültürüne adabte olup ilk başta bıyıklarını keserek yenilikçi tavırlarını şeklende ortaya koydular...mafya içinde bugun bile bıyık bırakmak yasaktır.
    luciano amerikadan sınır dışı edildikten sonra kübadan işleri yönetmeye devam etti.uluslar arası uyuşturucu ağını ilk defa burada organize etti.kübadaki bu toplantıya frank sinatra da katılıp konuklar için konser vermiştir.
    luciano'nun çetesi bugün genevose ailesi olarak bilinir ve hala new yorkun en güçlü ailesidir ve mafya dünyası içinde lakabları rolls royce dur.

  • benim eski iş yerinde bir kadın vardı. durmadan "geliyor olacağım, hı hı, çeync ettirdim ben onları, kontakt kurdum cc ile" gibi şeyler söylüyordu. bir gün dışarıda telefonla konuşurken isteyerek kulak misafiri oldum. "taam siz yiyin ben geç geliyom" derken duydum. o an anladım ki bu lügat sadece mesai bölgesi içerisinde duhul ediyor bünyeye. arta kalan zamanlarda yine salı pazarı, yine metrobüs içi hayat...

  • mutluluk ve üzüntüyü bir arada hissettiren insanlardır. yemeyen yaşamıyor mu sanki yaşıyor işte hem de bayağı mutlu gözüküyor adamlar ama bu işte bir terslik olduğunu bilmek ve belki bunun da bir parçası olmak ve ne yapabilirim sorusuna bir cevap da bulamamak düşündürüyor insanı. belki bir dahaki sefere alırken fairtrade logosuna bakmak sadece akla gelen o da ne kadar güvenilirse artık (m.na kodunuz yepisyeni dünyanın)

    https://www.youtube.com/watch?v=zen4hczuto0

    not: altyazılar maalesef ingilizce.