hesabın var mı? giriş yap

  • "iyi bir fikre sahip olmanın en iyi yolu, birçok fikre sahip olmaktır." demiş nobel ödüllü bilim adamı.

  • bu vuruş stilini biliyorum ben mahalleden. top oynayan çocukları görüp özenen, ayağında rugan sivri ayakkabı ve kotla çocuklardan birini kaleye geçirip bin bir artist hareketle topu 2. kat balkona atan zalım vuruşu bu. topa koşuşa dikkat.

  • bazılarının vatan hainliği dediği durumdur. bizi bu hale getirenler değil de hayatta kalmaya çalışan vatandaşlar hain öyle mi ?
    paramızı tuvalet kağıdı haline getirenlere bir laf yok mu?
    bu kadar mı yüzsüz utanmazsınız lan siz?

  • asgari geçim indirimi müessesesine kurban gitmiş uygulama. zarfın doldurulması vakti yaklaştığında herkes, özellikle memurlar önüne gelen herkese "fazla fişin var mı" ya da muhasebecilerin kapıları aşındırılırdı, market ya da giyim tarzı işletmelerin stok fazlalıklarının eritilmesi amaçlı fatura kestirilmesi amaçlı olarak. bir de bunların zarfları satılırdı aynı milli piyango bayileri gibi ama bakkal, kırtasiyelerde rahatlıkla bulunurdu. ip yumağına dönmüş fişler önce güzelce tasnif edilirdi ve daha sonra hesap makinesi ile en az 3 kez sağlama yapma yoluyla sütunlar toplanır,zarf yetmez ise nakli yekünler itinayla diğer zarflara aktarılırdı. finalde ise ön yüzüne toplam yazılır ve oranların hazır olduğu sütunlardan, işverenin stopaj mükellefiyete göre ya ay ay ya da üç ayda bir bu para kişinin bordrosundaki gelir vergisinden mahsup edilirdi.

  • ebu bekr el bağdadi'nin yutub'a biraz sonra koyacağı duyumlarını aldığım bir video.

    videoda bağdadi sıfır makyajla yer alacakmış.

  • sevdicekle barışma entry'si olarak sihirli annem çilek denen bir kızın regl olması ile ilgili entry giren yazarla tanışmamıza vesile olmuştur. böyle böyle küsüyorsunuz işte olm. hem çilek'ten kipa'da volvo'ya alışveriş torbası yüklemeye nerden geldin amk.

    bu adamdan sayko ışığı aldım. yıldızın parlasın.

  • alternatif bolluğu. herkes yazmış zaten. aynı şeyi tekrarlıyoruz ama durum bu. sosyal medya. karşı cinse hemencecik ulaşabilme ve yeni insanlarla kolayca kaynaşabilme şeysi. şurada bile çok değil 24 saat içinde en az 10 tane evli erkek kandırabilirim.uzun süreli ilişki için değil ha. tek gecelik ilişki teklif etsem, 10 erkekten en az 4 tanesi adres ister. koşa koşa gelir. peki bu aldatma değil midir? bal gibi de aldatmadır. bir entry giriyorum, hop mesaj; evli erkeklerin sevmeye hakkı yok mu? yok lan. git karını sev. hayvan herif. ne aranıyorsun sağda solda pislik.

    kadınlar da aynı bok. farklı mı ki sanki. şimdi siz iştesiniz, kim bilir karınız kiminle mesajlaşıyor. allah bilir...

    güven çok güzel bir duygu. allah herkese kendi gibi bir eş nasip eder inşallah. siz aldatıyorsanız aldatılın 10 misli. sadıksanız eşiniz 10 katı daha sadık olsun. herkes dengini bulsun.

  • beyler durun kavga etmeyin, siz kardeşsiniz :)

    evet bazı ps5'ler sesli, bazıları sessiz. yalan yok. sebebi ise çoook yüksek ihtimalle sesten şikayet edenlerin sahibi olduğu ilk versiyon ps5'lerin tasarımı. ilk çıkan, yani cfi-10xx serisinin bazı partilerinde sesli çalışma sorunu olduğu için sony blower tipi fanları (cfi-11xx kodlu 2. versiyonda) farklı bir üreticiden temin etmeye başladı. fandaki kanat sayısı 23'den 17'ye indi (daha az ses demek). anakart ve heatsink biraz küçüldü ve termal yönetimi daha da iyileştirildiği için daha az ısınmaya başladı. daha az ısınan cihaz, daha yavaş dönen, daha sessiz bir pervane demek.

    cfi-12xx kodlu 3. ve son nesil kalın kasa ps5'lerde ısınma ve fan olayı maksimum şekilde optimize edildi. ayrıca bu esnada işlemcide kullanılan termal macun (sıvı metal) de yenilendi mesela. çünkü bazı kullanıcılar dik pozisyonda kullanılan cihazlarda sıvı metalin akıp anakarta zarar verdiğini iddia ettiler ve ps5'lerin dikey değil yatay kullanılması tavsiye ettiler.

    ayrıca hangi nesil, hangi konsol olursa olsun, daracık bir yere tıkılan, fan çıkışının önünde duvar, kablo salatası vs gibi engeller olan ve toz içine gömülmüş aletler ses çıkarır. burda gelip "benim alet traktör gibi çalışıyor" diyorsunuz ama, aletin içinde bulunduğu ortamı, versiyonunu vs. bilmiyoruz. belki de sizin alet iyi bile çalışıyor.

    bende japonya için üretilen cfi-1200 model var, ve nerdeyse sessiz çalışıyor diyebilirim. çok hafif bir mırıltı var sadece. yanında duran xbox series x'ten de ancak o kadar ses çıkıyor.

    not: hangi nesil olursa olsun sizin cihazınıza özgü bir sorundan dolayı sesli çalışıyor da olabilir. bu ihtimal de yok değil.

    edit: sony yeni çıkardığı slim ps5 serisinde masayı alt üst etti ve sil baştan başladığı yere geri döndü: şu an piyasada bulunan ilk nesil slim ps5 fanları gerçekten gürültülü çalışıyor. ve thermal management konusunda gözle görülür bir iyileştirme sağlayamamış sony reyiz. hem fan sesli çalışıyor hem de ısı konusunda yeni modelden beklenebilir bir performans söz konusu değil. şimdilik tabi. ps5 pro veya ps6 çıkana kadar en az bir güncelleme de ps5 slim alır. muhtemelen o zaman birşeyleri yoluna koyar japon kardeşlerimiz.

    debe-edit2: birkaç kişi sordu, yeni nesil slim ps5'lerin versiyon kodu cfi-20xx. sonda ki xx olarak yazılan yere gelen rakamlar neresi için üretildiğini gösteriyor. ülkelere/kıtalara/bölgelere göre ayrılmış playstation versiyon kodlarına şuradan bakabilirsiniz;

    https://www.psdevwiki.com/ps5/sku_models