hesabın var mı? giriş yap

  • akılla bir konuşmam oldu dün gece;
    sana soracaklarım var, dedim;
    sen ki her bilginin temelisin,
    bana yol göstermelisin.
    yaşamaktan bezdim, ne yapsam?
    birkaç yıl daha katlan, dedi.
    nedir; dedim bu yaşamak?
    bir düş, dedi; birkaç görüntü.
    evi barkı olmak nedir? dedim;
    biraz keyfetmek için
    yıllar yılı dert çekmek, dedi.

    ...

    ömer hayyam

    adamm taaa 1100 yıllarında olayı çözmüş, bizimkiler halen mal mülk peşinde...

  • ne ilginç tanımlarınız var arkadaş. sanki evlenen tüm kadınlar bunu güzelliklerine borçlular. en basitinden evlenip aile kuracağı kişiyi bulamamış, onu seveni sevememiş, sevdikleri tarafından yeterince sevilmemiş herhangi bir insan olabilir. dikkat ederseniz cinsiyet belirtmedim.

  • kendisinin 8 kasım 2022 tarihinde candaş tolga ışık’a konuk olduğu programı youtube’da önüme düşmesi üzerine bir kısmını izledim. kaçak yayınlarla ilgili onu yayınlanların da izleyenlerin de(bu kişilere bilmeden de olsa diye ekliyor, hakkını yemeyelim) hırsızlık yaptığını, bunun ahlaki bir şey olmadığı şeklinde eleştiriyor. haklı diyebiliriz, tartışacağım şey burası değil.

    yıllar önce kendisinin hayatını anlattığı bir videoya denk gelmiştim. eve yazıcı alıp ders kitapları-soru bankalarını korsan basıp bunu sattığı anılarını güle oynaya anlatıyordu. yaptığımız da ahlaksız bir şeydi, gençtik o zaman vs tarzında bir özeleştiri de yapmamıştı.

    veya spor muhabiri olduğu dönem meşhur olayı, brezilya maçına gitmeyip arkadaşlarına brezilya taraftarı taklidi yaptırma hikayesini de anlatırken de bu yaptığı hakkında bir özeleştirisini duymadım.

    ki bunlar topluma açık yayınlarda anlattığı, mizahi tarafı olduğu için “komikli anı” diye anlattığı anılar.

    geçen de bizim ev sahibiydi blutv kullanıcı sözleşmesini kopyala yapıştır önümüze koyan zaten.

    kendisi şimdi ahlak dağıtıyor. yürü be. milyon doları olmasına rağmen kültürel sanatsal faaliyetlere katılmak, bir kitap okumak, bir film izleyebilmek için hobi olarak korsan yayınları kullanan ahlaksız ve hırsız gençler utansın.

    peşinen not: yayınların kaçak izlenmesini savunmuyorum burada. fikri mülkiyete verilen değer bu ülke sosyolojisinin bir açmazıdır.

    ilk taşı hiç hdfilmcehenneminde film izlememiş olanınız atsın.

  • gereksiz romantizm içeren olay.

    durumu olmayan öğrenciler böyle insanlar değil. kendi geçmiş tecrübelerimle durumu olmayan öğrencinin ne yapacağını söyleyeyim. durumu olmayan öğrenci dışardan yemek söyleyip iki tane fazla gelsin diye not yazmaz. durumu olmayan öğrenci hayatı zor koşullarda yaşayan ve kendini buna adapte etmiş insandır. yumurta kırar, makarna yapar, ekmek peynir yer.

    hesap editi: paraları olmadığını iddia eden bi grup öğrenci tanesi 5 liradan 13 lahmacun söylüyor. üstüne 2 tane bedavadan almak için şirinlik kasıyorlar. olay bu.

  • her şeyden önce çok fazla genel biçim hatası var. kelime hataları, harf hataları.. yani bu arkadaş yazdığı tezi okumamış mı yazdıktan sonra. biz yüksek lisans tezini yazarken (fbe matematik anabilim dalı) defalarca defalarca okudum. cümle düşük mü, harf hatası var mı vs diye. benden sonra hocam okudu bulduğu hataları düzelttik. en son enstitüde görevli md yardımcısı da inceledi iki defa da o gönderdi düzeltmeye. en son savunmayı yaptım jürideki hocalar da bir iki öneri sundu düzeltip bastırdım. sonuçta üzerine düşünülmüş özenilmiş ve sıfır hata bir tezim oldu. hocamın da söylediği şuydu zaten: " baştan savma bir tez de yazabilirsin belki ama yarın birisi tezini incelediğinde veya atıf yapacağında güler, alay konusu olursun "

    yani söylemek istediğim bu tezi yök sistemine girene kadar kimse okumamış mı yav? hiç mi düzeltme almamış, danışman hoca okuyup evladım şu şu hatalara bak böyle iş olmaz dememiş mi.

    edit: inceledikçe sıkıntı çıkıyor. ingilizce ifadeler hatalı, büyük harf i kullanımı. tezimi çıkarıp inceleyim de moralim yükselsin*

    edit 2: doktoraya 2015 yılında başlayıp 2015 yılında bitirmiş görünüyor üniversitedeki eğitim bilgilerinde. bu nasıl mümkün olabiliyor ya? o kadar dersi 2 dönemde almak üstüne üstlük bunları yaparken tezi de yazmak ve yeterliliği geçmek... (bkz: vay anam vay neler dönmüş serhat ya)

  • android ve ios cihazlar için resmi olmayan ekşi sözlük uygulaması.

    play store (android) : v1.8.4

    app store (ios) : v1.8.4

    dandik bir kayıt oldu ama basit bir video da hazırladım: https://youtu.be/ggnq6en_s1q

    **

    reklam politikaları gereği uygulama içerisine yazamıyorum ama reklam kaldırmak için izlenen video reklama tıklandığında iki kat daha fazla süreyle kapalı kalır reklamlar. yani örneğin reklam izlemeyle 12 saat kapanıyorsa, reklama tıklanınca 24 saat kapanır.

    **

    uygulamanın açılışta size sorduğu bildirim izni şunları gönderebilmek için.
    bu bildirimleri almak istiyorsanız izin verin, gerek yok diyorsanız izin vermeseniz de olur.

    debe: https://i.imgur.com/bonfe7u.png

    gündem: https://i.imgur.com/r6nnska.png

    **

    android

    an itibariyle markette iki ekşicep var.
    birisi yıllardır kullanılan v8.10.2 sürümündeki uygulama ve diğeri de markette ekşicep 2023 adıyla bulabileceğiniz yeni arayüzlü uygulama.

    eski uygulamaya mecburi olarak güncelleme verdim. çünkü google artık son kullanım tarihi verdi https://soz.lk/i/hmt3mqvm

    bu güncellemeyi çok uzun zamandır vermiyordum. çünkü şurada (bkz: #147421849) açıkladığım sebepler nedeniyle, artık yazar girişi yapılamayacak. belki android 12 öncesi kullanıcıları giriş yapabilir ama o da şüpheli.

    yazar girişi için ekşicep 2023 adıyla markette olan yeni uygulamayı kullanmanız gerekecek.
    şimdilik elden başka bir şey gelmiyor. ileride ne olacağını görürüz.

    **

    ios

    ben iphone kullanmadığım ve genel olarak apple dünyasına da uzak olduğum için, ios ekosistemine girme düşüncem yoktu ama android'den ios'a geçip de, "ekşicep burada yok mu?" diye soranların sıklaşması nedeniyle uygulamayı app store'a da yükledim.

    ekşicep, zaten android için bile nevi şahsına münhasır bir uygulamaydı, şimdi ios için iyice marjinal bir uygulama haline gelmiş olabilir. yani normal kullanım alışkanlıklarınıza ters şeyler yapmış olabilirim.
    ekşicep ayarları içerisinde, onu terbiye etmeniz için çok fazla seçenek var ama tüm o seçeneklere rağmen 'şöyle olsa daha iyi olur' dediğiniz bir şey olursa bana bildirebilirsiniz. elimden geleni yaparım ve ortak noktada buluşmaya çalışırız.

    neyse, neticede resmi uygulama da dahil olmak üzere mevcutta epey uygulama vardı ve yeni bir alternatifiniz oldu. beğenirseniz, geliştirmeye devam ederim.

    **

    örnek olarak 14 tema (yeni sürüm) : https://i.hizliresim.com/ixn0oq6.gif

    örnek olarak 5 tema (eski sürüm) : https://i.hizliresim.com/log4qr.gif

    uygulamadaki temalar (eski sürüm) : https://i.hizliresim.com/p72b19.gif

    **

    beslenir ki bu temasının sahibi: nihavent uvertur
    çok pis temasının sahibi: carmilla
    not enough coffee in temasının sahibi: rotten

    **

    resmi uygulamanın başlığı -> (bkz: eksi sozluk android ios uygulamasi)

  • "sınavda heyecanlanıyorum, yapamıyorum!" diyenlere izletilmesi gereken arkadaş grubu. adam en az 5 metreden düşüp yerde sekiyor, herkes sakin. sen paragraf sorusu görünce kendinden geçiyorsun.