hesabın var mı? giriş yap

  • - umut bey'le görüşebilir miyim?
    + umut bey yurt dışında
    - pasaportu bende vize işlemleri için aramıştım
    + :/

  • [ ] sevgilinin evlilik konusunu acmasi
    [ ] ilk "sonra konu$alim" jokerini kullanmak
    [ ] ikinci "sonra konu$alim" jokerini kullanmak
    [ ] sevgilinin "ahmet" jokerini kullanmasi

  • istanbul'un merkezi olmasını istemediğim ilçe. çünkü taksim'in merkez olduğu zamanlardan şimdiye nasıl geldiğini hepimiz biliyoruz. kadıköy'ün de öyle olmasını istemiyorum.

  • adamın biri bi kahveye girmiş. millet kahvede baya gülüyor eğleniyor filan. napıyor lan bunlar demiş bakmış birisi ordan bağırıyor,

    - 45!

    herkes yerlerde

    - 7!

    ağlamışlar gülmekten.

    - 51!

    buna da gülmüşler baya.

    adam merak etmiş sormuş,

    - neye gülüyorsunuz böyle?

    kahvenin eskilerinden biri sinan özen'in şu bakışını atarak;

    http://t2.gstatic.com/…mages_up/sinan ozen1.jpg&t=1

    "sen yenisin galiba" demiş. "biz bu kahvede sabah akşam fıkra anlatırız. öyle çok fıkra anlatırız ki artık yorulmayalım diye fıkraları numaralandırdık. misal 5. fıkra temel ingiliz alman uçaktalar filan.. herkes ezbere biliyor. biri 5! diyince hepimiz fıkrayı hatırlayıp gülüyoruz" demiş.

    adam teşekkür etmiş,

    sonra "7412" diye bağırmış

    bağırmasıyla birlikte bütün kahve yerlere yapışmış. sandalyeden düşenler mi dersin, gülmekten sıçanlar mı dersin, burnundan sümük gelenler mi dersin, millet paramparça, konuşacak halleri yok, gözleri yuvalarından çıkacak.

    adam şaşırmış "niye buna bu kadar güldünüz" demiş

    zar zor konuşanlardan birisi cevap vermiş

    - bu fıkrayı daha önce hiç duymamıştık

  • kazıyı bütünüyle aydınlatamasa da en azından bir ışık tutacağına inandığım bir bağlantıya ulaştım. inandığım diyorum çünkü sadece kişisel görüşüm, bir delile dayanmıyor. british museum'un online arşivinde türkiye başlığında 79 bin eser var ve bunların tam 900'ü 81 ili bulunan ülkenin orta popülerlikteki bir ili olan mersin'in 13 ilçesinden biri ilçesi olan tarsus'a ait. tarihi eserler ile ilgili temel düzeyde bir alakaya sahip herkesin, british museum'un dünyanın her bölgesinde bulunan her yeni eserin ilk alıcısı olmak için büyük bir çabasının olduğunu bilir. yorumu size bırakıyorum.

    https://www.britishmuseum.org/…/search?place=tarsus

  • "oğlumla evimin bahçesinde futbol oynarken ikimiz de en sevdiğimiz futbolcular olurduk. oğlum ben olurdu, ben de prim olurdum."

    arda turan

  • -dişi üreme sistemini yazınız.
    +dişi üreme sistemini.

    edit: doğrudur, yaptım. sonra hocaya gidip 10 puanımı da istedim. çünkü cevap oldukça doğruydu. "siiieeoarghh" gibi bişe dedi ama sanırım kabul etmedi.

  • önceden terkokuyorsun ve kokuyorsun gibi siteler vardı. artık yalan olmuş. oraya kokan kişinin mail adresini girerdiniz. site de yerinize anonim mail atardı. bunları ikame edecek siteler var mı diye bakındım ama bulamadım malesef.

  • man utd deplasman oncesi galatasaray'in iki dezavantaji, iki de avantajı oldugunu dusunmus ve su entryde de bunları biraz acmistim.

    dezavantajlarimizin bu mac icin de belirleyici olacagini dusunuyorum.

    dezavantaj 1- fizik

    bir premier league takımına fizik olarak karşı koymak zordu, eğer bu dezavantaji ortadan kaldırırsak sansimiz olabilirdi. man utd'a kopenhag ve molde maçlarındaki gibi ezilmedik, kadro kalitesinde de geri kalmadigimiz icin bu dezavantaji ortadan kaldirmistik.

    bayern ilk mac herkesin malumu. fizik olarak geri düştüğümüzde fişimizi çekmişlerdi. bu mac fizik olarak kafa tutabilirsek, kadro kalitesi olarak yakalayamasak bile, oyun gucu ile maca ortak olma sansimiz artacaktır.

    dezavantaj 2- conversion rate

    gecen sene 14 maçlık galibiyet serisi yaptigimizda, ilk 11'i gozu kapalı yazar hale gelmiştik. ama bu sene, su asamada bundan uzağız. çok efor gerektiren direkt futbol oyunuyoruz ve beraber oynama aliskanligi henüz oturmamış bu takimin cekilen sut>gole dönüşmesi oranında çok ama çok zayıf bir istatistiğe sahip olmasina neden oluyor (hastalık bu futbol youtube kanali galatasaray'in bugüne kadar super ligde %7.5'ta kaldigini, fenerbahcenin ise %12'nin uzerinde bir yüzdeye sahip oldugunu paylaştı bu hafta).

    bir de buna sutla sonuclanmamis son tercih hatalarını da eklersek, galatasaray'in oyununun ne kadar verimden uzak oldugunu daha net goruruz.

    hucumdaki senkron bozukluğunu ne kadar iyileştirdik, maca ortak olma sansimiz o kadar artacaktır.

    avantaj - okan hoca’nin hedef mac basarisi

    fazla söze gerek yok, gecen senenin basından beri okan hocanın kaybettiği hedef mac iki tane. biri gecen sezon beşiktaş deplasman, digeri de bayern ilk mac. bu maçta da oyun gucunun herkesi dopamin bombardımanı yasattigi da malum. burada da iyi bir mac planı olacaktır, bakalım takim ne kadar yansitabilecek, göreceğiz.

    takimim old trafford'da bize harika bir kutlama armağan etmisti, umarım su ahir ömrümde allianz arena'da da benzer bir deneyim yasamak kismet olur.

    vurduğumuz gol, yedigimiz ofsayt olsun.

  • başlık: sabri nin oynamamasının nedeni

    fatih terim 327 maç 16 gol
    sabri sarıoğlu 232 maç 14 gol

    3 gol atarsa fatih terim'i geçecek beyler