hesabın var mı? giriş yap

  • evin oğlu sokaklarda gezerken gelen misafire hizmet etmek zorunda kalan kızdır. okuldan yorgun bir şekilde döndüğünde bile annesi kapıyı açar açmaz "hemen misafirlerin elini öp." diye uyarılan kızdır. kardeşi bilgisayarda takılırken, misafirlere çay ikram eden kızdır. annesinin sürekli kaş göz hareketlerine maruz kalan kızdır. misafir gelecek diye temizlik yapan, misafir gitti diye temizlik yapan, misafire yatak açan, misafirin yatağını toplayan kızdır. özetle; eve gelen misafirin oğlunu skine bile takmayan kızdır, işi başından aşkındır.

  • marsa yapılacak yolculuk konusunda fikirlerime ışık tutmuş teorem.

    öncellikle görsele bakarak ön fikir elde edelim.

    mars yolculugu

    56 milyon kilometrelik bir merdiven yapıyoruz. aslında dünya mars arası mesafe 55 milyon km ama ne olur ne olmaz fakirlik yapmayalım diyerek uzunluğu 56 alıyoruz. sonra biraz matematik katıp merdiveni zamanlı itiyoruz. yoksa mars döndüğü için merdiven aşağı düşer veya ay' a venüs' e falan takılır. o yüzden zamanlı itmek çok önemli. ayrıca karanlıkta nasıl tırmanacağız diyenler için merdivenin saplarına ledli ışıklardan takabiliriz. boğaz köprüsü gibi. teşekkürler, iyi çalışmalar.

  • hello greece!

    i am from turkey! my name is mustafa, in other words, moustapha!

    i hope that pease may be in the world. like atatürk said. (he did not step over greek flagg)

    ok, no more mister nice guy... i have home in istanbul. (in other words, konstantine). if you like to try turkish food like imambayıldı (in other words, imambayıldıkis), you can contact me... i have big house near taksim. (30 km... it is beylikdüzü).

    thanks and kalimera!!!!!!!

    mustafa

  • state patrol, state police, state trooper diye isimleri olan ve amerika birleşik devletlerinin belirli eyaletlerinde görev yapan ve metropolitan, county gibi belediyeye bağlı polis departmanlarının üzerinde yetki ve görev tanımına sahip ve genelde şehir dışlarında görev gücünü kullanan bir law enforcement agency yani kolluk kuvveeti birimidir. state police yapısı gereği eyaletin tamamında yetki sahibi olmakla beraber, genel olarak belediyeye bağlı polis birimlerinin bölgelerine girmeyi tercih etmezler çünkü girdikleri zaman hem bölge polisinin rolünü üstlenmiş hem de ekstra kendi kendilerine iş yüklemiş olurlar. bu birimlere genelde otobanlarda rasltarız ve bu arkadaşların "bayım sizi neden durdurduğumu biliyor musunuz" sözünü ezberlersiniz. uzun lafın kısası şuanda günümüz amerikasında gelişen teknoloji ve polislerin askerileşmesinin artması sebebiyle state police kavramı biraz yavan kalıyor ve çoğu eyalet yavaş yavaş state police sistemini kaldırmayı düşünüyor.(ekstra bütçe ve maliyet sebebiyle ve genelde bu arkadaşlar donut yiyior sadece) ayrıca günümüzde fbı, dea, pıa gibi federal law enforcement grupları state policelere iş bırakmıyor.

    tanım : amerikadaki eyalet çapında yetkili bir polis kuvveti.

  • bakkaldan raid alınır. eve dönerken farkedilir ki tarihi geçmiş. yarı yolda dönülür;
    - mevlüt abi tarihi geçik bunun yav!
    + (önce alır bakar, 3-5 milisaniye düşünüp) tamam işte daha da zehirli şimdi. hepsi takla atcek ipnelerin.

  • akan trafikte araç kullanırken, yola bakmak yerine yaren hanımın dişlerine bakan bir adet trafik magandası içeren reklamdır.

  • la bu odtü'lülerde hakikaten espiri anlayışı yok. öss ile türkiye'nin kalbur üstü öğrencilerini alıp, garip bir hale getirip, üstüne ego yükleyen bir üniversite oldu çıktı odtü.

    edit: garip bir halden kastım; solcu desem solcu değil, sağcı desem sağcı değil. solcu faşist, hafif de liberalite serpilmiş ama geri alınmaya çalışılmış bir hal.