hesabın var mı? giriş yap

  • 23. yaşını kutlayan efsane 2pac albümü. pac bu albüm ile batı yakasının bayrağını eline almış ve bayrağı taşıdığı noktaya bunca yıldır kimse ulaşamamıştır. herkes kendisinin rap tekniğinin çok iyi olmadığını, ondan daha iyi söz yazarlarının, daha iyi flow yapanların olduğunu söyler ve haksız değiller ama söz konusu 2pac olduğunda hep rocky marciano ve ali örneğini veririm. rocky hiç maç kaybetmemesine rağmen sadece bununla anılır. herkes için gelmiş geçmiş en iyi boksör muhammed ali'dir. bu durum 2pac için de geçerli. ali'yi en iyi yapan şeyle 2pac'ı en iyi yapan şey aynı. 2pac'ın karakterinde ki sıkıntılara rağmen (tacizden, hırsızlıktan içeri alınması, bir rapper'ı beyzbol sopası ile dövmesi, bir yönetmene yumruk atması vs)

    albüme dönünce o kadar çok şarkı var ki değerlendirmesi çok zaman alır ve okumasının sıkıcı olacağını düşünüyorum. kısaca favorilerimden bahsedecek olursam bir dönem kamyon arkası yazısı bile olan only can judge me. tarihin en iyi parti şarkıları arasına rahat girecek california love, can't c me. albüme ismini veren all eyez on me. wonda why they call u bitch, no more pain, ratha be ya nigga ilk aklıma gelenler.

  • ortalama türk insanı'nın portresidir.

    - her türlü lüksü dibine kadar kullanıp, ortamlarda mütevazı görünmeye çalışmak,

    - gelenek- göreneklere bağlı, milliyetçi, muhafazakar bir görünüm ile bu kesimin sempatisini kazanarak istediği yere yönlendirmek ve tabi bundan menfaat elde etmek,

    - ideolojisi , niteliği fark etmeksizin maddi güç , mevki , popülarite sahibi iş insanı, sanatçı, siyasetçi, bürokrat ile ''nolur n'olmaz , ileride işimiz düşer'' menfaatiyle iyi geçinmek,

    kısacası omurgasızlığın binbir türlüsünü barındırır.

    tipik bir sakaryalıdır...

  • 9 dakika önce başlamış pazartesi'dir.

    elimde simdimi kemirirken ekrana boş boş bakıyor, gelmişimi geçmişimi film şeridi gibi geçiriyorum gözümün önünden.

    oysa 2 gün önce şu an, biriktirdiğim az buçuk parayla paris'te kruvasan ve kahve ile kahvaltıp yapıp, insanlığa gülümsüyordum.

    kahpe felek fazlasına izin vermedi.

  • öncelikle:
    para sayma makinası almak.
    zengin olduğunu çaktırmadan işe gitmek ama kovulana kadar bütün gün yatmak.

    kovulduktan sonra:
    patronu müşteri olarak arayıp satış yapmaya çalışmasını izlemek.
    hatta ortaklık teklif edip son anda caymak.

  • özellikle parasal rakamları gördükten sonra yaşadığım yerden şüphe ettiren yazıdır. günlük ortalama 200 euro nedir ya ne yapıyorsun sen her gün barda şişe mi açıyorsun. ortalama 120 kron nedir şehir içi ulaşım için, 20 krona metroya biniyorum ben stockholm'de.

    edit: yazarın isveç'te yaşadığına zerre kadar inanmıyorum. aklı sıra kanada'ya göç eden bir çiftin veda yazısı'na kontra yaparak debeye girecek çakal, yermiyiz bunları.

    edit 2: yazarın türkiye'de yaşadığının kanıtları kendi entrylerinden

    (bkz: #57756521)
    (bkz: #56927064)
    (bkz: #55637208)
    (bkz: #56617768)