hesabın var mı? giriş yap

  • hayata çoook önde başlayandır. sen otuz üçünde karakter oturtmaya, kendinde bir şeyleri düzelltmeye, içinde 1001 türlü savaş verirken o on sekizinde ayakları yere basan, sosyal, dinamik, özgüvenli, ne istediğini bilendir.

  • kargasa, kaos, felaket, korku, panik , roket, silah, helikopter, jet sesleri, yollarda tanklar ve evacuation. mukemmel bir gurultu patirti esliginde kendimi kah counter strike kah battlefield tarzi bir kargasa icinde buldum ve inanilmaz heyecan duydum. canavar nereden geldi, sonu ne oldu umurumda degil. topluluklarin tam bir kaos icinde ortalikta kosturup kacmasi, dunyanin kac bucak oldugunu anlamasi muthisti. seyrettigim en iyi felaket filmlerinden biriydi diyebilirim. sinemadan cikitigimda yogun kar yagisinda yollarda yururken boyle bir felaketin tam o anda yasanmasini, kosturmacaya kendimi kaptirarak ayni korku panik ve kaosu yasamak istedim. ama sogukta boyle birsey yasamak oldurucu olabileceginden boyle bir olayin baharda yasanmasi daha makul gorundu.
    eve dondugumde hayatin normal akisiyla devam ediyor oldugunun farkina varmam gec olmadi. sikici olan da bu tekduzelikti, tv'de tartisilan konular, goruntuler, sesler, hersey anlamsiz gorundu.
    boyle bir uzayli istilasi yasansa da ne turban konussak, ne irak ne de baska guncel sorun, herkes tek bir felakete odaklansa. sokaklarda kostursak deli danalar gibi.

  • bayrağımıza hakaret eden stern dergisi değil, ülkemizi bayrağımızı, dış politikadaki ağırlığımızı, devlet olma ciddiyetimizi yerlerde süründürenler; içeride muhaliflere en yoğun baskıyı uygulayıp dışarıda demokratik ülkelere "nazi" diyenlerdir.

  • köpektaparlar kötü insanlardır.

    bütün insanlardan hatta kendilerinden bile nefret eden, aslında köpekleri hastalıklı egolarını tatmin etmek için kullanan kötü kalpli kişilerdir.

  • entel geçinen sonradan görmelerin zoruna giden söz. ya ne olacaktı, sizin gibi özenti olup kendimizi sadece bir müzik türüne mi mahkum edecektik? her müzik türünün (istisnasız her birinin) mükemmel örneğkleri vardır ve bunların arasından kulağa hoş gelenler, o an için insanın ruhuna hitap edenler elbette ki dinlenir. gerçi çakma entel zübükzadeler için de durum böyledir ama ezik oldukları için kabul etmeyi kendilerine yediremezler..

    not: ayrıca toplum içinde bir kimlik oluşturma çabasında olan ezikler de bu sözü sevmezler. ne yapsınlar adamlar özde birşey olmayınca popçuyum, rockçıyım gibi sıfatlarla toplumda sivrilmeye çalışıyorlar..

  • malum twitlerini görünce üşenmedim ve önce keepass'ı açıp, tee nezmandır giriş yapmadığım imdb şifreme baktım, ardından log in olup yeni filmini arattım ve büyük bir keyifle oyladım. (bkz: 1)

    komedyendir.

  • an itibariyle kronolojik sırayı tekrar bitirdim, disney+ sağolsun güzel bir şekilde listelenmiş.

    bu kronolojik sıra ile izlediğiniz zaman yorulmadan, tüm hikayeye hâkim bir şekilde seriyi tamamlayabilirsiniz. uzun animasyonlar hariç, dizileri de eksiksiz izleyiniz bağlantılı.

    1 - star wars bölüm ı – gizli tehlike (1999)
    2 - star wars bölüm ıı – klonların saldırısı (2002)
    3 - klon savaşları (2008)
    4 - star wars bölüm ııı – sith’in intikamı (2005)
    5 - the bad batch (2021)
    6 - obi-wan kenobi (2022)
    7 - asiler (2014)
    8 - han solo bir star wars hikayesi (2018)
    9 - rogue one bir star wars hikayesi (2016)
    10 - star wars bölüm ıv – yeni bir umut (1977)
    11 - star wars bölüm v – imparator (1980)
    12 - star wars bölüm vı – jedi’ın dönüşü (1983)
    13 - the mandalorian (2019)
    14 - the book of boba fett (2021)
    15 - resistance (2018)
    16 - star wars bölüm vıı – güç uyanıyor (2015)
    17 - star wars bölüm vııı – son jedi (2017)
    18 - star wars bölüm ıx – skywalker’ın yükselişi (2019)

    edit: seri hikayeye bağlı gittiği için 2016 yapımı bir filmden sonra 1977 yapımı bir filmi izlemek çekim teknikleri açısından garipsenecektir fakat hikayeye sadık kalarak izleyen birisi bunu görmezden gelebilir.

    edit2: bu şekilde izlemeniz kesinlikle şart demiyoruz, hikayeye göre izleme sırası genel kabul görmüş şekilde budur. çıktığı tarihe göre izlemek isteyen yıllara göre izleyebilir tercih konusudur.

    şöyle de bir gerçek var çoğu film planlandığı için değil insanlar tarafından belirli karakterler sevildiği, iyi sattığı için çekilmiştir zaman kaymalarının esas sebebi budur.

  • 1 dakikadan fazla konuşan herkese katılıyor. en sevdiği şey fikir onaylamak.

    - artık beşiktaş'ın bu takım olma sorununu aşması lazım şansal.

    - % 100.

    - sorun sadece guti değil.

    - kesin.

    - benzer sorunlar gassarayda da var.

    - sana % 1500 katılıyorum hocam.

    şansal abi, bari katılırken verdiğin oranlara dikkat et, gözünü seveyim. bir de sürekli "hanki" diyorsun abi "hangi" olacak o. bir de yaptığın her yorumdan sonra soru soracakken "bilmem katılır mısın" diye başlıyorsun, gerek yok. bir de markus'a çok takılıyorsun abi, adam alman adam sağı solu belli olmaz, her yorumuna, her soruna "ya natürlih" diye cevap vere vere dağ gibi adam eridi gitti.