hesabın var mı? giriş yap

  • allah görevde yer alan askerleri korurken, bireysel çıkarları ve beceriksiz politikaları yüzünden bu gereksiz savaşa bizi sokan tüm siyasilerin de başına gökten kurşunlar yağdırsın.

    amin.

  • pekin - cin halk cumhuriyeti

    kira 7500 rmb (1200 usd): 2+1 loft. sehir merkezine 20 km civarinda oldugu icin nispeten daha ucuz. merkeze yaklastikca benzer dairelerin fiyatlari da artmaya basliyor (ortalama 12-14k rmb/1800-2000 usd)

    isinma: kiraya dahil

    elektrik: kis aylarinda 250 rmb (40 usd), yazin klima sebebiyle 600-700 rmb (100 -110 usd)

    telefon: 400 rmb (60 usd)

    internet (1gbps/40mbps): 400 rmb (60 usd)

    ulasim: didi (uber benzeri bir servis), 20 km icin premium araclarda ortalama 70-80 rmb (10 -12 usd)

    yeme-ıcme: cin yemegi yiyemiyorsaniz, bati restoranlarinda ogun basina 130-150 rmb (20-25 usd). yerim derseniz 25-30 rmb (4-5 usd)

  • babamdir, dar gelirli babamin zenginligi ben ve ablamdi... onun yapamadiklarini biz yapabilelim diye hic harcamadan cok calisti babam... ben olmasaydim belki daha rahat ederdi ama simdiki kadar mutlu olamazdi...
    turkiyede enflasyonun neredeyse 3 haneli oldugu yillarda insaata gidip amelelik yapmisligi bile var aslan babamin... aldigi parada 4 kilo dometes parasiymis... yil 1990 felan...
    simdi yine o koca adam 1400tl emekli maasi ile bana paran var dimi oglum diye soruyor... zorla anneme verdigim paralarla yine bana birseyler aliyorlar...
    yani aile, sorumluluk, babalik duygularini sonuna kadar hisseden mangal yurekli babalardir..
    cocuklariniz degil bu memleket size cok seyler borcludu...

  • biz ayasofya'nın açılmasından değil, ekonomisi bitik olan ülkede gündemin sürekli başka şeylerle değiştirilmesinden rahatsızız. önce menderes'in idamını iptal ettiniz, o yemedi, şimdi ayasofya'yı açıyorsunuz. bu da yemeyecek. çünkü insanlar yiyemiyor artık. ceplerinde para kalmadı.

  • yaris kazanmasi icin mutlaka yaninda atak yapan, rekabet eden bir atin olmasi gerekirdi, hatta bu nedenle hep ekurili kosardi*. sih tahanin gectigi yarista da ekuriler birbirini gazlarken, sih taha* ters taraftan yaptigi atakla gelmistir. bunu goren yavuzhanin sahipleri sonraki yarislarda, at sagli sollu gazlansin, ters atak yemesin diye iki ekuri ile kosturmuslardi*.

  • "bazısı şunu der, bazısı bunu der oysa evrim ispat edilememiştir"
    çok bilgilendirici bir yazı,
    tanrıyı göster dersen " o görünmez ama her yerde" der ve sıyrılır, işte mevzu onun için bu kadar