hesabın var mı? giriş yap

  • usul esastan önce gelir.
    doğru bir şeyi yanlış şekilde söylemiş kişidir. yaptığı da net şekilde yanlıştır.

  • geçen hafta annem ziyarete geldi. polis akademisi filmlerini çok sever, bir de dublajlı sever çünkü polis akademisi filmlerinin dublajı çok iyidir. hatta bence de dublajı orijinalinden daha iyi olan filmlerden biridir. açayım izleyelim dedim çok sevindi.

    filmler arşivimde var ama dublaj yok, aha dedim bedava verilen turkcell tv bir işe yarayacak. sansür vardır ama sigara falan blurlamışlardır, neticede 40 yıl öncesinin komedi filmi.

    neyse izliyoruz, ikimizin de belki tüm seride en sevdiği sahne gelmek üzere olduğu için heyecanlıyız. mahoney, teğmen harris'in iki yalakasını mavi istiridye barına yolluyor. o meşhur müzik gelsin diye bekliyoruz. gelmiyor. mavi istiridye barı yok. içinde sadece dans olan koskoca bir sahne kesilmiş.

    kesilen sahne şu bilmeyenler için:

    https://www.youtube.com/watch?v=niumqldl_k0

    tatlar kaçtı tabii. kapattım turkcell tv'yi, arşivdekini taktım lordlar gibi sansürsüz izledik. başka neler kesilmiş bilmiyorum ama süresine baktığımda 12 dakikasının uçtuğunu gördüm 40 yıllık filmin.

    gerçekten buna para vermeyin.

  • marvel evreni'ndeki büyük uzaylı ırklarından bir tanesi. binlerce yıl önce skrull denen ırka mensup bireyler, kree ırkının yaşadığı gezegen olan hala'ya geldiler. tabi o zamanlar skrulllar pis savaşçı bir ırk değil, kendilerine ticaret yolları oluşturmaya çalışan, barış dolu bir ırktı. bunlar hala'ya gelince burada iki büyük ırk olduğunu gördüler, kree ve cotati. hangisine yardım edelim gelişsinler derken, bi' karar vardılar, iki ırktan çeşitli sayıda üye alıp, bunları ay'a getirdiler burada ellerine teknolojik donanım verip hadi bakalım beğeneceğimiz bi' şey yapın diyip gittiler. kree ırkı burada görkemli bir şehir yaptı, cotati ise güzel bi' bahçe yaptı. skrull'lar geri döndükten sonra yarışmayı cotati ırkının kazandığını söylediler, kree ırkı bunu çekemedi, skrull'lara ve cotati'lere saldırdı öldürdü, gemilerini alıp kendi gezegenlerine döndüler. burada geminin teknolojisini çözüp teknolojik atılımlar yaptılar, sömürgeci olup diğer gezegenlere yayıldılar. işte skrull'larla kree ırkının rekabeti buradan doğdu. birbirleriyle amansız bir savaşa girdiler. barışçıl skrull'lar bu yüzden savaşçı bir hale geldi.

    bu yüzyıllar süren savaş süresinde skrull'lar cosmic cube denen silahı geliştirdiler. kree ırkı da biz de bi' silah yapalım dedi, organik bi' süper bilgisayar olan supreme intelligence'ı yarattı. savaş sırasında dünyanın yakınlarına gelen kree ırkı buradaki insan türünün genetik potansiyelini farketti. (bkz: celestials)
    buradan insanları alıp üzerinde deneyler yaptılar, sonucunda inhumans denilen tür ortaya çıktı. kree ırkı dünyadan gitmeden, yer altına gömülü nöbetçi robotlar bıraktılar. çoooook uzun yıllar sonra, insanlık geliştikten falan sonra, bu robotlardan bi' tanesi fantastic four'la savaştı yenildi, robottan haber alan kree topluluğu hemen ronan the accuser adındaki cengaver savaşçıyı dünyaya yolladı. işte modern marvel karakterleriyle kree ırkının ilk karşılaşması bu şekilde oldu.

    sonraları kree-skrull war dünyaya da bulaştı. avengers falan çok uğraştı bu iki ırkla ama sonuçta savaş bitti.

    kree'ler mavi ve pembe tenli olmak üzere ikiye ayrılır, aynı insan gibi vücutları vardır. şu anda supreme intelligence tarafından yönetilmektedirler.

  • bir gün dursun temel’ e sorar;

    -“temel senin iki tane atın olsa birini bana verir misin?”
    -” veririm.”
    -” peki iki tane araban olsa birini bana verir misin?”
    -” veririm.”
    -” iki tane evin olsa birini bana verir misin?”
    -” veririm.”
    -” canımsın… peki iki tavuğun olsa birini bana verir misin?”
    -” vermem.”
    -” haydaaa..! neden?”

    -” çünkü iki tavuğum var…

  • başlık: beyler elim ayağım titriyor şuan inanamazsnız

    1.amını sikim ekmek almaya gittim bakkal amcaya. son 3 ekmek vardı aldım onları tam çıkacakken bizim mahhalleden bi kız girdi çok tatlı bi kız öğrenci ünide. o da ekmek var mı diye sordu. bakkal amca beni gösterdi son 3 taneyi aldı diye.

    kız bana baktı sonra ve "yaa rica etsem birini verseniz dedi bizim evde hiç kalmadı" dedi. anında koşarak uzaklaştım eve zor attım kendimi.

    ekmeği kaptıracaktım az kalsın lan elim ayağım titriyor piçler

  • turkiye'de kendilerinden ne once ne de sonra denenmemi$ bir $ov anlayi$i, bir taktik kurguyla program yapan ikili.. aslen cenk durmazel ve erdem uygan'dan murekkeptir.

    programlarinin ilerleyi$ plani plansizliktir ve pek hazirlik yapmadan geldikleri bellidir.. serbest du$u$, dogaclama, absurdizm konularinda ustad seviyesinde i$ yaparlar ve saglam bicimde soguk kanli adamlardir.

    ilk kez televizyon ekranlarina ciki$lari zannederim (hatta eminim) satel'de olmu$tur.. sali, per$embe ve cuma gunde iki$er saatten absurd mizansenler falan yaptilar ettiler. o siralar kent fm'de her gun 3 saat program yaptiklarini duydugumda deh$ete du$mu$tum..

    kaliteli bir hayal gucu, hizli bir hazircevaplilik formulleri olsa gerektir. bir keresinde canli yayina katilan sinirli bir izleyiciyle gecen;

    - bir saattir izliyorum sinirlerime hakim olamadim. bence programiniz cok bayagi, cok ucuz!
    - efendim biz programimizi herkes alabilsin diye ucuz yapiyoruz

    diyalogu olayi ortaya koymaktadir.

  • insanlık hali, olur ya, rte dışarda kalp krizi geçirir, yanında kendi doktoru da yoktur, izindedir falan.

    işte bu durumda yoldan geçmekte olan doktordur.

    şüphesiz ki, hastaya izinsiz müdahale etmeyip ölmesine seyirci kalacak, kanunlara uyacak, 2 milyon tl ceza riskine girmeyecek, hayırlara vesile olacak olan doktordur. zira izini de o an bilinci yerinde olmayan hasta kişiden alması gerekmektedir.

    not: müdahale edene suç duyurusunda bulunmak görevimizdir.