hesabın var mı? giriş yap

  • ahaha dediğim islamcı akpli açıklaması.

    evet adamlarda diktatör vardı, en sonunda öldürüp haftalarca direkte asılı beklettiler.

    bir de seçim falan demeyelim lütfen ki seçim kazanmayan diktatòr neredeyse yok,
    sen devletin tüm kurumlarını parti teskilatı gibi kullan,
    80 bin cami ve tüm diyanet kurumları direk senden gelen propaganda metinlerini okusun,
    polis-asker muhalif bastirmaktan başka bir işe yaramasın,
    devlet hazinesinden kendine ait 9378383 tane yayın kuruluşu oluştur ve 7/24 propagandanı yapsınlar,
    yargı muhalif parti başkanları dahil tüm fark yaratabilecek muhalifleri tutuklatsın,
    ilçe başkanların bile mahkeme sonuçlarına karar versin,
    üstüne ohal ilan et bu şartlar altında seçime gidilsin ve yetmesin milyonlarca mühürsüz oy sayılsın sonra kalk seçim kazandım de.

    daha tüm bunlara rağmen beğenilmeyen seçimlerin yenilenmesi, daha da olmazsa kayyum atanması gibi durumalar da var.

    bu seçim meselesine ancak cahillikten tarikat şeyhlerine kendini badeleten kitle inanır.

  • söz konusu insanlardan biri de benim fakat türkiye'de bu iş üzerine çalışanların neredeyse tamamı alman olduğundan üzülerek, kısmen başka bir iş yapmaya çalışırken, akademik hayata devam etmek için geceleri uyumayı unutuyorum. öğrenmek isteyenlere tavsiyem, hayalet olarak yaşamayı göze alıyorsanız 3000 yıllık metinleri okumak çok keyifli ve değerlidir.

  • siz çocuksunuz, siz bilmezsiniz, geçmişi biliyonuz mu... ulan hiç mi değişmez cümleleriniz be, hiç mi başka bir bok bilmezsiniz amk zombileri.

  • #46901145 numaralı yazıdakiler o denli yanlış ve araştırılmadan yazılmış ki aydınlatıcı bir şeyler karalamak şart oldu.

    birincisi; freddie mercury, dışarıdan queen'i domine eden adam olarak gözükse de aslında queen çok kollektif bir grup. herkesin eşit söz hakkı olduğu, beste fikrini getiren kişiye credit yazılmasına karşın o şarkıyı herkesin benimseyip üzerine bir şeyler koyduğu bir grup. brian ve roger, freddie mercury'yi çok yetenekli buldukları için smile grubunun niteliğindeki queen'e dahil etmişlerdir.
    ikincisi; freddie'nin hastalığından ötürü artık katkı sağlayamadığı son 3 queen albümündeki birçok hit parçayı (innuendo, the show must go on, too much love will kill you, headlong, i want it all, scandal, vs.) brian may yazmış, ama freddie'nin şarkılara katkı sağlayamadığı ortaya çıkmasın diye ilk kez queen albümlerinde kişiler yerine -words and music by queen- olarak yazılmıştır. o derece mütevazi bir kişiliktir.
    üçüncüsü; brian may, hiçbir zaman red special'ın üretimlerinden tatmin olmadı. birkaç kez piyasadan toplatılmasını bile istediğini biliyoruz.
    gelelim müzikal kısma. jimmy page, eric clapton gibi isimler gördüm. bu kişileri o kadar çok seviyoruz ki, brian may ile kıyaslamak her birine ayrı saygısızlık olur. brian may o denli çok yönlü bir müzisyen ve gitaristtir ki; bu durum çok nadir kişiye nasip olmuştur. birkaç örnek vermek gerekirse.

    12 telli akustik ile brian may'in en ünlü akustik performansı: love of my life
    naylon, ispanyol, vs: bir defa innuendo gibi bir parçayı ve bunun gitar solosunu yazmış bir kişiden bahsediyoruz. gerçi kayıtta tamamını kendisi çalmamıştır ama dünyada akıllarda en çok yer etmiş flamenko partisyonunun yazarıdır brian may. ayrıca who needs you parçası da ayrı bir güzel örnektir.
    ayrıca queen şarkılarının vazgeçilmezi ukuleleyi de çok iyi çalar brian. mesela good company.
    veya queen konserlerindeki efsane bring back that leroy brown performansı.
    veya love of my life şarkısında çaldığı arptan mı bahsetmeliyiz?
    ya da the prophet's song şarkısının başlarında çaldığı japon enstrümanı toy kotodan mı bahsetmeliyiz?
    ya da queen'in birçok parçasında brian may'in de piyano çaldığından mı bahsedelim?
    akıl dolu attığı birçok soloya ekstra trackler ekleyerek daha da derinleştirmesi veya delay'i dünyada en etkin kullanan ilk gitaristlerden olması da mı brian may'i enstrümanına yeteri kadar hakim kılmıyor?
    ayrıca red special halen dünyanın en değerli gitarlarından biri olarak sayılıyor. tipini sevmeyebilirsiniz veya sesini. ama halen tam anlamıyla taklit edilemeyecek kadar özel bir gitar. kıssadan hisse, queen'in herhangi bir üyesi hakkında "vasıfsız" damgası vurmadan önce hangi şarkılara ne katkıda bulunmuşlar bunu araştırmak lazım.

  • arif: galatasaray benfica'yı benfica'da yenemez miydi?
    ali ece: yenemezdi !
    arif: nasıl yenemezdi?
    ali ece: maç lizbon daydı !

  • yolu açık olamayacak ama belki de güzel olan bir insandır. yolunun açık olamayacak olma nedeni ilkokul bilgisi ve torna makinesiyle günümüz teknolojilerinde uçak motoru yapılmasının mümkün olmamasıdır. örneğin jet motorlarının soğutma sistemlerinde su veya yağ değil high tech alloys, teknik seramikler kullanılır. bu malzemeler tanzim çadırında satılmaz (bkz: tanzim çadırında ysz kalmaması sorunu). ayrıca uçak motorlarının şu anda yüksek teknoloji üzerine çalışan kurumlar tarafından üzerinde çalışılmakta olan sorunları vardır. uçak motoru teknolojileri hakkında binlerce akademik makale bulunabilir, bu ustanın o makaleleri anlayabilmesi gerekir. yüksek hızda pervane döndüren bir motor yapmış, buna lafım yok ama uçak motoru demek doğru değildir, bu ustayı uçak motoru yapmasına yürekten destek vermek safi salaklıktan ve bilgisizlikten kaynaklanır. ülkeye faydalı olacağına mühendisliği küçük düşürerek zararlı olur. pek çok man kafalıya "ya bu mühendisler napıyor sanki aq" dedirtebilir.
    edit: (bkz: #87375074)