hesabın var mı? giriş yap

  • samsung'un bu tarz paylaşımları beni hiç coşturmuyor. çünkü zamanında şarj aletlerini kutudan çıkaran apple'la dalga geçip bir sonraki jenerasyonda kendileri de aynı boku yemişti. bu şirketin telefon tarafından sorumlu sosyal medya yöneticisi, içeride olup bitenlerden bihaber bir mal bence.

    edit: samsung bey; apple, kulaklık girişini kaldırdığında da aynı şeyi yapmış.*

    bu arada, android kullanıyorum. fanboy damgası vuran olmadan belirteyim.

    edit 2: mesajla bilgilendirildiğim iki şeyi daha eklemeye geldim.

    hafıza kartı desteği ile arttırılabilir depolama alanı konusunda apple ile dalga geçip amiral gemisi telefonlarında hafıza kartı desteğini kaldırmışlar.

    apple'ın dizüstü bilgisayarlarında sadece type c girişi var diye dalga geçip aynı şekilde dizüstü piyasaya sürmüşler.

    edit 3: biraz daha gündemde kalırsa bunlar bana dava açar. yeni bir bilgi daha geldi.

    çıkarılabilir batarya konusunda da alay edip dahili bataryaya geçiş yapmışlar.

  • bunun yüzünden favorilenen entrylerime bakmaya korkuyorum. insanın sevinci te şurasına yabışıyor.
    tanım: bir çaylak.

  • italya'yi yenebilir miyiz? nasil?

    bir suredir tam takim bir italya ile karsilasmadik. italya'nin yari finale giden yolu da cok kolaydi, pek onlari zorlayabilecek bir rakiple karsilasmadilar.

    isler iyi gittiginde cok kendine guvenli oyun oynayan bir takim, ama bence isler iyi gitmediginde sahada biraz bolunmus ve iletisimi daha az gorunuyorlar. bu bize iyi servis turlarimizda seri bulma sansi verebilir. iyi servis attigimizda, egonu'nun karsisina blokta iyi ve konsantre yerlesebiliriz. hic hata yapmayan bir oyuncu degil egonu, ozellikle blok tehdidi artmaya basladiginda disari cok top vuruyor bazen, bunu kritik zamanlarda ust uste yaptigi maclar da cok oldu.

    antrapova buyuk bir tehdit mi?

    tabii artik antropova gibi bir alternatifleri var aslinda, muhtemelen egonu degil de antropova baslayacak ama ben antropova'nin bizim blok karsisinda varlik gosterme ihtimalini dusuk goruyorum, hem cok atletik olmamasi hem de boyundan oturu yuksek top gerekmesi sebebiyle, biraz daha yavaş hucum ediyor, bizim blogumuz onu etkisiz hale getirir. eger olmazsa da, onune plase atip defans yapmaya zorlarsak yerden kalkmasi ve hucuma gitmesi zaman alacak bir oyuncu, oyundan dusurebiliriz.

    smacorleri nasil?

    smacorler tarafinda sanirim sylla ve pietrini oynayacaktir, sylla tecrübeli bir oyuncu, ama duygusal bir oyuncu. macta momentum yakalandiginda performansini cok yukseltiyor, ama birkac hata yapinca da hatalarindan biraz etkileniyor. cok hata yapmadan servis atmamiz bu noktada da onemli. arka alanda eskiden de gennaro oynarken cok top cikabiliyordu ama bence artik defansta ayni direnci gosteremeyeceklerdir.

    kisacasi, italya servisleri bir one bir arkaya derinlik degistirerek atiyor, polonya maci gibi iyi servis karsilamamiz lazim. acikcasi ben eger serviste cok fazla hata yapmazsak polonya'dan daha kolay bir mac olacagini dusunuyorum.

    basarilar milli takim!

    finale giden yolu, olasi sirbistan macini podcastte anlattim, yeni bilgiler icin bu hesabi takibe alabilirsiniz!

    bonus:
    santarelli ne degistirdi?
    guidetti doneminde vargas olsa ayni basari gelir miydi?
    vnl'de gordugumuz cansu ozbay-elif sahin degisikligi/rotasyonu ne kadar dogru?
    gizem orge'nin gelisi nasil katki verdi? hepsi 5 dakikada burada ozetlendi:)

  • bununla dalga geçen ülkü ocağı kaçkınları hayatları boyunca bir kişinin karşısına tek başına çıkamamıştır.

  • olayın travmatik olduğu ortada ve kimse böyle bir olay yaşamak istemez. ancak haberden anladığımız kadarıyla doktor bebeğin ters geldiğini görüp erken doğumun risklerini hesaba katıp sezaryen ameliyat önermiş, aile kabul etmeyip normal doğum istemiş. normal doğum sırasında da bebek ölü doğduğu için gerekli manevralar yapılarak bebeğin kafası kesilip içeride bırakılmış ve sonra ameliyatla alınmış. çünkü bebeğin ölü olduğu anlaşıldığı anda öncelik tamamen annenin sağlığını korumaya yöneltilir.

    annenin o sırada bebeği çırpınıyor görmesi anlaşılabilir bir yanılgı olabilir. böyle riskler bütün doğumlarda malesef vardır ve bu durum otomatikman birilerini suçlu yapmaz.
    burada gördüğüm tek suçlu üç beş tık fazla almak için soruşturmalardan aklanmış olmalarına rağmen doktoru ve hastaneyi karalayan habercilerdir. öyle bir anlatmışlar ki okuyanlar lego parçası gibi kafanın löp diye yanlışlıkla kopuverdiğini düşünecek.

    bu gibi haberlerde "habercilerin" yapması gereken iki tarafı da dinleyip objektif bir şekilde bilgileri sunmaktır. etik olan yaklaşım budur.

  • duygulandıran olaydır.

    derler ki internetten her ders kaydığında bir yiğit repeat öğrencisi ölür
    sonra toprak olur
    ve bir çiçeğin köküne can verir
    ve bir arı o çiçekten besin alır
    işte o arı...
    o arıydı evet...
    eminim onun o arı olduğuna, o arı bugün dolmuşu dar etti bana
    çıkmadı gitti camdan dışarı
    vızladı durdu kafamda sabah sabah
    stres yaptırdı
    calculus'tan kaldığım an ki gibi aynı...

  • açılın o zaman bu konuda çok dertliyim.

    nedir abi bu yaz ürününü kışın yeme merakı. neden ben kışın biber dolması, kabak, patlıcan, taze fasülye falan yiyim ki; kışın da lahanayı ıspanağı, pırasayı yerim, mevsim dönünce yazın ne varsa onu yerim. olmaz mı öyle?

    ama olmuyoooor yok. ulan bizim dolabımız bomboş, derin dondurucumuz tıka basa dolu, sanki savaş çıkacakmış gibi ganimet saklıyor, taze fasulyeler, kızarmış patlıcanlar, domates püreleri, ya hu böğürtlenleri doldurmuş, vişneleri falan. bunları biz mevsiminde yemedik bu kadar çünkü annem onları hep dolaba atmaya alır, evde bir derin donduruculu dolabımız var bi de sadece derin dondurucu aldı kadın ya, mutfakta iki tane dolap var, akşama ne pişirdin desem, çok yorgundum kahvaltılık yiyin der kesin ama derin dondurucumuz full abi.

    bi de kadınlar arası derin dondurucu içi savaşları var, her muhabbette yakalıyorum sen ne attın ben ne attım, bak bamyayı şöyle yap da at çok güzel oluyor.

    istifçi pezemekler!

  • alkollü araç kullanamazsınız, araç kullanırken fazla hız yapamaz, telefona bakamaz yemek yiyemezsiniz. yasak bunlar, anladın mı yasak? yasak olmasının da bir sebebi var. adam gelmiş bir çok insanın başına gelebilir yazmış.

    kural tanımaz bir sığır değilsen bunlar başına gelmez, zorla mı alkol aldırıp direksiyon başına geçiriyorlar seni? alkollü araç kullanıp insanları öldürmek nasıl herkesin başına gelebilir lan? bu nasıl bir mantık?

    ayrıca sizler nasıl insanlarsınız ki bu tipi hala savunmaya çalışabiliyorsunuz? yok yazarın hayatı başka eserleri başkaymış, yok herkesin başına gelebilirmiş. alkollü araç kullandığı için insanları öldüren birisi ne kadar iğrenç ise bu durumu savunanlar da en az o kadar iğrenç.

    ek: şu ''hayatı başka eserleri başka'' kısmına biraz daha açıklık getirmek istiyorum çünkü hala bu düşünceyi savunmaya çalışanları görüyorum.

    sizin bu eserlerinden ayrı tutmaya çalıştığınız hayatını o eserlerden kazanıyor ya bu adam, nasıl ayıralım lan birbirinden? isterse dört duvar arasında olsun sen o eserlere pozitif destek verdikçe eser sahibi maddi kazanç elde edecek ve daha rahat bir hayatı olacak.

    hiç mi zorunuza gitmiyor bir katili finanse etmek? bu kadar aciz misiniz siz? bir kitaptan ya da diziden uzak kalamayacak kadar zavallı mısınız?