hesabın var mı? giriş yap

  • benim için tek şartı vardır:

    acelesi olmamak.

    hiçbir şart altında, hiçbir gün, hiçbir zaman acele etmek zorunda olmamaktır. (doğal afet vs gibi kaçış durumları hariç)

    acele kadar insanı fakir gösteren hiçbir şey yoktur.

  • bu ibneler f. gülen'i yalama olimpiyatları düzenlerken, çölaşan eski hürriyet gazetesi döneminde dahi "cemaat devlet içinde kadrolasiyor" diye kendini parcalıyordu..

    sizden ve maşalarınızdan bir gün hesap soracaklar, o günleri görmek dileğiyle.

  • tarafini gezi parkinda insanlarla beraber canla basla calisirken ortaya koymustu.

    kimsenin samimiyet onayina ihtiyaci yok.

  • gerçekten çok zalim olabilir.

    bir arkadaşın annesi, komşusunun gelini kanser olunca şöyle bir şey söylemişti:

    "yazık kadına, oğlunun evliliği bitti. o hasta kız artık ne eve ne çocuklara bakabilir, adama da yazık"

    böyle bir gaddarlık ve kadın düşmanlığı zor bulunur.

  • çok afedersiniz ama düzenli hayat dediğiniz nedir? saçma sapan kalıpların olduğu, oku, mezun ol, askere git, iş bul, ev al, araba al, evlen, 3 bebek doğur, çocukları yetiştir, emekli ol, eve git gel yemek ye sıç yat kalk eve git gel ye sıç yat öl. nedir acaba düzenli hayat? kimin ne istediği nasıl bir düzen aradığını kim nereden biliyor da yorum yapıyor.

  • ortaokul yillarinda babasinin kurdugu bir gazetede gorev alarak basin hayatina adim atmis olan cetin emec vuruldugu sirada hurriyet gazatesi genel yayin yonetmeniydi. yazdigi yazilar nedeniyle o donemin butun cesur gazetecileri gibi o da tehdit mesajlari aliyordu. suikaste kurban gittigi 7 mart 1990 tarihinden tam 90 gun once; aldigi tehdit mesajlari ile ilgili bir makale yazmis ve bu sekilde kendisini yildiramayacaklarini aciklamis, bu sekilde gercek bir gazeteci oldugunu ortaya koymustu. suikastin ertesi gununde atatürk havalimanı 'nın otoparkında terk edilmiş olarak bulunan bir otomobilin torpido gözünde hürriyet gazetesinin birinci sayfasındaki çetin emeç'in fotoğrafı kırmızı kalemle işaretlenmis olarak bulundu. bu olayin ardindan tam uc yil boyunca hic bir arastirma yapilmadi, yapildiysa da elle tutulur hicbir sey bulunamadi. çetin emeç'in olum emrini veren, iran yanlısı terör örgütü islami hareket'in türkiye askeri birim genel sorumlusu ve icra şurası üyesi 'deniz' kod adlı ekrem baytap, 16 ekim 1993'te istanbul'da yakalandı. ekrem baytap'ın olumune karar verdigi tek isim degildi tabi ki çetin emeç. turan dursun,uğur mumcu, bahriye üçok ve muammer aksoy da ayni kaderi paylasiyordu.

    suikastının planlayıcılarından, islami hareket örgütü üyesi abdullah bilen, merter'deki bir banka soygunu sirasinda polisle girdiği çatışmada öldü. 'nezih beyret' sahte kimlikli tetikçi ise kaçmayı başardı. tetikçilerinden irfan çağrıcıise 1996 yilinda bir banka şubesinden iran kaynaklı yüklü miktarda parayı çekerken yakalandı. bu ulkede yakalanan diger suclular gibi o da iki sene boyunca mahkemeye gitmedi ve dava uzadikca uzadi, yillarca tutuksuz yargilandi.
    ta ki 23 temmuz 2000e kadar... dgm'de çetin emeç suikastıyla ilgili yargılandığı davada , "anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak" suçundan idam cezasına çarptırıldı. aynı davada yargılanan dört sanık ise müebbet ağır hapise mahkum edildi. 17 sanığa da 3 yıl 9 ay ile 12 yıl 6 ay arasında ağır hapis cezaları veren mahkeme heyeti, 20 sanığın beraatini, yedi sanık hakkındaki dosyanın zaman aşımından düşmesini, bir sanığın da dosyasının ayrılmasına karar verdi. bu kisiler mahkemede cezaya carptirilmis olsa da orgut teror eylemlerine yillarca devam etti

    ve bugun... halkin gazetecisi olmak icin, sadece dogruyu yazmak icin, gorevini en iyi sekilde yapmak icin basin sehidi olan cetin emec'in olumunun uzerinden 15 yil gecmisken bu baslikta yazan alti (6) entry'den sadece iki (2) tanesi onun hakkinda birseyler anlatiyor birer satirla da olsa. ucuncu entryn ben olayim dedim usta. rahat uyu; izindeyiz.