hesabın var mı? giriş yap

  • böylesine yolculukta kılınan namazın adı 'şov namazı'dır. farz bile denilmez.
    çok istiyorsa, oturduğu yerden kılsın da, diğer yolcuların hakkına girmesin.

    edit: biz de biliyoruz lan farz olduğunu. tee bilmem nerden van'a giderken hem öğle hem akşam namazımı kılayım demek tamamen bencilliktir.
    3 dk molaymış pehh. mescite git-gel zaten 5-6 dk tutar. bir de üstüne en az 2 rekat namaz kılacaksın. minimum 12-13 dk falan.
    ee ben de budistim, kenarda 10 dk durdurup meditasyon yapacam. var mı iznin? eminim, kafir, zındık diye basbas bağırırsın.

  • diğer tüm pozisyonlarda olduğu gibi hakkında bilgi kirliliğinin fazla olduğu sürü hiyerarşisi pozisyonudur. sosyal hayattaki tüm bu erkek tiplerine bakacak olursak;

    alfa erkek lider konumundaki erkek. tüm kadınların ilgisini çeken, karizma sahibi, özgüveni ve zekası yüksek erkeklerdir. girdikleri ortamın ilgi odağı, güçlü erkeklerdir. bu ilgi nedeniyle kadınları hayatlarında merkezi konuma oturtmazlar. işlerini yaparken daima sahnede gibidirler.

    beta erkek alfanın yancısı değildir. sosyal ortamda lideri takip eden pozisyondadır ancak tam anlamıyla ezik ve yancı olarak nitelendirmek doğru olmaz. çünkü liderin gücünden nemalanmaz. kadınlara çok değer veren, kraliçe gibi davranan erkektir. çok güçlü ve yüksek çekim sahibi değillerdir ancak özel ilgi alanları ve yetenekleri vardır. zekidirler. kişisel gelişimlerine önem verirler. risk almaya eğilimli değillerdir. sadıktırlar. kendilerini mükemmel erkek haline getirmeye çabalarlar. kadınlar için başlangıçta alfalar kadar etkileyici değillerdir.

    omega erkek kaynaklarda alfanın ikizi olarak geçer. çünkü lider özellikleri, karizması ve çekiciliği olmasının yanında liderlik etmeyi tercih etmez. özgüvenleri yüksektir. kendi işlerini kendileri yaparlar. yalnız kurt demek yeterince açıklayıcı olmaz. liderlik etmediği farklı sosyal gruplarda aynı anda bulunabilirler. yakın arkadaşlıklar, derin dostluklar kurarlar. alfanın sahnede olma hali ve egosu yoktur. farka bakacak olursak; alfa her zaman ilginin onda olduğuna, hayranlık uyandırdığına emin olmak isterken omega buna değer vermez. ancak bunlara sahiptir.

    delta erkek beta erkeğe yanlış bir şekilde yüklenen tiptir. alfa ve omegalara yancılık ederler. onların dostluğunu elde etmeye çalışırlar. fiziksel ve mental açıdan zayıftırlar. kişisel gelişimlerine değil güçlü bir erkeğin yanında olup onun gücünden nemalanmaya odaklıdırlar. yalancı, hilekar, dedikoducu olup kadınların ilgisini çekmek için saldırganlık gösterme eğilimindedirler.

    sigma erkek manipülatif erkeklerdir. alfa ve omegalar gibi çalım satan bir duruşları yoktur ancak zekalarıyla ilgi çekerler. insanı hem ürpertip hem saygısını uyandırırlar. ikna ve manipülasyon yetenekleri sayesinde sosyal ortamlarda alfa ve omegalardan daha bile güçlü konumda olabilirler. ne lider ne de takipçidirler. alfaların liderliklerini tehdit etmedikleri aynı zamanda da güçlü oldukları için alfaların doğal olarak en yakın arkadaşlarıdır. oyunun dışında görünmelerine rağmen hiyerarşinin üstündedirler.

    gamma erkek dışarıdakiler diyebileceğimiz gruptur. lider ya da takipçi değildirler. kendi hallerindedirler. adeta görünmezdirler. kendilerini geliştirmeye ve yaptıkları şey ne ise onu yapmaya odaklıdırlar. nerd olarak nitelendirilebilirler. yeterlik ve yetenekler bakımından çoğunlukla ortalama düzeydelerdir.

    toparlayacak olursak; alfa; şirketin yakışıklı, zeki, karizmatik, zengin patronudur. takım elbiselidir. kadınlar peşinde koşar ama o buna önem vermez. günübirlik ilişkiler yaşar. kendi gibi alfa özelliklerde bir kadın karşısına çıkmadığı sürece kadınlara değer vermeyecektir. beta; şirkette çalışan çalışkan, yetenekli orta düzey yöneticidir. kültürlü ve entelektüeldir. kadınlara saygı duyar. hayatının kadınını arar. görüştüğü kadına romantik jestler yapar. omega; şirketle freelance projeler yapan kendi çalışma düzenini kendi belirleyen, zeki, yetenekli, yakışıklı meslek uzmanıdır. alternatif giyimlidir. kadınların ilgisini çeker ama bir sürü kadının ortasında değildir. daha seçicidir. delta; patronun yalakası, kendi işini başkalarına yıkmaya çalışan şirket çalışanıdır. kadınlarla çok iyi bir iletişimi yoktur. kadınlarla iyi iletişimi olan erkeklere ve kadınlara saldırganca davranma eğilimi vardır. erkek ortamlarında kadınlara yönelik nefret söyleminde bulunur. red pillcidir. alfa gibi görünmeye çalışır ama hıyar gibi görünüp kendini rezil eder. sigma, patronla iş dışında da arkadaşlığı olan, müşterilerle ve çözüm ortaklarıyla doğrudan temas kuran, iş bitirici, cool yöneticidir. insanlar kendisinden "şeytan tüyü var onda" diye bahseder. kadınların ilgi odağı olmasa da istediği kadının ilgisini cool ve gizemli tavrıyla çeker. gamma, ıt'de çalışan bilgisayar kurdudur. bu konuda yeteneklidir. ama sosyal açıdan çok dışa dönük değildir. cuma iş çıkışı tüm şirket bira içmeye gittiğinde ayıp olmasın diye yarım saat takılıp evde arkadaşıyla playstation oynar.

  • az önce böyle bir şey gördüm. vatansever chp seçmeni önünde televizyonda vs. vs.

    kılıçdaroğlu yetkli bir makamda değil. göçmen ve sığınmacı politikasından memnun değilsen hükümetten birilerini çağırırsın. erdoğan daha dün dedi, biz ensar terbiyesiyle büyüdük, sığınmacıları göndermeyeceğiz diye.

    sonuç olarak komik, anlamsız bir çağrıdır. kılıçdaroğlu'nun alakadar olacağını sanmam.

    ekleme: ümit özdağ'ın çağrısı

    kılıçdaroğlu'nun cevabı

  • şu fotoğrafta da fantastik duran akp'li bakanın garip açıklamasıdır.

    tamam anladık, tanrınız o adam olmuş da, her söze başlayınca onun adıyla başlamanız da suyunu çıkarıyor artık.

    +sayın nebati, bugünkü sporunuz nasıldı?
    -öncelikle liderimiz, önderimiz, biricik varlık nedenimiz olan sayın cumhurbaşkanımızın destekleriyle sporumuzu yaptık. onun talimatları doğrultusunda kültür fizik hareketleri yaparak, yine onun gözlemleri, bakın altını çiziyorum: sayın cumhurbaşkanımızın bizzat kendi gözleriyle bizi izlemesi yoluyla sporumuzu çok şükür tamamladık. bu konuda sayın cumhurbaşkanımıza liderliği için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. o yarattı bizi.

  • ekşi yazarlarının yazdıklarından para kazanıyorsa ve ekşi hukuk gönüllülük esasına göre değil "***profesyonel***" işliyorsa buradaki mesajlara eşşşek gibi cevap vermek ya da praetorlara yönlendirmek zorundadır. parasıyla değil mi? skype-turkcell-facebook, benim herhangi bi sorunum için iletişim araçlarından yardım/destek talebi ettiğimizde ilgileniyor, aynı konumda olan ekşi sözlük sorumluları neden yapmıyor? yok efendim mesajı görmemişmiş. vallahi bunu webrazzi summitlerinde söylemeyin, dalga geçerler. böyle girişimcilik mi olur?!

  • yeni şafak'ın "ortaylı'nın tarihe ve millete bakışı ortaya çıktı. ilber ortaylı millete hakaret etti" şeklinde ortaylı'yı karalamaya çalışırken tarihçinin ters köşe yapması durumu. atatürk'ün zehirlenmesi hakkında yayınladıkları röportaj şayet şizofrenik bir beynin hayal ürünü değilse-ki yeni şafak'tan bahsediyoruz- ortaylı herkesin ağzına sıçarak gerekli cevabı vermiş.

    favori bölümüm:

    --- spoiler ---

    "bunların hepsi mahalle dedikodusu. her şeye bulaşmayın. bunu gazeteler çok yapıyor. kendine göre yeni türkiye kuruyorlar. bok kurarsınız. güldürmesinler adamı. yeni türkiye böyle geri zekalılar olmadan kurulabilir ancak. nereye baksan cahil. bir tane herif var. ( engin ardınç) eski solcu, alkolik, geri zekalı… o da konuşuyor. git başka tarih kitabı oku hayvan. baban seni fransız okuluna yollamış. lisan biliyorum diyorsun git başka dilde oku. herif okul kitabıyla tarih yazıyor geri zekalı."

    --- spoiler ---

    röportajın tamamının yer aldığı sıçmığın linki bu ama tık kazandırmamak için şöyle alalım: http://i.imgur.com/zaxvhww.png

    --------------------------------------------------------

    yanlışlıkla verdikleri bu başarılı gazetecilik örneği için yeni şafak'a teşekkür ediyoruz.

  • tcg anadolu uçak gemisi midir?
    hayır değildir. tcg anadolu, prototipi ispanyol juan carlos sınıfı savaş gemisi olan, dikey kalkış ve iniş yapabilen uçakların konuşlanabileceği çok maksatlı amfibi hücum gemisidir.

    uçak gemisi değilse f-35'leri nasıl taşıyor
    uçak taşıyabilen, uçakların iniş kalkış yapabildiği her gemi uçak gemisi değildir. uçak gemisi (aircraft carrier) olarak adlandırılan gemiler 30-100 arası uçak ve helikopter taşıyan ileri hava üsleridir. tcg anadolu ise 8-10 uçak taşıma kapasitesine sahip ve sadece uçak ve helikopter değil, araç ve gereçleri ile birlikte amfibi birlikleri de taşıyabiliyor. işte bu nedenle "çok maksatlı" diyoruz kendisine.

    ama 8-10 uçak taşıyan uçak gemileri de var
    evet bu tip "hafif" uçak gemileri de var ama az önce açıkladığım gibi sadece hava maksatlı görevler için kullanılıyor. yani tcg anadolu aslında bu tip uçak gemilerinden daha üstün konumda.

    peki neden büyük uçak gemisi yapmadık?
    birincisi, abd, rusya, fransa gibi ülkelerin sahip olduğu uçak gemilerinin inşa, bakım ve işletme maliyetleri çok yüksek. ikincisi, bizim deniz hak ve menfaatlerimiz onlarınkinden çok farklı. örnek verecek olursak, abd veya rusya okyanus ötesindeki suriye'ye hava operasyonu yapmak için 100 uçak taşıyan uçak gemilerini gönderebiliyor. yani hemen hemen bizim sipariş ettiğimiz f-35 sayısı kadar. ayrıca bir uçak gemisinin göreve yalnız başına gitmez, yanında onu koruyan savaş gemileri ve denizaltılardan oluşan konvoy olması gerekir. peki ülke olarak bu kadar uçak ve donanmayı ana karadan uzak tutmayı zorunlu kılan bir dış politikamız var mı? yok? tam tersine bölgesel anlamda güçlü olmak zorundayız. "çok maksatlı amfibi hücum gemisi" de tam bu ihtiyacı karşılıyor işte.
    ha bir mucize olur da okyanus ötesinde harekat yapabilecek bir güç haline gelirsek, bütçemiz de karşılarsa, işte o zaman büyük uçak gemisi sahibi olabiliriz.