hesabın var mı? giriş yap

  • 1. simon sinek: how great leaders inspire action (mükemmel liderler harekete nasıl ilham verirler?)
    simon sinek'in altın çember ve sorusu "niçin" ile başlayan basit fakat güçlü bir ilham verici liderlik modeli var. onun verdiği örnekler 'apple', 'martin luther king', ve wright kardeşleri kapsamakta — ve karşıt olarak da zor günler geçiriyor gibi gözüken tivo. (yakın geçmişte kazandığı mahkeme ile borsa değerlerini üçe katladı.)
    [www.ted.com/talks/simon_sinek_how_great_leaders_inspire_action?language=tr türkçe altyazılı linki]

    2. amy cuddy: your body language shapes who you are (vücut dilin senin kim olduğunu belirler)
    vücut dili başkalarının bizi nasıl gördüğünü etkilemekte, fakat kendimizi nasıl gördüğümüzü de değiştirebilir. sosyal psikolog amy cuddy, "güç duruşu"nun— insanın kendinden emin olmadığı durumlarda bile kendinden emin şekilde duruş sağlamasının—, o kişinin beynindeki testesteron ve kortizol düzeylerini etkileyebileceğini ve belki de o kişinin başarı şansını etkileyebileceğini gösteriyor.
    türkçe altyazılı linki

    3. shawn achor: the happy secret to better work (daha iyi çalışmanın mutlu sırrı)
    mutlu olmak için çalışmamız gerektiğine inanırız, peki bunun tersi mümkün mü? tedxbloomington'da yapılan bu sürükleyici ve eğlenceli konuşmada psikolog shawn achor mutluluğun üretkenliği arttırdığını ileri sürüyor.
    türkçe altyazılı linki

  • elden 13 milyon 900 bin dolar verip, faizsiz şekilde verdiği kadar kazanmaya çalışan cahil bir insanın dolandırıldığı olaydır.

    her ay az az verip, bunları iyice zeki olduklarına inandırmış ablam. tabii bunlar zeki değil, sadece kendilerini kurnaz sanan doyumsuz tipler.

    neyse bu tarz anadolu köylüsü zihniyetine de üzülmeyelim.

  • 47 yaşındayım, emekliyim, kadınım; baharda ehliyet aldım, 2 ay önce de araba. araba kullanırken camları açıyorum, full bass vererek son ses müzik dinliyorum, ciğerlerim titriyor.
    bahçeşehir/gölet - akbatı arasında zangır zangır gidip gelen maganda benim. ayılığın bağrından kopup geldim ve bundan zevk alıyorum.
    çelik jant da taktırmayı düşünüyorum.

  • sabah çay servisinde çay yerine kahve istemek için çay ocağı aranır ama telefon açılmaz. bir kaç dakika sonra serviste çay yerine kahve gelir. "telefona yetişemedim, sen az çaldırıyorsun, aradığında da kahve istiyorsun, kesin sensindir diye kahve getirdim" der emekçi ablam.

    ben mi çok basit yaşıyorum o mu çok zeki bilemedim.

  • herşeye olduğu gibi kendisine de alışılabilinen rahatsızlık. başladıktan birkaç ay sonra normal şekilde uyuyup uyanmaya, gününüzü geçirmeye başlayabilirsiniz. alışana kadar hayatı zehir eder orası ayrı. altı yıl oldu. bu başlığı gördüğümde olduğu gibi dikkatimi çektiği zamanlar haricinde duymuyorum. tek yan etkisi; fıstıkçı şahap sesleri, çınlama ile aynı frekansta olduğu zaman karşımdaki kişiye söylediğini tekrar ettirmem gerekebiliyor.

  • toplumsal dinamiklere ters, gereksiz, faydasızdir. ve de ekonomik olarak orta ve orta-dusuk kesimin güzel hizmet alabildiği bir sistemin darbe almasi demektir.

    erdoğan ilk başkan seçildiğinde tesislerden alkolü kaldırarak ve fiyatları ucuzlatarak geniş halk kesimlerinin faydalanabilecegi hale getirmişti. akp yozlaşmış olabilir ama refah belediyeciliği modelinin başarısı inkar edilemez. o hizmet anlayışı akp'yi iktidara getiren en önemli faktörlerden birisi.

    seçimleri ne istanbul'da ne de ankara'da chp kazanmadı, akp kaybetti. yapılması gereken yozlaşmış olan bu kurumları yolsuzluktan, belli bir grubun otlagi olmaktan kurtarmak ve sorumlularının ceza almasını sağlamaktır. ayrıca sosyal belediyecilik anlayışı ile insanlarin memnuniyeti sağlanmalı. aksi takdirde akp çok daha güçlü bir biçimde geri dönecektir.

  • hayırdır sevr antlaşması falan mı imzaladik tüm ülke eve kapandik yabancilari izliyoruz? ağızda maske ile onları eğlendirmek için şaklabanlıklar yapıyoruz? bu virüs sadece türkler için mi var? yabancılardan bulaşmıyor mu? orada 3 kuruş için turist eğlendiren insanların evi ve ailesi yok mu?

    bu ne rezillik yahu? koskoca ülke 3 5 euro için kölelik yapıyor. bu ne rezillik?

    https://twitter.com/…tatus/1388907813020348416?s=19