hesabın var mı? giriş yap

  • türkiye gibi iş gücünün ucuz olduğu ülkelerde yapay zeka kimsenin mesleğini çalamaz, merak etmeyin siz böyle neredeyse bedavaya çalıştırılmaya devam ettiğiniz sürece hiç bir işveren sizin yerinize pahalı bir makineyi düşünmeyecektir. hadi yine iyisiniz!

  • ya aklımı kaciracağım, bunlar bir orusbu çocukluğu yapıyor ama idrak edemiyorum.

    üç ay önce bir saat aldım. kordonu plastik ve kullanışsız. saati öylece attım çekmeceye, bir yandan da aklımda "kordonu mu değiştirsem acaba" fikri dolanıyor. kimseye demedim, internete de yazmadım.

    bir haftadır önüme kordon reklamı çıkıyor. namussuz evladıyım bir şeyler çeviriyor bunlar.

    ek: @helal kesim domuz nickli yazardan çok mantıklı bir cevap geldi. eğer zihin okuma yoksa doğru cevap budur:

    muhtemelen aldığınız saatin marka modelini biliyor. daha önce o saati alanların bir süre sonra kordon arayışına girdiğini de biliyor ve buna istinaden istatistiksel bir sonuç olarak isabetli bir tahminle size o reklamları çıkarıyor. buna büyük veri ve onun kullanımı denir basit tabirle.

  • yazılanlara bakılırsa, 'all day' olan adını 'all night' olarak değiştirmesi gereken ürün.

  • eğer bir plazaya değil de müstakil bir yapıda görüşmeye gidiyorsanız klimaların markasına bakın, çalışanların olduğu bölümde daikin, mitsubishi electric gibi fiyatı yüksek markalar varsa korkmayın,ama airfel rubenis falan gibi bir marka görürseniz görüşmeyin bile.
    alacağı cihazın en ucuzunu alan patrondan çalışana hayır gelmez defalarca test ettim tecrübeyle sabittir.
    3 yıl sonra gelen edit : tespitimi yine denedim yine işe yaradı.

  • iki yatay iki dikey alandan oluşan 4 alanlık bir matrikstir. daha yüksek performanslı bir takım kurmak için kişinin kendini daha iyi tanıması ve open areasını genişletmesi gerekliliği vurgulanır.

    alanlar sırası ile:

    open area
    bu alan kişinin kendi bildiği ve diğer insanların kişi hakkında bildiği karakteriksel özellikleri içerir.

    blind area
    kişinin kendisinde bilmediği buna karşın diğer insanlar tarafından bilinen özellikleri içerir.

    hidden area
    kişinin kendinde bildiği ancak bunu diğer insanlarla paylaşmadığı özellikleridir.

    unknown area
    kişinin ve diğer insanların bilmediği kişinin özelliklerini içerir.

    yeni işe başlamış bir kişinin normal koşullarda open areası dar olmaktadır. ancak zamanla insanlarla kurulan iletişimin artması ile insanlar tarafından daha fazla bilinir hale gelmesi ve dolayısı ile open areası genişlemektedir. bu kişiyi daha iyi bir takım üyesi yapmaktadır. yaklaşımda vurgulanan kişinin open arasını genişletmek için hidden arasında sakladığı şeyleri daha fazla paylaşımda bulunması kendini zorlamasıdır, blind areasında olan göremediği özellikleri diğer insanlardan feedback alarak farkındalık kazanması istenir. ayrıca unknown area için danışmanlık, tecrübeli insanlarla konuşmak ve feedback alarak bu alanlar daraltılabilmektedir.

    insan yönetimi yapabilmek için insanların öncelikle kendilerini çok iyi tanımaları gereklidir. bu yaklaşım kişinin kendisini tanımasını ve aynı zamanda yönetici pozisyonunda çalışanların daha fazla geribildirimde bulunması gerektiğini vurgulamaktadır.

  • nehir'in annesi beşiktaşlıdır ve kızıyla tezahürat yapmaktadır.

    anne: siyah!
    nehir: beyaz!
    anne: siyah!
    nehir: beyaz!
    anne: en büyük!
    nehir: beşiktaş!
    anne: hadi bir daha. siyah!
    nehir: ya ben pembe demek istiyorum artık!