hesabın var mı? giriş yap

  • tarsus'ta ikamet eden bir yazarın olay yerine gidip bilgi alması, olmadı gizli gizli içeri girmesi, vurulursa da hayatının son saniyelerinde telefondan entry girerek bizi bilgilendirmesi gerekiyor.

    bu gerçekleşirse kendisi ayrıca ilk ekşi sözlük şehidi olarak anılacaktır. birkaç yüzyıl sonra ekşi dininde aziz olarak bile kabul edilebilir. önemli bir mertebe. hatırlatmak isterim.

  • kullanılan 80x120 euro palet 20 tl civarında, tekerlek takılmış, tahta araları sıklaştırılarak ve altı doldurularak modifiye edilmiş. zımpara ve cila da cabası. maliyeti 40-50 tl olmuştur. işçilik, lojistik, depolama hariç.

    10 lira maliyetli tişörtü 100 tl'ye satanlara göre bence fiyatı uygun. tarz duruyor.
    almam ama alana da avanak demem.

  • bayağı bayağı iyi bir bölümle devam eden dizi.

    --- spoiler s06e13 ---

    sanırım "the candidate"in kim olduğu konusunda kimsenin kafasında bir soru işareti kalmamıştır bu bölüm itibariyle. tabi yine de lost'un ters köşe yapma potansiyelini de akılda bulundurup çok emin olmamakta fayda var.

    yalnız eminim, sun ve jin'in kavuşma sahnesinde herkesin yüreği ağzına gelmiştir. birbirlerine sarılmak için manyetik zımbırtıların arasından geçerlerken, "cozzztttt" efekti eşliğinde kızaracaklarını düşünmeyen var mı aranızda?

    --- spoiler s06e13 ---

  • 1000 tl maaş almasına rağmen lacoste'den giyinen erkeğe göre biraz daha vizyonlu bence. vizyon önemli bir şey. keşke herkes vizyonlu olsa.

  • bunun bir de evde yapılan versiyonu var. ben yaptım oldu en azından. içine tereyağı ve krema giren her şeyin lezzetli olması sonucu zaten baya yenilebilir bir şey çıkıyor ortaya.

    ben şu tarifi kullandım. püf noktalarını iletiyorum,

    - köriyi abartmayın
    - soğan ve sarımsağı olabildiğince kavurun.
    - hardal mümkünse dijon ya da spicy diye geçen hardallardan olsun. (ballı hardal, tatlı hardal olmasın.)
    - o krema 75 gr olabilir.
    - ben kekiği eti marinede kullandım, sosa koymadım (az zeytinyağı, kekik, deniz tuzu)

    - 100 gr. tereyağı
    - 1 adet doğranmış soğan
    - 4 diş sarımsak
    - 50 ml krema
    - 1 çorba kaşığı hardal
    - 1/2çorba kaşığı ketçap
    - 1çay kaşığı kekik
    - 1 çay kaşığı köri
    - 1 çay kaşığı karabiber
    - tuz

    tereyağı eritilir, soğan sarımsak kavrulur. hardal ketçap köri eklenir. hardal burada topaklanıyor bolca karıştıra karıştıra kavurun. karabiber tuz da burada devreye girsin. sonra krema eklenir ve kaynatılır, krema kesilmesin diye bolca karıştırılır. mutlaka ve mutlaka sos sıcak sıcak etin üzerine konmalı ve öylece tüketilmelidir.

    çok zahmetsiz bir şey. önerilir.

    tabiki kalorisi 10bin5yüz falan.

  • e hadi ver ışte bunlara 300-600-1000 tl versen ne yazar. yazık çocuğun haline bak. yavrum kış günü o posetler ne kadar soğuk tutar. mikroplari söylemiyorum bile. o çocuğun suçu ne . anne baba bilinclenmedikten sonra. eğitim sisteminin anına koyacaginiza, birbirinizle sidik yaristiracaginiza şu durumların köküne çözüm bulun. oy için milletin anasını dudukluyorsunuz.