hesabın var mı? giriş yap

  • türkiye'de bu vergilendirme sistemini kim belirliyorsa gerçekten çok zeki ve büyük adam. akla hayala gelmeyecek yerlerden yeni vergiler yaratıyorlar. helal olsun diyorum.

    mesela geçen ay kira vergi beyannamesi doldurdum. neyse yazdık oraya gelirler-giderler, kredi ödemeleri falan filan. en sonunda devletimiz hesabını kitabını yaptı ve bana evet bu yıl vergi ödemene gerek yok, çünkü giderin gelirinden daha fazla dedi. buraya kadar her şey normal. ama tabi ki olay burada bitmedi. en son ekranda ne göreyim olmayan verginin, damga vergisi olarak 89 lira ödemem gerekiyormuş. eee damga vergilik ne işlem yaptım ben, beyannameyi elektronik olarak doldurdum, devlet dairelerini meşgul de etmedim ki. verginin vergisini gördükte, olmayan verginin vergisi ne ayak??

  • eminim iktidar odaklarının hoşuna gidiyordur bu. bir ülkede muhalifin entellektüel derinliği, ülkeyle beraber dünyada da yankı uyandırır. hatırlayın, nazım hapise atıldığında nerudaların picassoların ayağa kalkışını. sabahattin alileri düşünün. cemal süreyaları düşünün. dünyaya bakın. brechtleri düşünün, victor jara'yı düşünün. allen ginsberg'leri, john lennonları düşünün.

    bilerek uç örnekler verdim. mazur görün. ama şimdi de atilla taş'ı düşünün. bir iktidar daha güzel muhalefet isteyebilir mi kendine? bunun bi tık üstü de yılmaz özdil zaten. siz düşünün gerisini.

  • mağdurmuş, dolandırılmış, akp'yi senelerdir destekleyen kendisi bile bu haksızlıklara uğruyorsa artık oy vermeyecekmiş.

    bakın ahlakı görün. güce tapmak, rant peşinde koşmak tam olarak bu.

    sadece oy attığı için bile ayrıcalık bekliyor. akp'ye oy atmayan onca insan adaletsizliklere maruz kalabilir bu kafaya göre sakıncası yok.

  • başlık: otobüsle memlekete gidiyorum.

    entry: otobüste wi-fi yokmuş ben de telefonu modem olarak açtım adına arabanın plakasını yazdım. millet sürekli muavine wi-fi şifresini soruyor adam delirecek az kaldı aq.

  • 98 hande ataizinin prime oldugu donemdi. o tarihteki 1 yasinda temiz lada samara 3 milyardi. 40 milyar 13 lada samara yapar. bugunun eski model polosuna uyarlarsam 400 binden, 5.1 milyon gibi bir para yapar. o donemlerde hande ataizi gibi cesur oyuncu da fazla yoktu. varsa da dinazordu. mum kokulu kadinlarin piyasadaki ruzgari hala suruyordu ve ruhsar dizisi yeni baslamisti. hande ataizi bir cok reklama da cikardi.

    gunumuzde bir artist ile karsilastirmak yanlis olur cunku bugun piyasa da cok fazla oyuncu manken var. sistem daha fazla urettigi icin 2 3 cok degerli kisi aradan siyrilmamis oluyor. belki belki muhtesem yuzyil donemi uzerli seviyesinden 1 2 gomlek ustun haldeydi veya aski memnu donemi beren saat seviyesinden 2 3 gomlek ustun haldeydi.

    yani buyuk ihtimalle o donem en cok kazanan turk televizyon kisiligi idi. uc bir ornek yani 1998 hande ataizinin kazandigi para. neyle kiyaslarsaniz kiyaslayin gozunuze fazla gorunebilir.

  • erojen bölgeye doğru yapılan cüccük hareketine tepki veren robotlar yapıp yapmadığını merak ettiğim firma.

    atlas'ın son hali hayranlık uyandırıcı. iki üç yıl kadar önce yayınlanan ilk videosunu hatırlarsanız*; ayakta durmakta bile güçlük çekiyor, iplerle kablolarla destek alarak dengede kalıyordu. kısa sürede ters takla atabilir hale geldi.

    boston dynamics, alanında tartışmasız dünyanın en çok dikkat çeken firması. planladıkları işleri hayata geçirmekte önlerindeki tek engel para. bu sorunu da bir şekilde çözmeyi başarıyorlar. önce darpa'dan destek alarak bigdog'u ürettiler ve zamanla robotları çeşitlendirerek daha işlevsel hale getirdiler. sonra google'ın desteğini aldılar ve yollarına devam ettiler. şimdi de japon softbank group'tan maddi destek alıyorlar. bu firmayı destekleyen her finansör bir süre sonra desteğini çekiyor ama boston dynamics öyle veya böyle, projelerini geliştirmeye devam ediyor. merak edilen ise şu: seri üretime geçtiklerinde kimin kontrolünde olacaklar? işte o zaman bu robotların başımıza ne gibi işler açabileceğini göreceğiz.

    teknolojik gelişimlerini hayranlıkla takip etsek de, çoğumuz bu robotlardan inceden tırsmıyor değiliz. mühendislerin ve bilim insanlarının kontrolünde oldukları sürece sorun yok; yine eğlenceli videolarını izlemeye davam ederiz. ilerleyen zamanlarda çok işe yaradıklarını da görebiliriz. en büyük endişemiz bazı alanlarda insanları işsiz bırakma ihtimali olur. ama bu yeteneklere sahip robotlar ileride saldırı amaçlı kullanmak isteyecek bir manyağın kontrolünde olursa ve hatta gelişmiş bir yapay zeka ile birleşirse işte o zaman dünyanın en çok tercih edilen şarabının hangisi olacağını hepimiz biliyoruz.

    (bkz: yarra yering)

  • artık 14 ve 12 yaşına gelmeye yaklaşmış ergenler olan ege ve ilay hakkında anlatacak pek bir şey bulamıyorum. yani herkes kendi odasında takılıyor, ben de ikinci ergenliğimi yaşıyor gibiyim. evde kimse tv izlemediği için ortak alanları pek kullanmıyoruz. sonra ben çok çalışıyorum, ben işteyken babaannelerine gidip yemek yiyorlar. şükür uzun zamandır bozmadığımız bir pazar takılmacası var... onda da ya pizza yiyoruz, ya kova tavuk ya da burger king falan sipariş ediyoruz. işte o pazar geleneğinde bitmeyen bir geyik dönüyor. bebekliklerinden beri anadan çok oyun ablası gibi bir ilişkimiz olduğu için duyacaklarınızı yadırgamayınız, farklı hayatlar ve değer yargıları var bu dünyada...

    romica: eee, dökülün bakalım, haftanın dedikodusu?
    ege: ne olsun işte, babamla adaya falan gittik, fotoğraf makinasında sevgilisinin fotoğraflarını gördüm.
    ilay: özel hayat?!
    romica: (içinden: özel değil bu, genel bu genel) nasıl fotoğraflar?
    ege: anne ya nasıl fotoğraflar olacak, kıvırcık saçlı bir kadının fotoğrafları işte...
    romica: heee, ok
    ege: eee sende var mı haberler?
    romica: ne gibi haberler?
    ege: açılım maçılım?
    romica: ne tür bir açılım?
    ege: manita durumları?
    romica: yok... şimdilik
    ilay: aman iyi olmasın
    romica: neden yavrucuğum? turşumu mu kurmaya karar verdiniz?
    ilay: yani şimdi ne gerek var, değil mi?
    romica: niye len? ben insan değil miyim? sevmeye sevilmeye ihtiyacım yok mu benim?
    ilay: ay biz varız, bizi sev, biz de seni severiz olur biter işte temiz temiz!
    romica: tamam, hay hay! ömrünüzün sonuna kadar benimle yaşarsınız, yanınıza yaklaşanı vururum iki kaşının ortasından.
    ege: yani tabii olmaz öyle ama delikanlının seçiminde bizim de bir söz hakkımız olur. bakalım gözüm tutacak mı? kızı verecek miyim falan...
    ilay: bas annemin feminist damarına!
    romica: oldu çocuğum, herhangi bir özel sipariş?
    ege: dedeme benzesin
    romica: yaşlı mı olsun?
    ege: yok mizacı diyorum
    romica: her şeyin en iyisini bilen ve hafiften asabi?
    ege: yok ya iyi yemek yapsın, biraz da zengin olsun
    romica: mizaç böyle bir şey mi?
    ege: heee, değil. bana benzesin o zaman, yakışıklı, yaratıcı, zeki...
    romica: narsist?
    ilay: egeist!
    ege: yani hediyeler konusunda senden biraz daha yaratıcı olsun, insana ikinci yaş günü hediyesi olarak ilay mı verilir? anca harf oyunlu espriler yapıyor
    ilay: ben de seni seviyorum.
    romica: sende manita durumları ne alemde? onu da mı teog sonrasına erteledin?
    ege: ya sinir oluyorum böyle sen her şeyi bildiğinde...
    romica: ben senin ciğerini okur, aklını alırım
    ege: ne düşünüyorum şimdi?
    ilay: pizza!
    ege: doğru...
    romica: nasıl len?
    ege: bilmiyorum, ilay hep tutturuyor ne düşündüğümü...
    ilay: ne zaman aklından bir şey geçir desek pizza düşünüyor, çok yaratıcı ya...

  • ben esenyurtta yasiyorum ve bu yavsak, kansiz suruleri yuzunden milli bayramlarda bile evime bayrak asamiyorum. cunku ne devletin polisine ne de askerine, beni koruyacagina dair zerre guvenmiuorum. evimin dibinde aponun cocuklari, gunesin cocuklari diye sikimsonik sarkilar falan caliyorlar. polisin sikinde degil tabi.

  • rezil olmaya doymuyorum.

    bugün yeni aldığım kulaklığı telefonuma takıp, 45 dakikalık otobüs yolculuğum boyunca müzik dinledim. dinlediğim şarkılarla moda girdim, kendimi klipte gibi hayal ettim, sesimi çıkarmadan mırıldanarak eşlik ettim, arada bir camdaki yansımamdan kendimi izledim, pek karizmatik buldum kendimi. ta ki ineceğim durağa yaklaşırken kulaklığın tekini kulağımdan çıkarana dek...

    kulaklığı çıkardığımda ve müziğin hala oldukça yüksek bir şekilde çalmaya devam ettiğini fark ettim. her ne kadar hala inanmak istemesem de aptal telefonum kulaklığı takmamı umursamamış ve sesi dışarı vermeye devam etmiş. bense yol boyunca bağırta bağırta birbirinden tuhaf şarkılar dinleyen, herkese dinleten, dahası bunu yaparken de kulaklığı kulağında olan ve sallana sallana şarkıya eşlik eden bir embesil tablosu çizmişim.

    ölmek istiyorum...

  • baslik: beyler dogum yerimi anamin ami olarak

    1. evet beyler siirt olan dogum yerimi anamin ami olarak degistiriyorum. sorularinizi alayim ?

    2. ananin ami il olacak kadar buyudu mu?