hesabın var mı? giriş yap

  • herkesin ağzında bir winter is comingdir gidiyor ama, a song of ice and fire serisindeki tartışmasız en vurucu laftır.

    "the north remembers lord davos. the north remembers, and this mummer's farce is almost done."

    güneyli birilerinden, mesela bir mersinli'den intikam almak istiyorum şu anda, konusu mühim değil.

  • ikisi de aşağı yukarı kendi ülkelerinde aynı işi yapan insanlara verilen paralardır. yani bir öğretmen türkiye de 100 tl kazanmak için çalıştığı süreyle, almanya’da bir öğretmenin 100 euro kazanmak için çalıştığı süre aşağı yukarı aynıdır. bu durumda türkiye’deki öğretmenin alım gücü almanya’daki öğretmene göre aşağı yukarı 6-7 kat daha azdır. yani kimse salak değil merak etme. insanlar döviz kurlarını karşılaştırarak bir sonucu varmıyor. alım gücüne bakıyor. sen de gelip burda 5 euroya trollük yapıyorsun.

    edit: çok mesaj geldi. ben sadece şunu demek istedim: birebir nominal değerlerle karşılaştırınca da zaten 6 kat civarı alım gücü farkı çıkıyor. yani 100 tl ve 100 euro karşılaştırmasını yapan insanlar da bunun farkında demek istedim. bir arkadaş şurada hesaplamış. isteyen bakabilir.

  • zaten çok güzel olan 48 yaşındaki annemin birkaç hafta önce yaptırdığı gençlik aşısı sonrası yüzündeki gözle görülür değişiklikle daha da gençleşmiş ve güzelleşmiş haline olan kıskançlığımı sindirdikten sonra bu aşıyı yaptırmak ya da hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için küçük bir bilgi vermek istedim.

    gençlik aşısı ile derinin su tutarak kuruluğunun giderilmesi, içerdiği amino asit ve peptidlerle deride yaşla birlikte azalan kolajen ve elastin sentezinin artması hedeflenir. böylelikle cilt daha parlak, daha canlı görünür ve yaşlanma etkileri azaltılabilir.

    gençlik aşısı cildinizde zamanın, dış koşulların (özellikle güneş ışınlarına direkt maruz kalmak), beslenme yanlışları (az su içmek gibi) ve maruz kalınan toksik etkenlerin sonucunda oluşan ince kırışıkların, deformitelerin ve sarkmaların tedavisinde kullanılan bir mezoterapi yöntemidir. gençlik aşılarının içeriğinde hyaluronik asit, somon dna'sı vitaminler, mineraller ve çeşitli proteinler bulunur. ürünün kalitesini ve etkinliğini içerdiği hyaluroronik asit belirler. bu içerik ne kadar yüksekse sonuç o oranda etkili olur. çünkü hyaluronik asit ağırlığının 100 katı kadar su tutar ve bu da cildin daha parlak ve daha genç görünmesini sağlar. deride su tutan bir molekül olan hyaluronik asit nem aşısı olarak da bilinir.

    gençlik aşısı ile deride su tutarak kuruluğun giderilmesi, içerdiği amino asit ve peptidlerle deride yaşla birlikte azalan kolajen ve elastin sentezinin artması hedeflenir. böylelikle cilt daha parlak ve canlı görünürken yaşlanma etkileri de azaltılabilir.

    çokomelli uyarı!!!

    işlem öncesi kullanılan ilaçlar veya işlem yapılacak bölgede bir döküntü varsa, özellikle coumadin ya da aspirin gibi kan sulandırıcı ilaç kullanmı söz konusuysa bu bilgilerin doktor ile paylaşılması ve ilaç kullanımının işlemden birkaç gün önce doktor kontrolünde bırakılması gerekmektedir. ayrıca dudakta ya da yüzün herhangi bir bölgesinde uçuk varsa kesinlikle işlem yaptırılmamalıdır. bu kural yüze uygulanan botoks, dolgu ve prp gibi işlemler için de geçerlidir.

    bu işlemin en güzel yanlarından biri de gençlik aşısında yaş sınırı olmaması.. doktorunuz öneriği taktirde özellikle 30'lu yaşlardan sonra deride hyaluronik asitin azalması ile ortaya çıkan nem ve volüm kaybının tedavisinde kullanılabilir. gençlik aşıları tüm yüz işlemlerinde ve vücutta, özellikle yüz, boyun, el ve dekolte gibi bölgelerde güvenle uygulanabilir.

    uygulama öncesi lokal anestezik bir krem sürüldükten sonra deri temizlenir ve ilaç doktor tarafından ihtiyaç duyulan bölgedeki deri altına çok küçük iğnelerle enjekte edilir. işlem toplam 15-20 dakika sürer ve doktor önerisi ve kullanılan ilaca göre 2-4 seans arasında uygulanabilir.

    işlem sonrası hamam, sauna gibi sıcak sıcak ortamlardan uzak durulması ve işlem yapıldığı gün banyo yapılmaması önerilir. ertesi gün makyaj yapılabilir ve bol su içilmesi önerilir.

    işlem yapılan alanda kızarıklık ve/veya morarma oluşabilir (annemde morluk olmadı sadece kısa süreli kızarıklık oluştu). alerjik reaksiyonlar çok nadirdir ama alerji öyküsü bulunan hastaların doktoru bilgilendirmesi gerekmektedir.

    gençlik aşısı sonrası parlaklık, canlılık ve nemlenme bir hafta içinde ortaya çıkar. özellikle derinin kollajen yapımını tetiklediği için yüzün yukarı doğru yapılanma etkisinin gözlemlenmesi yaklaşık 15 gün ile bir ay arasında ortaya çıkmaktadır.

    gençlik aşısı içerdiği hyaluronik asit ve peptidlerin yoğunluğuna göre 15 günde bir veya üç haftada bir 2-4 seans yapılmalıdır. yüksek hyaluronik asit içerikli ürünlerin üç haftada bir, iki seans olarak uygulandığında yeterli olacaktır.

    daha önce de yazdığım üzere tedavi edilecek alanda uçuk ve benzeri deri hastalığı olan hastalarda ve ek olarak hamilelerde, emzirenlerde, kanser veya otoimmün gibi hastalıklarda, ilaç komponentlerinden birine karşı hipersensitivitesi olanlarda kullanılması önerilmemektedir.

    ben yaşım gereği ve izin vermediği işlemi babamdan başka doktora yatırmama sözü verdiğim için şimdilik yutkunarak annemi izlemekle yetinmek zorundayım..
    ama yukarıdaki bilgilerle uyumlu bir sürece sahipseniz gözünüz kapalı yaptırabilirsiniz bu aşıyı...

  • diğer kardeşleri bakteriler ve ökaryotlar gibi üçlü saha sisteminin bir kolunu oluşturan, ekstrem koşullarda yaşayan tek hücreli canlılardır. 1977'de carl woese ve george fox tarafından, bakterilerden ayrı özellikleri oldukları gözlemlenerek literatüre kazandırılmışlardır.

  • yalansa, yalanına tüküreyim, doğruysa bize ne bundan dediğim olayda geçen bir cümle.

    sözlüğün içine ettiniz tebrikler.

    yapmayın, etmeyin şu güzelim ortamı ergen forumuna çevirmeyin.

    not: ilk entry uçmuş.

  • istanbul 'da sivil zabıtalarla yapılan denetimlerde, taksimetre açmayan ve kısa mesafeye yolcu almayan taksicilere ceza yağdı.

    pandemi dönemiyle birlikte taksicilere yönelik şikâyetler artınca sivil zabıtalar denetim yaptı. zabıtalar denetim için turist gibi taksilere binip istanbul'u dolaştı.

    ekipler uygulamada, taksimetre açmadan yüksek fiyat isteyen taksicilerden, “değişim saati” diyerek bahane üretenlerle de karşılaştı. elinde valizi ile yabancı dilde yakın mesafedeki bir adrese gitmek istediğini söyleyen ibb zabıta daire başkanlığı’nın personeli h. t.'den 15 tl'lik yola taksimetre açılmadan 40 tl ücret istendi. turist rehberleri ise turistleri taksimetre açtırmaları konusunda uyarılarda bulunduklarını belirtti.

    taksicilerin o anki yüz ifadeleri de görmeye değermiş.

    haberin tamamı

  • kılıçdaroğlu iyi niyetli bir siyasetçi olabilir ancak seçim kazanmak başka bir şey.

    şu yaşananlara rağmen senin partin %28'i geçemiyorsa, senin o koltuğa talip olmanın hiçbir anlaşılabilir tarafı yok.

  • gördüğüm en huzurlu şehirdi. 80 ildeki insanın dilinde olan diğer insanlara gösterilmesi gereken "saygı" kavramı hala yaşıyordu bu memlekette. biz turist rehberleri bir şehri beğendirmek için şöyle anlatırız; "buranın esnafı siftah yaptıktan sonra komşusu siftah yapmadıysa ikinci müşterisini komşusuna gönderir." 81 ili defalarca kez gezdim ben. hiç unutmam komşusu siftah yapsın diye beni dükkanından çıkaran hataylı amcayı. diğer şehirler için bu anlatı sadece hikayedir.

    kutlarım seni insanoğlu; huzurun son kalesini de ele geçirdin. kanlı ölümü hatay'a da getirdin! umarım kendini çabuk toplarsın güzel şehir... acını yüreğimde hissediyorum.

    10 yıl sonra bugünlerde yine ve hala acını yüreğimde hissediyorum.

  • insanın kapı zili üstünden babanın isminin yazılı olduğu kağıdı söküp, kendi isminin yazılı olduğu kağıdı taktığı an. ufacık kağıt parçasının nasıl olur da bu kadar ağır olabileceğini açıklayabilecek herhangi bir bilim yok.