hesabın var mı? giriş yap

  • beni şaşırtmamış, ve şaşırtmadığı için gelecek adına korkutmuştur.

    kimse kusura bakmasın hayatta bi halt olamamış daha sakalı bıyığı terlememiş, eline silahı verilmiş, her yaptığı yanlışta sırtını sıvazlanan gençlerin olduğu bi kurum artık emniyet.

    geçen piknikte bi tanesi de ailesiyle gelmiş. belli genç, kara kuru, aptal bişey. silahı takmış beline. t-shirt ten görünsün diye takla atıyo. karşı masada kızların olduğu bi grup var. bi ara seslenecektim kızlara, gördük diye bağırsınlar da bu salak kendini vurmasın yanlışlıkla diye. ya dedim biz başımıza bişey gelince polis diye aslında bunu mu çağırıyoruz? bi karete figürleri falan yapıyo. bak mahalle arası kurslarda bile sarı kuşak vermezler o kadar berbat. o kadar saçma, anlamsız, gereksiz. baştan ayağa cehalet bi genç.

    sivilde değil eline silah, ağaç dalı vermeyeceğimiz bi çok genç işsize emanet edildik. mini mini seçim yatırımlarımız canımızı ve malımızı koruyor, bu da beni korkutuyor.

    son bir şey daha berkin elvan hala uyuyor.

  • zorunlu üst edit: iş bu entry 29.01.2020 tarihinde yazılmış olup o zamanın fiyatlarına göre yorumlanmıştır. son dönemde artan telefon fiyatları nedeniyle aşağıdaki modellerden bazıları fiyat/performans telefonu olma özelliğini yitirmiştir. güncel listemiz #116283268 budur.

    redmi note 8 pro

    2000 tl gibi bir fiyata 6 gb ram 64 gb hafıza guzel bir ekran ve mediatek'in aşağı yukarı snapdragon 845 veya 730 işlemcisi ayarında bir işlemcisine sahip oluyorsunuz. günlük kullanımda her türlü işinizi halledecebilecek bir telefon.

    realme 5 pro

    son zamanlarda türkiye'de de dikkatleri üstüne çeken realme markası oppo'nun alt markasıdır. her ne kadar ayrıldı dense de en fazla xiaomi'den ayrılan redmi kadar ayrılmıştır kendisi. keza hala aynı color os tabanını kullanmakta. bu markanın da araştırdığım kadarıyla en f/p telefonu budur. sony imx 586 sensöre sahip bi kere. acayip güzel bir sensör bu. xiaomi mi 9'da bu sensörü kullanmıştı ve çok güzel sonuçlar elde etmişti. işlemci tarafında ise snapdragon 712 var. yine günlük kullanımda -üst düzey grafikli oyunlar hariç- her işinizi görecektir. (en azından 2 3 sene daha) az kalsın unutuyordum bu telefonun fiyatı da şaka gibi 1600-1700tl civarlarında.

    meizu 16th

    meizu gerçekten bugüne kadar gördüğüm en şık telefonları üreten marka. ne çentik ne pop-up kamera kullanmadan en ince çerçeveleri yapıyorlar telefonlarına. bunun canlı örneklerinden biri de bu telefon. fiyat olarak 2300-2500tl civarında olan bu telefonda snapdragon 845 işlemci var. 6 gb ram var hiç de fena olmayan bir kamerası ve idare eder seviyede bir arayüzü var. tek dişe dokunur sıkıntısı android güncellemesi almayacak olması. yani şuan yanlış hatırlamıyorsam android 8.0 oreo sürümüyle çalışıyor. bu sürümle piyasaya çıktı ve bu sürümle ömrünü sonlandıracaktır.

    samsung a50

    her ne kadar listedeki diğer telefonlar kadar f/p oranı iyi bir telefon diyemesem de yine 2100-2300tl civarında olsun, markası samsung olsun, ama fiyat performans telefonu olsun diyenler için biçilmiş kaftan bu telefon. o güzel amoled ekranı için bile alınır. ram 6gb işlemci de exynos 9610. yani realme 5 pro'daki snapdragon 712 işlemciyle benzer sonuçlar elde edecek bir performans sergiler bu telefon.

    xiaomi mi 9t

    son zamanlara damgasını vuran bu telefon benim gözümde hem tasarım olarak hem f/p olarak en iyi telefonlardan biridir. diğerlerindeki eksiklikler gibi keskin eksikleri yoktur. her şeyden dengeli koymuşlar bu telefona. 6 gb ram snapdragon 730 işlemci ile akıcı miui arayüzü ve süper amoled ekranıyla amiral gemisi premium bir telefon kullanıyormuş hissiyatı yaratıyor. tam ekran keyfi gerçekten çok güzel bir his. sinir bozucu çentikleri moda yapanların zaten allah bin belasını versin.

  • bu iki kurt kardeş (wolf children olarak da bilinirler) bulunduklarında küçük olan amala 1,5 büyük kardeş kamala ise 8 yaşındadır. her ikisi de kızdır. özel doktorlar ve eğitimler sayesinde 17 yaşına kadar yaşayan kamala hiçbir davranışsal gelişme gösterememiş, kelimeleri sadece ezberleyebilmiştir.

  • az konuşmanın ve asosyalliğin,, birşeyi yapmadan veya söylemeden önce bir kez daha düşünüp,, aslında o şeyi yapmanın veya söylemenin gereksizliğine karar vermeleri olduğunu düşünüyorum..

  • yikan olay.

    sene 1995, bakirkoy,
    istasyon caddesinde kumpircinin ko$esi olmasi lazim, sinema ve ptt'nin oldugu ara, luks bir $arkuteri var. biz de ogrenciyiz bir evde, yari ac yari tok ya$ayip gidiyoruz. yaz okulu, yalnizim. bir gun para biriktirmi$im. oyun falan almami$im bir hafta on gun. sucuk alicam da sucuklu yumurta yapacam... hastasiyimdir. yumurtalar hazir evde, sigara almaya cikarken aldim 8-10 tane. yatirdim buzdolabinin kapagina. sucuklari beklerler.
    bu dukkana gidesim tuttu. belki biraz pahalidir ama kalitelidir. 3 lira pahali olsa ne olacak dedim. alt tarafi bir kucuk kangal sucuk. bu arada da kafamda hesap kitap yapiyorum. bir kangaldan 3 sucuklu yumurta cikarma egilimindeyim. kangali 33 derecelik acilarla nasil keserim acaba diye teknik cali$iyorum kafadan. 2 seferde mi yapsam diyorum o zaman sucugu bol olur ogunun, daha kiral olur ama 1 sefer az yersin.
    fakirlik i$te bunun gibi bir $ey olsa gerek dedim kafamdan. neyse;
    gittik dukkana, marka sucuklar var, kiral. ustlerine bakiyorum. biraz buyukcenelere param yetiyor, 2 de ekmek alicam taze. banip banip...
    $oyle ortalama bir taneyi alayim diye karar verdim. uzunca sure marka marka, buyukluk buyukluk baktim sucuklara ama... farkindayim mekan sahibi killaniyor. kiyafet de belli. itulu bir muhendis sap... matematik de co$sun, kari de sussun, cepte para yok, t cetvelim hic olmadi benim, olsa satacam oyun alacam. :(
    ogrencilik de boyle $ey arkada$lar... hep biliyoruz ya. neyse;
    neyse sucuga uzanacam tam. gozum pastirmaya ili$ti. ne de guzel olur be? he? ben sucuklara bakarken pastirma alanlar da olduydu. kafadan bir hesap yaptim gene, eldeki para ile ne kadar alinir, oran ve orantiya hakim bir insanim, bir pi$irimlik pastirma da alabiliyorum gibi geldi. karar veremedim. 2 pi$irimlik sucuk mu? 3 pi$irimlik sucuk mu? 1 pi$irimlik pastirma mi? bu arada 10 saniyede bir yutkunuyorum. karnim deli ac. eve ko$acam yapacam, yiyecem. neyse;
    ben tam son ve aslinda mantiksiz karar olan pastirmayi alacaktim, arkadan kalantor, ustten kel bir adam geldi. dukkan sahibi, "- oooo bilmemne bey, sizin ozel sipari$ hazir..." dedi. $oyle bir kucaga yakin, cuvalimsi kagida sarili bir "$ey" uzatti. kenarindan gordum, nereden baksan 2-3 kilo pastirma. sonra cikardi parayi verdi balyayla, benim nereden baksan 2 ayda yiyemeyecegim para...
    buruldum bir ko$ede. gozlerim pastimada, sucukta. alamadim. almak ezilmek miydi, kazanmak miydi? tarif edemedim. seri adimlarla kacarcasina ciktim.
    eve giderken eti burcak aldim. kotu gunlere dosttur diye... onu yedim de agladim.

    kemalettin tugcu gibi yazdim, farkindayim, ozur dilerim. agladigim da yok tabi ama, o sectigim sucugu var ya, $imdi gorsem hatirlamazsam adiyim. santimetrekareye du$en beyaz yag noktaciklarini sayacak kadar uzun sure baktiydim sucuklara.

    allah kimseyi aclikla islah etmesin.
    yalniz da birakmasin.
    sevdiceginden de ayirmasin.
    sigaraya ba$ladigim yilin yaziydi. dersler kotu gittiydi. neyse,
    .
    .
    .

  • + anne iyi ki biz sakat olmamışız
    - neden sakat olacaktınız ki?
    + akrabalar evlenince çocukları sakat oluyomuş
    - biz babanla akraba değiliz ki?..
    + değil misiniz?
    - hayır değiliz.
    + sen utanmıyo musun yabancı adamla aynı yatakta yatmaya?