hesabın var mı? giriş yap

  • -hayattan beklentin nedir.
    -bir ev, bir araba, mutlu bir aile yasantisi, (omrumun sonuna kadar kiclarini yikayip bakmak zorunda kalacagim) sevimli 2 tane cocuk. yani genel olarak bunlar. (ne bekliycem mina koyiim. yeteri kadar parayi kaldirip istifayi basmak ve sizin gibilerin olmadigi yerlere yelken acmak.)

  • korelilerin geleneksel evleri için kullanılan isimdir.

    kore mimarisi, evin pozisyonu belirlenirken binanın çevresi ile uyumunu, inşa edileceği alanı ve mevsimleri göz önüne alır. binanın iç dizaynı da aynı şekilde planlanır. baesanimsu adı verilen prensip, ideal evin arkasında bir dağ önünde bir nehir gerektirir. soğuk mevsimlerde rahat etmek için evin yerden ısıtmalı olması (ondol) , sıcak mevsimlerde evin serin kalması için ön tarafında geniş bir verenda (daecheong) olması gerekmektedir.

    evler bölgelere göre değişiklik gösterirler. soğuk kuzey bölgelerinde, sıcağı içeride tutabilmek için kapalı kare şeklinde inşa edilirler. iç bölgelerde evler "l" şeklindedir. güney bölgelerinde ise, "i" görüntüsündedirler. evler ayrıca sosyal statü ve konuma göre de sınıflandırılabilir.

    geleneksel kore evlerinde kullanılan ısıtma ve soğutma sistemleri, doğayla barışıktır. ev tabanında dolaşan borular sayesinde ev ısıtılırken, tahta malzeme sayesinde yazın fazla sıcak tutmamaktadır. yüzyıllar evvel keşfedilen bu teknik o kadar başarılı olmuştur ki bugün hala evlerde kullanılmaktadır. camlar ve kapılar, korenin geleneksel kağıdı hanji ile kaplanmaktadır. kağıt, fasulye yağı ile cilalanarak su geçirmez hale getirilmektedir. böylece ev güzel görünürken bir yandan da içeri hava girebilmektedir.

  • hatay'da enkazdan kurtarılan irem'in bacağı çok ciddi durumda. kangren olmak üzere. eğer o seviyeye gelirse bacağı kesilmek zorunda olacak. hatay ve çevresinde hastane ve doktor bulamıyor. ve bacağı o halde enkaz ortasında bekliyor. lütfen yardım edin bu kızın bacağı kesilmesin.

    (bkz: edit) görsel
    ilgili kişiyle yazışma görselini ekledim. lütfen başlık altına yazıp destek verelim.
    (bkz: edit) kızın bulunduğu tam konum. görsel

    (bkz: edit) arkadaşlar müjdeli haber geldi. ibb irem'e ulaşmış . bir depremzede kızımızın bacağını kurtardık. tüm ekşi sözlüğe ilgisi ve desteği için çok teşekkür ederim. gelişmeleri editleyeceğim.

  • (bkz: yav he he)

    kilosu 30 tl olan domatesin kırmızısı,
    kutusu 35 tl olan küp şekerin beyazı,
    tanesi 25 tl olan avakadonun yeşili,
    kilosu 35 tl olan patlıcanın eflatunu,
    kilosu 40 tl olan muzun sarısı.
    kilosu 30 tl olan kapya biberin bordosu,
    kilosu 125 tl olan yaban merisinin laciverdi,