hesabın var mı? giriş yap

  • (bkz: nuri leflef kundura cilası)

    pazar öğleden sonraları ayakkabıları, serili gazetelerin üzerinde boyarken o tanıdık koku yayılırdı eve. fırçayı sallarken keyifli keyifli ıslık da çalardı bazen. boya sandığıyla sokaklarda gezdiği çocukluk yıllarını, öğle sıcağında bir ağacın altında içtiği gazozun tadını hatırlatıyordu belki de. yeni yeni anlayabiliyorum canım babam; biz büyüdük, sen gittin. mekanın cennet olsun.

    edit: mesajlarıyla yüreğimize dokunan tüm dostlara selamlar...

  • insanları daha çok sıfırlı borcun içine sokacaklar.
    3.000.000 tl kredinin 0.79 ile 120 aylık taksit tutarı ayda 38.786 tl
    ayda 40-50 bin t l taksit ödeyen insanın kazancı zaten 80-100 bin tl civarında olur.
    haber doğruysa 10 milyon tl kredileri bile ucuzlatmışlar, hem de kamu bankalarından, kamu kaynaklarıyla.
    yani bu kredi bir avuç zengini kamu kaynakları ile daha çok zengin yapar
    yine üretim yok, üretici yok, halkın ezici çoğunluğu yok, artık olmayan orta kesim bile yok.
    para yine betona ve zengine.

  • (bkz: pis tuvalet)

    üniversiteye kadar okumuş bir öğrencinin nasıl olup da tuvaleti bu derece kirli bırakabileceğine akıl sır ermiyor.
    keşke ygs'de tuvalet eğitimi ile ilgili soru sorsalar, bazıları elenir belki.

  • memlekette olan biten her şey zaytung haberi tadında olduğundan inanması kolay olmuştur.

    debe editi: gezi şehitleri ölümsüzdür!

    debe'ye girmesini daha çok arzuladığım entrilerim de vardı ancak ilk kez bir entrim debe oluyor çok mutlu oldum durduk yere. teşekkür ediyorum.

    ayrıca tog'a veya halk evlerine benzettiğim şu kampanyaya: (bkz: karanliga kufretmek yerine bir mum yakiyoruz) destek olmak istiyorum.

  • toplumsal kırılmalar başlıyor. baskıcı, sansürcü, millet iradesini gasp etmiş kişilerin sonunda böyle açıklamalarla karşılaşması kaçınılmazdır.
    sanıyorlar ki üst perdeden tek kendileri konuşabiliyor. köşeye sıkıştırdınız insanları ve bizim de zincirlerimizden başka kaybedecek hiçbir şeyimiz yok!

  • "tirk hilkinin virgiliri ili alinmiş milyin dilirlik mikini"

    (bkz: ota boka duyar kasmak)

    içinde bulunduğu stresi azaltmak isteyen bir askerimiz. onlar da insan. ayrıca kendisi eğlenceli bir kişiye benziyor. hepiniz sağ salim ana babanıza dönün inşallah.

  • "ya su an yasadigimiz dunya aslinda nesli tukenen bi irkin yasamlarini surdurmek icin yuzbinlerce yil once sectigi yasanabilir bir gezegen ise?" diye dusuncelere surukledi beni bu film.

  • açılın son 1.5 haftadır bu konu gündemimiz.

    yaklaşık 22 aydır bir evde kiracıyım. geçen hafta ev sahibi aradı ve evi satacağını belirtti. istediği bedeli sordum, rayiç bedeli geçtim emsallerinden yaklaşık 450bin tl fazla. insani olarak civarda bulunan bedellerden 50bin fazla önerdim. kat'iyen olmaz dedi. siz bilirsiniz, nasılsa şu tarihe kadar kontratım var ve ayrıca satış sırasında da yeni malik ile oturup anlaşma yoluna gideceğimi belirttim.

    buraya kadar herşey normal. fakat konu şu; ola ki yeni malik bugün evi aldı ve bana evden çık diye ihtar çekti diyelim. ben evden hadi eyvallah diyerek çıkar mıyım? asla çıkmam. ev ara, ev bul, boya badana, taşınma... okulların açılma zamanı, herkes fiyatlar x2 ilerliyor. sen mülkün var diye akıllısın, haklısın. biz malız değil mi?

    öyle bir dünya yok efendim. benim taşınma masraflarımı, benim maddi kaybımı tazmin et hemen çıkayım. bir dakika durmam. pandemi ve ekonomik koşullarda ki hükumeti geçtim; piyasayı etkileyen ana müsebbiblerden biri pandemi ve mücbir bir sebep; tüm fiyatlar x2 yapsın sen kendince para kazan biz kaybedelim.

    zamanında evi beğendik diye iç masrafları düşünmeden emsallerden fazla kirayı kabul edince sorun yok, şimdi baktın piyasa pik satayım ya da kirayı optimize edeyim yolunu seç.

    oldu anam babam oldu. ya 5 senenin dolmasını beklersin piyasa fiyatına çekebilmek için ya da satarsan müşterinle hem papaz olursun hem de mahçup olursun.