hesabın var mı? giriş yap

  • elitliğe bakar mısınız?

    bu ülkede

    bakanın biri iki gün üstüste aynı gömleği giydi diye,
    diyanet işleri bakanı evine yürüdü diye,

    acindirma yapılıyor.

    utanma duygusu olur insanda... herkes mercedes'e binebiliyormuş. bu cümledeki "herkes" hangi herkes? bizim çalık, milletin a.ına koyacağız, bakara makara, gemi değil gemicik, alo fatih, bilmemne villaları, urla, kupon arazi kavramlarının muhatabı "herkes" mi?

    yoksa, ananı da al git denilen çiftçi, çizmesi sedyeyi kirletir diye endişelenen madenci, kendisine iş verildi diye şükretmesi gerektiği söylenen engelli, dilenci yerine konulan kanser hastası öğrenci, 30 yıldır çocuklarından haber alınamayan anneler mi?

    insanlar var gözleri görür, sözleri dünyamızı karartır,
    insanlar var gözleri görmez, sözleri dünyamıza ışık tutar.

    edit: ajitasyon dogru tabir degilmis. acindirma olarak degistirdim. uyaran rolandmicrocube'e tesekkurler.

  • sarımsı renkte olup diğer adı sülfür olan bileşik. çürük yumurta gibi çirkin kokar, çok kötü bir kokusu vardır. sülfürlü karışımlar şarapta koruyucu olarak kullanılır. kükürtün yan etkisi olup olmadığı bilinmemekle birlikte çok maruz kalınması başağrısına sebep olur. bu yüzdendir ki şarabı açtığınız gibi hızla içerseniz ani bir baş ağrısı çekersiniz, bunun nedeni içindeki kükürtlü bileşiktir. buna maruz kalmamak için şarap açılır ve biraz bekletilir. bu durumda kükürt uçar (çok uçucudur) ve arınık şarabınızı rahatça içebilirsiniz. şarap kültüründe bu uçurma işlemi için dar ağızlı geniş tabanlı şarap sürahileri kullanılıyordu. bu şarap sürahilerinin kullanım amacı işte bu kükürdü uçurmaktır.zirai amaçla da kullanılır.

    ayrıca cehennemin yakıtının sülfür olduğuna inanılırdı eski zamanlarda. cehennem ve sülfür ilişkisi çok yakındır bu yüzden, cehennemin sembollerinden biridir.

  • bir müslüman olarak beni de yaz dediğim uygulama.

    müslümanlığı namaz kılmaktan, oruç tutmaktan ibaret sanan insanlar yığınıyla dolu bu memleketten, ateist kardeşlerimle birlikte beni de gönderin. en azından onlar, zihniyet olarak sizin gibi insanlardan daha müslümanca yaşıyorlar.

    edit: bu entryi eksileyerek cennete girmeye çalışanlar var. yapmayın olm. ben diyanete sordum olmuyormuş öyle.

    büdüt: artık deistim. ama hala bu entryi eksileyerek cennete girilmiyor. deist olmam bir şeyi değiştirmedi. heveslenenler oldu görmedim sanmayın.

  • bu adam tüm ülkeye birşey gösterdi. bir insanı dış görünüşüyle yargılamanın ne kadar ahmakça olduğunu. ulan hırbolar, dingiller, hatta çok kibar olamıyacam ibnenin evlatları şu adamı dışarda görseniz, şuna bak satanist gibi amk dersiniz. ama işte gördünüz. o takım elbiseler içinde gördüğünüz saçı başı düzgün çoğu adamdan on gömlek daha kaliteli olabiliyormuş bu görünümde kişiler. ön yargılarınıza tükürdüklerim.

  • her ikisi de yılın en iyi pop albümü kategorisinde yarışan future nostalgia* ve folklore* albümlerinden yılın en iyi albümü folklore olurken, future nostalgia en iyi pop albümü oluyor. peki genel anlamda en iyi albüm folklore ise nasıl en iyi pop albümü de o olmuyor?

    tanım: kafamı kurcalayan ödül töreni.