hesabın var mı? giriş yap

  • gerçekçi bir senaryoda tüm olay filmin tek bir karesinde biteceğinden, film yapımcıları için iyi bir görüntü olmayacak. -elbette şaşaalı romantik patlamaları tercih edecekler.

    aslında çok fazla bilimkurgu filmi izledikten sonra beklediğinizin aksine, iki uzay gemisi orta hızda çarpışsaydı hiçbir şekilde ateş topu olmazdı. gemiler ciddi yapısal hasara uğrayacak, enkaz olacak, içeriden kaçan gazla basınçlı bölmeler patlasada, patlama yangına sebep olmazdı.
    parçalanan tanklardaki yakıt hızla genişler ve uzaya kaçar…

    öte yandan… daha gerçekçi bir senaryoda;büyük olasılıkla tipik yörünge hızlarında, yani saniyede birkaç mil hızla olacaktır. ancak bu durumda, çarpmanın muazzam kinetik enerjisi önemli miktarda malzemeyi ısıtmak, eritmek ve hatta buharlaştırmak için yeterli olacaktır.
    sonuç; bir parlama ve çarpmanın genişleyip hızla soğumasından kaynaklanan sıcak plazma olacaktır. ancak bu bir ateş topu olmayacak, sadece çarpışmanın kinetik enerjisiyle aşırı ısınan plazma olacaktır.
    o kadar kısa sürede olacak ki, eger gözünüzü açıp kaparsanız bu anı kaçırırsınız.

  • university of washington dünya çapında nüfus artış hızında beklenmeyen bir düşüş yaşandığını açıkladı. verilere göre gençler evlilik ve çocuk sahibi olmak konusunda daha temkinli

    son açıklanan data çinli gençlerin evlenmek ve çocuk yapmak konusunda hiç olmadığı kadar çekimser olduğunu gösteriyor. çin'de nüfus artışı hiç olmadığı kadar düşük

    amerika'da nüfus artışı yeni bir rekor kırarak %4 azaldı. amerikan gençleri daha az evleniyor ve çocuk yapıyor

    ingiltere nüfus artış hızındaki dramatik düşüş, ulusal bir krize dönüşüyor

    eurostat'a göre ab nüfus artış hızı hiç olmadığı kadar düşük

    danimarka'da insanlar çocuk yapmayı bıraktığı için hükümet reklam filmi çekti

    japonya hükümeti nüfus artış hızının düşük olması nedeniyle yeni önlemler almıştı. 2020 rakamları hiç olmadığı kadar düşük

    hindistan doğum oranları beklenmeyen miktarda düşerek uzmanları şaşırttı. nüfus artışındaki yeni trendin en fazla etkileyeceği ülkelerden biri olarak görülüyor

    15-24 yaş arası gençler türkiye'nin %15.67'sini (6.564.263 erkek + 6.286.615 kadın) oluşturuyor
    türkiye'nin nüfus artış hızı 2019'da olduğu gibi düşmeye devam ediyor

    almanya veya japonya gibi gelişmiş ekonomilerin nüfuslarında gerileme bekleniyordu fakat brezilya veya tayland gibi ülkelerde görülen düşüş yeni sorular ortaya çıkardı

    -
    yoğun istek üzerine (bkz: idiocracy)

  • los angeles belediyesi yapınca sözlük ahalisinin bilimsel bir sebebi vardır diye pek bulaşmadığı eylem. oysa aynısını misal istanbul büyükşehir belediyesi yapsaydı burada bilip bilmeden sallanır, milyon tane geyik dönerdi.

  • ta 2002'den bu yana bu olacaklara dair toplumu uyaran atatürkçülere tüm ülkenin özür borcu olduğunu gösteren olaylar bütününün küçük bir parçası.
    her söylenen bir bir çıktı. hala yetmez ama evet mi?

  • belki de ölümden en çok korkan insandır.

    çünkü hayattaki en büyük korkusu, gözlerini sonsuza yumduğunda çocuğuna kimin sahip çıkabileceğidir.

  • dünya lideri türkiye’nin diplomasız baş ekonomistinin ülke ekonomisini getirdiği hal: merkez bankası memurları kapalıçarşıda tekerlekli çelik sandıklarla döviz toplarken görüntülenmiş.

    yakında tarım bakanlığı memurlarına da pazarda limon sattıracaklar.

    edit: iletişim başkanlığı, yayımladığı dezenformasyon bülteni adlı, ismiyle müsemma belgede bu haberi yalanlamış. "türkiye cumhuriyet merkez bankası (tcmb), kapalıçarşı’da doğrudan herhangi bir döviz alım satım işleminde bulunmadığı gibi, haberlere konu olan görsellerde herhangi bir tcmb çalışanı bulunmamaktadır" demiş.

  • paranla rezil olmaktır istanbul’da yaşamak. taksiye binmek için bile bazen insanlarla kavga etmektir.
    200 tl’ye kahvaltı yapmak için sıra beklemektir.
    haftasonu sahile gidip kalabalıktan havasız kalmaktır.
    trafikte önün doluyken kıçına bir arabanın yapışıp seni selektör manyağı yapmasıdır. 70 m2 komşu bina manzaralı evlere 3000 tl kira vermektir.
    mecbur olmadıkça burada yaşayana allah akıl fikir, mecbur olup burada yaşayana da allah sabır versin.