hesabın var mı? giriş yap

  • tır durdu ya la... tır durdu... uzun araç durdu.
    durabiliyorlar demek ki. türkiye'de göremiyoruz ama duruyor demek ki.

  • entry girme kutusunda pasif olarak yazan "chatgpt" hakkında bilgi verin cümlesini kendisine sordum. gelen cevabı kopyalıyorum, kendi tanımını kendisi yapsın.

    merhaba,

    "chatgpt" bir dil modelidir. dil modeli, bir yazılı metni anlamaya ve anlamını çıkararak cevaplar vermeye çalışan bir yazılım programıdır. chatgpt, openaı tarafından eğitilmiş bir dil modelidir ve konuşma dilini anlama ve cevaplama yeteneğine sahiptir. bu sayede insanlarla sohbet etmeye benzer bir şekilde etkileşim kurabilir.

    dil modeli teknolojisi, son yıllarda hızla gelişmektedir ve birçok alanda kullanılmaktadır. örneğin, dil modeli teknolojisi kullanılarak cevaplama sistemleri geliştirilebilir, dil çevirisi yapılabilir, metinleri anlamaya ve yorumlamaya yönelik yazılım programları oluşturulabilir.

    chatgpt, bu teknolojinin en gelişmiş örneklerinden biridir ve openaı tarafından eğitilmiştir. bu eğitim sürecinde, chatgpt'ye milyarlarca metin verilmiş ve bu metinler üzerinden dil modeli geliştirilmiştir. böylece chatgpt, dil modeli teknolojisinin en iyi örneklerinden biridir ve insanlarla sohbet etmeye benzer bir şekilde etkileşim kurabilir.

    chatgpt'nin kullanım alanları oldukça geniştir. örneğin, cevaplama sistemleri geliştirilebilir, dil çevirisi yapılabilir ve metinlerin anlamını çıkarma işlemleri gerçekleştirilebilir. dil modeli teknolojisi, gelecekte daha da gelişecek ve yeni uygulamaların ortaya çıkmasına neden olacaktır. chatgpt, bu gelişen teknolojinin önemli bir parçasıdır ve insanların hayatlarını kolaylaştıran bir araç olarak kullanılabilir.

    görsel

    merak edip sorduğum diğer sorular,

    ssg'yi tanıyor, kanzuk'u tanımıyor, henüz. görsel

    gülen'in terör örgütü olduğunu biliyor. görsel

    kılışdar'ın seçilme ihtimalini sordum, geleceğe dair tahminde bulunmuyor. görsel

    biraz zorladım, kılışdar kazandı, ben erdoğan ve kılıçdaroğlu diye belirtmeme rağmen, kendi yazdığı diyalogda tayyip bey ve kemal bey olarak yazması ilginç. ayrıca hikayedeki akpli ali'nin ilk başta erdoğan kazandı deyip geç ikna olması ve ikna olur olmaz iyi ki kılışdar kazandı moduna girmesi güldürdü. görsel

    seçim sonuçları için soruları dolandırmaya devam ediyorum, muhafazakarların yavaş'a, kürtlerin ise imamoğlu'na daha yakın olduğunu düşünüyor. görsel

    zorlaya zorlaya tüm adayları karşılaştırmayı başardım, kılışdar bu sefer cortladı, tek kazanan imamoğlu oldu. görsel

    aynısını tekrar istedim bu kez yavaş ve imamoğlu kazandı. bu sefer tablo dedim diye aşağıya tablo eklemiş bir de hınzır. görsel

    kılışdar da kazansın diye bir daha denedim ama olmuyor, yapay zeka kılışdara şans vermiyor resmen. görsel

    resetleyip tekrar denedim ben seçim sonucu bilememe bağladı yine. biraz ısrarcı olmak gerekiyor sanırım.

  • ya kardeşim hem insanlara bu hizmeti sunuyorsunuz, hem de vicdan çektiriyorsunuz. sipariş etmese işten çıkarılacaklar, etse "hava durumu kötü ne hadle sipariş geçersiniz?" diye yadırganacaklar. bu hizmet sadece türkiye'de yok ama hiç sanmıyorum ki sipariş veren insanlara bu kadar vicdan azabı çektirilsin.
    hava kötüyse yolları, motoru kaliteli yap, kuryeye güvenlik ekipmanları sağla. her yağmurda, karda da şu muhabbet dönmesin artık.

    edit: altta bir yazar, konforunuzdan ödün verseniz ölür müsünüz, demiş. olay sadece konfor değil. evde hasta olan insan olur, yemek beceremeyen olur, eve yeni taşınmış, tadilat yapmış o an pişirme mümkün olmayan olur. yemek siparişi sadece koltukta göbek kaşınırken yapılmaz. evet ölümler üzücü ama burda yapılması gereken güvenli yol bulmak. gelip burda hizmeti sunduğunuz insanları suçlayamazsınız.

  • elektrik ve su idaresine gidin tapunuz ve noter ihtarmenizle. suyu ve elektriği kestirin.
    (varsa gazı da kestirin) nasıl yaşıyorsa yaşasın.
    ya da bileği sağlam birisini bulun o sizin yerinize çıkartsın.

  • kazanılan puanları paraya dönüştürme.

    şu puanların bir anlamı olsun. muhtarlık bilmemne ne işe yarıyor?

    ayrıca mesela cüzdan diye bir özellik var, önceden para atıyorum ödemeyi ordan yapıyorum. ee benim ne kârım var? ordan bana para puan falan verebiliyor musun?

    yok. ee ne diye senin hesaba göndereyim ki..

    alın size öneri.

  • olaylar hakkında haberi olmayanlar için kısa bir özet geçeyim.

    playstation store çok uzun zamandan beri fırsatlar isminde bir bölüme sahipti. burada indirimli oyunlar yer alıyordu. mart ayının başında dünyada sadece türkiye ps store'da bu bölüm kaldırıldı. dünyanın geri kalanında da koronavirüs ile mücadele kapsamında çok iyi indirimlerin yer aldığı march madness(mart indirimi) kampanyası uygulanmaya başladı.

    bu indirimin sadece türkiye'de olmaması üzerine playstation sahipleri tepki gösterdi. bunun üzerine playstation türkiye bu durumun kendi ellerinde olmadığını ve ingiltere playstation merkezine bağlı olarak çalıştıklarını söyledi. bu fikri oyunculara empoze edebilmek için mamaladıkları pintipanda gibi yayıncılar da sabah akşam bu durumun ingiltere ps store dan kaynaklandığını belirttiler.

    bunun üzerine ingiliz ps store a bu durum hakkında tepki e-postaları atıldı. ingiliz ps store verdiği cevapta türkiye playstation store hakkında indirim olup olmaması kararını kendilerinin vermediklerini, bu kararı alan mercinin türkiye playstation store olduğunu belirtti. bu bilgiler sonucunda türkiye playstation store'un alenen yalan söylediği ortaya çıktı.

    bu kararın alınmasının ardında şöyle fikirler yatıyor. insanlar sokağa çıkmadıkları için daha fazla oyun alacaklar. fırsatlar kategorisi kaldırılarak türkiye'de yaşayan insanların dışarı çıkamama durumları suistimal ediliyor ve böylece daha fazla kâr elde edeceklerini umuyorlar. ayrıca kutulu oyun satışlarında daha önceden usülsüzlükler yaptığı ve ceza aldığı ortaya çıkan aral ithalat ile gizli bir anlaşma içerisinde olabilecekleri düşünülüyor.

    her halükarda türkiye playstation store, türk insanını kandırmak ve suistimal etmek için elinden geleni yapmıştır.

  • durumu olmayan vatandaşı daha rahat skin diye değil mi?
    kırtasiyeler basit bir ürünü bile ne kadar farkla satıyor biliyoruz.