hesabın var mı? giriş yap

  • kısaca diyebiliriz ki su zaten yanmış kül olmuş bir bileşiktir. hidrojen molekülleri oksijen ile yanmış ve su oluşmuştur. bir odunu yaktıktan sonra bir de külünü yakmayı deneyin yanar mı? yanmaz. çünkü daha düşük enerji düzeyinde başka bir yapıya dönüşmüştür artık.

    molekülün kendini oluşturan elementlerden farklı bir yapıda olduğunu şöyle düşünebiliriz. sodyum klorür yani sofra tuzu yanıcı patlayıcı sodyum elementi ile şu havuzlardaki bakterileri öldüren klordan oluşur ama onlardan bambaşka bir yapıdadır. bu da su ile onu oluşturan elementler arasında artık bir ilişkinin kalmadığının basit bir göstergesi olsun.

    ha şöyle de bir şey var ekstra bilgi olsun. su da yanar. suyun çok yüksek enerji düzeylerinde daha düşük bir enerji formuna dönüşerek yanmaya benzer bir reaksiyona girebileceği ama bununda dünya şartlarında mümkün olmadığı da bilinmektedir.

  • birkaç entry yukarıda marketplace kullanmayı öğrenin diye bir arkadaş çemkirmiş.

    2023 yazında xiaomi kulaklık aldım, 1 ay sonra bozuldu, garantiye yolladım. garantiden de 2 gün sonra bu ürünün kaydı kuydu yok, biz bu ürüne bakmayız dediler. ürünün satıcısı direkt trendyol'du bir de.

    10 ayı geçti, trendyol ile onlarca mesajlaşma, verilen onlarca söze rağmen ürünü kaybettik ya biz diyerek asla iade yapmadılar. 2 kere kargom kayboldu sözde sonra aa bulduk dediler. bunu iki kere yaptılar, ikisinde de yaklaşık 2-3 ay sonunda aa şeytan saklamış ürüne ehe bulduk ya dediler. ürün defalarca incelemeye alındı, ardından da 7-8 ay sonunda garantiye gönderildi.

    en sonunda ürün garantide, size firma yollayacak dediler. firma da şansa ürünümü ben batıdayım, bir doğu iline ve başka isimde birine yollamışlar. artık ortada mal da yok.

    bunun üzerine 2 ay önce para iadesi yapacağız dediler onun da üzerine yattılar. ürünün şu an fiyatı aldığım zamanın 3.5 katı. verecekleri ücret çöp kadar kaldı, ürünüm de yok, ona rağmen hala ne ürünü ne parayı hiçbir şey vermiyorlar.

    10-11 ay diyorum evet. bu saatten sonra beni öldürün trendyol'dan elektronik almam, alanın aklından şüphe ederim, internet böyle olaylarla dolu.

    tekrar ediyorum, satıcı direkt trendyol.

  • sultan mahmud bunun dedesinin kafasını kesmişti. dedesinin kellesini istanbul surlarına asıp sergilemişler.
    o yüzden bunların bize kini nefreti bitmez.
    türk askerini selamlamak büyük bir eziyet bunlar için.

  • taliban'ın ailelere yazdığı bir mektupla 15 yaşından büyük kız çocuklarını taliban askerlerine eş olarak "hediye etmelerini" istemesi durumudur. o masum kız çocukları yerine türkiye'de islamcı teröristlerin zaferine sevinen kadın ve erkekleri paketleyip taliban'a eş olarak gönderebilsek keşke. https://twitter.com/…591/status/1427006319391870978

  • bir yazılım mühendisi olarak, maksat vatandaşa hizmet diyerek bir haftasonumu bu uygulamanın algoritmasını anlamak için harcadım. neredeyse hiç like alamıyorum, ya da like alıyorum ama param yok göremiyorum diyenlerin sorunları için size belgelerle algoritmayı açıklıyorum. algoritmaların tamamı sizi üyelik almaya teşvik etmek için hazırlanmıştır, bunu aklınızda tutun.

    1. ilk iş hesabınızı kapatıp yeniden açın. yeni bir üyelik açtığınızda uygulama sizi bir süreliğine diğer profillere göre daha çok görünür yapıyor. bu süre genelde 15-30 dakika arası oluyor. uygulamanın bunu yapmaktaki amacı şu, siz birsürü like alacaksınız, beni kim beğenmiş hele bir göreyim diyeceksiniz, para verip üyelik alacaksınız.

    2. uygulama ayarlarınızda mesafenizi 20 km'den uzun tutmayın. uygulamada her yeniden hesap açtığınızda belli bir algoritmaya göre en popüler profilleri neredeyse aynı sırayla size göstermeye başlayacak. bu profiller gerçekten güzel, beğeneceğiniz profiller. ama bunlar aynı zamanda günde yüzlerce like alan profiller olacağı için şansınız düşük olacaktır ve like haklarınız boşa gidecektir. işte bu yüzden mesafeyi çok uzun tutmamalısınız ki like haklarınızı verimli kullanabilesiniz. uygulama popülariteye göre ilgi çekici profilleri size gösterecek, siz beğeneceksiniz, like haklarınız bitirecek, bunların çoğu zaten ilgi manyağı olmuş profiller olacağı içiz sizi beğenmeyecekler, ya da match olsanız bile kaldıracaklar durup dururken, siz de paralı üyelik alacaksınız.

    3. şimdi en güzel yere geldik, sizi beğenenleri nasıl göreceksiniz. uygulamada bir bildirim tipi var, sizi beğenen bir profili pas geçerseniz kısa bir süre sonra bir bildirim yolluyor. seni beğeneni geçtin, gel para ver seni üye yapalım kimi geçtiğini gör diyor. işte uygulama sizi bu duruma düşürmek için, birileri sizi beğendiği zaman 2. maddedeki popülarite sıralamasına sizi beğenen profili yüksek bir sıradan ekliyor. şimdi yapmanız gerekenleri sıralayacağım.

    3a. uygulamayı kapatın (hesabınızı veya uygulamayı silin demiyorum, uygulamayı kapatın). telefonunuzun işletim sisteminde kapanmış olsun uygulama.

    3b. uygulamayı kapatıp yeniden açtığınız zaman, uygulama popüler profiller listesini yenileyecektir. ve sizi en son beğenen profili ilk 3 sıraya koyacaktır. bu genelde 1. veya 2. sıradaki profil oluyor.

    4. ve son bölüm. eğer ilk 1 saat içerisinde 4-5 tane like aldıysanız uygulamayı en az 1 gün daha kullanın. 1 günün sonunda eğer beklediğiniz işlerin iyi gittiği bir match alamadıysanız, ya da 15-20 like alamadıysanız hesabınızı silin ve yeniden oluşturun. çünkü uygulamanın çok fazla paralı kullanıcısı var ve uygulama bu kullanıcıları sizden daha önce gösteriyor. 1 gün içerisinde 30-35 like aldıysanız eğer siz de popülarite listesine giriyorsunuz, öbür türlü çok altlarda kalıyorsunuz ve sizi fazla kimse görmüyor. uygulama da gel para ver sana boost satayım herkesler seni görsün diyor. o yüzden en iyisi silip yeniden başlamak.

    eğer ileride vakit harcar da farklı algoritmalar bulursam bu listeyi güncellerim.

  • bu katil velet müebbet alsa en azından 60 yıl vergilerimizle beslenecek yiyecek içecek ısınacak. onun yerine bu ve bunun gibi mahlukatlar ya nükleer tesislerde atık bölümüne verilsin, derin madencilikte zincirle bağlanıp çalıştırılsın, veya idam edilsin organları ihtiyaç sahiplerine gitsin leşi de bilimsel araştırmalarda kullanılsın.

  • çomaristanda yine boktan bir olay..

    “bu çocuğa el kaldıramazsın” diyen arkadaşın/abinin tepkisi gerçekten takdire şayan.. helal olsun..