hesabın var mı? giriş yap

  • pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi fındık kreması, reçel ve marmelatlarla muazzam uyumu olan, pankek tarifimi paylaşmanın zamanı geldi.

    malzemeler
    -2 yumurta
    -1 su bardağı süt
    -1,5 su bardağı un
    -2 yemek kaşığı şeker
    -1 paket vanilya ve kabartma tozu
    -pişirme esnasında kullanmak için sıvı yağ

    yapılışı:
    şeker ve yumurtalar çırpıldıktan sonra diğer tüm malzemeler eklenip karıştırılır. yapışmaz bir teflon tavada spatula yardımıyla çevirerek pişiriniz. bu ölçü ile 15 adet pankek çıkarıyorum bilginize.

    hadi herkes uyuyorken, onları mis gibi kokularla uyandırmaya ne dersiniz? şimdiden afiyet olsun.

    görsel

  • andy van der meyde robben, sneijder, van der vaart, robin van persie gibi 85 nesli hollandalılardan bir önceki neslin yıldızlarından ama beklenenin altında kaldı.

    royston drenthe davids'in öz yeğeni. yeni davids olacak deniyordu o da tutmadı.

    freddy adu 13 yaşında nike ile dev sözleşme imzalamış geleceğin pele'si olarak görülse de hiçbir şey olamamıştır.

    muhammed demirci çocuk yaşlarda yeteneğiyle herkesi büyüleyen muhammed, ilerleyen yıllarda vasatın üzerine çıkamadı.

    batuhan karadeniz çok yetenekli, fiziği, tekniği yerinde olmasına rağmen geri kalan bazı şeylerin eksik olması dolayısıyla mıdır bilemem o da tam olarak bekleneni karşılayamadı.

    okan koç 2003 yıldızlarından, tuncay şanlı, ricardo quaresma ve cristiano ronaldo ile avrupa'ya damgasını vurabilecek 4 oyuncudan biri olarak gösterilirken ortalama bir oyuncu olarak kariyerine devam etti.

    bojan krkic barcelona alt yapısı la masia'nın (çiftlik) işte yeni messi'miz bu olacak dediği oyuncu tam olarak beklentileri karşılayamadı.

    kerlon souza moura kafayla top sektirip çalım atma özelliğine sahip olan bu brezilyalı oyuncunun yolu inter ve ajax gibi takımlara kadar düşmüş olmasına rağmen soluğu malta ligi ve spartak trnava gibi c, d hatta e sınıf lig ve takımlarda devam etmiştir kariyerine.

    givanildo vieira de souza yani bilinen adıyla hulk, 2014 dünya kupasında brezilya forması giymiş müthiş şutlara sahip, tekniği ve hantal görünümlü yapısına rağmen hızıyla dikkat çekmiş ancak iyi bir futbolcu olmak yerine parayı seçmiş porto'dan rus ligine oradan da çin ligine gidip kaybolmaya yüz tutmuştur.

    alexandre pato bu adamı sakatlıklar yaktı diyelim fazla üzerine gitmeyelim.

    oscar dos santos emboaba junior tipik bir la liga topçusu olan oscar, premier lig'de tutunamadı ve mücadele etmek yerine çin ligine gitmeyi tercih etti.

    gianni comandini 2000 sydney olimpiyat oyunlarında gattuso ve pirlo ile birlikte italya'nın yeni süperstarı olarak tanımlanan comandini, turnuvanın ardından milan'a gelmiş ancak bekleneni karşılayamamış ve kariyeri boyunca vasatın altında kalmıştır.

    roberto soldado tamam bu listede yer alması doğru gelmeyebilir ama real madrid altyapısı la fabrica'da en uzun süre forma giyip bir türlü a takıma yükselememiş, tottenham gibi iyi sayılacak bir takımda tutunamamış ve günümüzde takım takım gezen bir futbolcu halini almıştır.

    andrei arshavin arsenal'da oynadı, adından sıkça söz ettiren rus oyuncu şimdilerde kazak liginde top koşturuyor.

    javier saviola yeni maradona dendi kendisi için. gerçi arjantin'de yeni maradona denilen 10'dan fazla oyuncu vardır aralarında diego simeone'nin bile bulunduğu. saviola, barcelona ve real madrid formaları giydi. sıradan bir futbolcu olarak kaldı bana göre.

    listeyi aklıma geldikçe güncelleyeceğim. bir çok afrikalı futbolcu da var ama basın onları hiçbir zaman şişirmedi bir avrupa ülkesi vatandaşlığına ait olmadıklarından. sezonluk topçular oldu mesela kevin phillips gibi onları da eklemedim.

    düzenleme: futbolcu yazamamışım kusura bakmayınız yazım yanlışı yapmışım fark etmeden.

    bonus: timo hildebrand

  • apartmanin karsisindaki mac yaptiginiz o "koooskoca" cim alan kucucuk kalmistir. bakkala gonderildiginizde gozunuzde bile buyuyen o yol aslinda sayili adimdir ama siz ufaciktiniz ya cok uzakti o zamanlar. yeni cocuklarin cigliklari var simdi bahcede icinizde bir kiskanclik olur, bizimdi lan orasi dersiniz, biz orda agactan agaca ip gerer ustune attigimiz sofra bezlerinden cadir yapardik. s.ktirin gidin lan ordan diyesiniz gelir. zar zor tirmandiginiz bahce duvarina basamak muamelesi yaparsiniz, gulersiniz. o duvara oturup bir sigara yakarsiniz. gozunuden bir kac damla duser "cocuktuk, coktuk, buyuduk hic olduk." dersiniz.

  • işin garibi bu gençler hep anne babalarından "biz zamanında şöyle sefildik böyle fakirdik" tarzında teraneler dinleyerek büyüdü. büyük kazık attınız çocuklara.

  • oncelikle (bkz: tesla autopilot)

    yaklasik 8 aydir tesla model x kullaniyorum. aracim ilgili videoda kullanilan 8.0 versiyonuna (ap1 de deniyor) sahip. (bu en gelismis versiyon degil, gectigimiz ay ap2 duyuruldu, ekstra hardware gerektigi icin sadece yeni teslalarda var)

    yazilanlari okudum, cehalet akiyor. fake diyenler var, mumkun degil diyen var, turkiye'de olmaz diyen var, var oglu var. kisaca diger hemen her konuda oldugu gibi bilgi yok, fikir var.

    olm siz ne acaip bir nesilsiniz yahu boyle ? olgulardan suphe duymak eyvallah, baslangic olarak mukemmel de hemen sonrasinda neden sapitiyor ve bilgi sahibi olmak ve sonra cikarim yapmak yerinde direkt iskembe-i kubraniza baglayip "olmeaz len o oylea" yi yapistiriyorsunuz ? cins misiniz olm siz ?

    videodaki uyariyi su ana dek uc defa yedim. bir an icin sagima baktigimda ondeki aracin ani fren yapmasi sebebi ile yedim ornegin. tesla'nin yazilimi eger ondeki araca yaklasma hiziniz tehlikeli sekilde artmissa uyari veriyor. eger yeterince hizli tepki verip fren yaparsaniz her sey yolunda ama tepki sureniz kazaya sebep olacak kadar yavassa bu sefer kendisi otomatik fren yapiyor. iddia filan degil bu, fact. dunya uzerinde autopilot'a sahip yuzlerce teslanin her gun yaptigi bir sey.

    ayni sekilde yazilim ap 7.0 yazilimi sayesinde ondeki aracin onundeki araci da gorebildigi icin (radar sinyallerini kullanarak) ayni "tehlikeli sekilde yakinlasma" hesabini o araclar icin de yapabiliyor ve "bak ondeki araclar aniden duracak" diye onceden sizi uyarabiliyor.

    ha bu yeni bir sey de degil, videosu internete yeni dustu de unlu oldu o yuzden haberdarsiniz.

    turkiye meselesine gelince, turkiye'de de ayni sekilde calisir. hic kafanizi yormayin. siz once tesla'nin turkiye'ye official olarak gelmesini saglayin, derdiniz o olsun.

    neden sorun degil ? cunku autopilot sizin tampon tampona gittiginizin farkinda, sadece dunyada bir turkiye'de mi tampon tampona trafik var saniyorsunuz ? aletin derdi tamponlarin arasinda 30cm mesafe kalmasi degil, sizin tamponun baska bir tampona yaklasma hizi. saatte 1 -2 km hiz ile giderken diger araba 30cm otenizde diye yaygara koparmiyor yani. ondeki arac duramayacaginiz kadar ani sekilde durursa uyariyor. yani siz dert etmeyin, turkiye'de de mukemmel sekilde calisir.

  • ekrem başkan, biliyoruz ki kindar değilsin, herkesi kucaklarsın başkan olunca...
    ama lütfen, bak lütfen diyorum, bunları kucaklama...

    bu kadar geniş olmak zorunda değiliz, bu kadar iyi olmak zorunda da değiliz, bunlar için gerekeni lütfen yap göreve gelince.

  • çarşaf amk çarşaf. ninja gibi sokaklarda gezmek zorunda bırakılan, ezilen kadınların en çirkin kıyafeti.
    sonra burka amk iyice rezalet iyice beter, bunu kadına giymek zorunda bırakan tüm erkeklerin allah bin belasını versin.
    ayrıca kafaları alien kafası haline getiren o iğrenç türban bağlama şekli seni de unutmadım, senin de amk.