hesabın var mı? giriş yap

  • üniversitede bir kız arkadaş vardı, o da "ben kurban eti yiyemiyorum, kokuyor" dediğinde bu örgütten olduğunu düşünmüştüm. kurban bayramından 6 7 ay sonra bu dediği aklıma geldi, okula dönerken evde kalan etlerden yarım kilo aldım. kızı yemeğe davet ettim, markete gittik yarım kilo et aldık. ben eve geçip etleri değiştirdim, akşam yemeğe geldiğinde eti yiyemedi. çok ciddiyim eti yiyemedi, kokuyor dedi.

    nasıl oluyor bilmiyorum ama anlıyorlar amk, terör örgütüne girince eğitim mi veriliyor noluyor bilmiyorum ama anlıyorlar.

  • köleliğin birden kaldırılmama nedeniyle benzer durum. parayla satın almış kişiler köleliğin kaldırılmasına karşı çıkıyordu.

    fayda etmedi tabi. insanı köleleştirmek de bir mala %200 vergi koymak da zulümdür ve her zulüm eninde sonunda biter.

  • neden en çok türklerde görüldüğünü bir hayli merak ettiğim hastalık türü. hakkında ekşisözlük'te bu kadar az entry girilmesine ise ayrıca şaşırdım.

    hastalığın en sık belirtiler öksürük ve nefes darlığıdır. bazen küçük kanamalar ve göğüs ağrısı olabilir. hastalık çok yavaş ilerler, çoğunlukla 30 yıl kadar bir süre geçtiğinde hastalarda solunum yetmezliği ve buna bağlı kalp yetmezliği ortaya çıkar.

    teşhisi koymak göğüs hastalıkları hekimleri için çok kolaydır. akciğer grafisinde çok tipik bir görünümü mevcuttur. hele de akciğer tomografisi ile biyopsi bile yapılmadan teşhise gidilebilir.

    günümüzde hastalığın kesin bir tedavisi yoktur. çok nadiren ilerlemiş olgularda akciğer nakli gerekebilir. yapılan araştırmalarda akciğerlerin yıkanmasının ve kortizon tedavisinin işe yaramadığı gösterilmiştir. buna karşılık son yıllarda uygulanan disodium etdironat tedavisi ile elde edilen sonuçlar umut vericidir.

  • ulan sırf hüloğcuların kulağına "eski" geliyor diye şurası hakkında külliye demiyorlar mı...

    okullara da medrese deyin anasını satayım.

    16. yy. daki osmanlı'yı özlüyorsunuz anladık da, o iş böyle olmaz. millet 21. yy'da, uyanın artık. (uyanamadı)

  • vay canına.

    bunların vokalini, grubun tarihini falan araştırırken vokalin wiki sayfasından ne öğrendiğime bakın.

    2002 yılında vokalimiz marko saaresto'nun bir grubu var, birkaç şarkı kaydediyorlar ama piyasaya süremiyorlar ve grup dağılıyor. daha sonraları max payne oyununun yazarı sam lake marko abimize gelip diyor ki "hacı bizim 2. oyun çıkacak, bize bir şarkı yapar mısın?"

    marko abimiz olur diyor ve sam lake kendi yazdığı bir şiiri ona veriyor, marko abimiz de dağılan grubundan tanıdığı üyelerden birini yanına alıyor o ara sam lake de başka bir fin müzisyeni tanıştırıp diyor ki "alın işinize yarar bu adam belki" ve oturup late goodbye'ı kaydediyorlar.

    şarkı ve oyun büyük bir hite dönüşüyor, dünyanın her köşesinden oyuncular şarkının ayrıca yayınlanmasını istiyor (o dönem malum mp3 var ama spotify gibi uygulamalar yok) bu fin abilerimiz de oyuncuları kıramıyor ve poets of the fall adı altında toplanıyorlar.

    ben hikayenin böyle olduğunu bilmiyordum, sam lake'le aralarındaki ilişki bu yüzden böyle iyi demek. ey oyuncular, gurur duyun kendinizle, piyasadaki en iyi gruplardan birinin toplanmasına siz sebep olmuşsunuz.

    edit: debe'ye sokmuş şairlerimiz beni, ben de o zaman dünden beri manyak gibi klipteki dansını yapmaya çalıştığım şarkılarının linkini bırakayım.

    şöyle

    bir de birileri çıkıp şu marko abimizi oyuncu olarak kullansa mükemmel olacak, adam kliplerde bile ne derece yetenekli olduğunu gösteriyor.

    edit 2 : bu giriye oy veren ya da favorilere alan herkesle tek tek tanışmak isterdim, biliyorum ki çok iyi insanlar onlar.

  • yalanina sokim 1)
    17 istasyonu vardir. bunlarin sadece 5 tanesi yerin ustunde, iki tanesi (bornova ve evka 3) ankaray'in tandogan istasyonu vs gibi yer altinda ama etrafi acik durumdadir. kalan 10 istasyonu yer altindadir. hatta ucyol'da falan 4-5 dakika yuruyen merdiven yolculugu yapiliyor, o derece altinda. yani oyle yarisi falan yer altinda muhabbeti tarihe karisti. toplam parkur 30-35 dk suruyorsa bunun 7-8 dk'si gun isigini gorebilirsiniz.

    yalanina sokim 2)
    metronun alsancak duragi diye bi duragi yok. alsancak, izban'in bir duragidir. alsancak'ta beklemeden hilal veya halkapinar istasyonunda metro uzerinden aktarma yapabiliyorsunuz. alsancak, ayni zamanda bir gar oldugu, izban'in da bir bolumune tcdd'nin ortak oldugu, bu nedenle tcdd'nin de bu raylar uzerinde tren yuruttugunu, izban yonetiminin kolayca plan program yapamadigini biraz izmir'de yasayan cogu kimse bilir. hatta kac defa izban diye denizli treni gecti onumuzden.

    yalanina sokim 3)
    izban'i kimse metro diye tarif etmiyor. metro gorunumlu trendir izban. banliyo treninin hizli olanidir. hatta ismi bile iz-mir ban-liyosu'nden geliyor.

    ve son olarak,
    evet izmir metrosu metro degil. cunku biz ona da gevrek diyoruz.